Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Par "Sabres" galveno treneri kļūst bijušais Girgensona šefs

Par "Sabres" galveno treneri kļūst bijušais Girgensona šefs
Rons Rolstons
Foto: AP/Scanpix

Par Nacionālās Hokeja līgas (NHL) kluba Buffalo "Sabres" 16.galveno treneri oficiāli apstiprināts Rons Rolstons, informē kluba ģenerālmenedžeris Dārsijs Regjē. Rolstons kļuva par komandas pagaidu galveno treneri jau 20.februārī, kad pēc neveiksmīga sezonas sākuma tika atlaists ilggadējais kluba treneris Lindijs Rafs.

Rolstons, kurš pazīstams kā sekmīgs jauno talantu audzinātājs, uzsver, ka labprāt pieņem šādu iespēju. Starp citu, jaunais "Sabres" galvenais treneris iepriekš bija Ročesteras "Americans" vadībā, kur, kā zināms, spēlē latviešu jaunais talants Zemgus Girgensons.

"Kļūšana par pagaidu treneri ļāva man iepazīt organizāciju un spēlētājus. Šeit esošās spējas un potenciāls mani uzrunā, un es centīšos un smagi strādāšu, lai organizācija saņem tieši to, ko vēlas, " atklāja Rolstons.

31 spēlē pagaidu trenera statusā Rolstona "Sabres" sasniedza 15-11-5 rezultātu, tomēr Buffalo klubs neiekļuva Stenlija kausa izcīņā, Austrumu konferencē paliekot 12.vietā.

Komandas ģenerālmenedžeris Regjē tikmēr izvēlējās nemeklēt treneri ārpus organizācijas. "Redzot to, kā Rons strādā ar komandu – kā audzinātājs un kā motivators, es katru dienu pārliecinājos, ka viņš ir īstais cilvēks ne tikai tagadnei, bet arī nākotnei."

Lai gan "Sabres" ir pārbūves procesā, Rolstons apgalvo, ka jau tagad šis sastāvs ir spējīgs cīnīties par vietu izslēgšanas spēlēs. Tomēr, kā iepriekš noteicis Regjē, primārais kluba mērķis nav tikai nokļūšana "play-off", bet gan vairāku Stenlija kausu iegūšana.

"Jūs redzat komandu, kas nākamgad būs "play-off" komanda," drosmīgs izteikumos bija Rolstons. "Protams, mēs vēlamies būt izslēgšanas spēļu komanda, tomēr svarīgāk, lai mēs būtu tāda komanda, kas spēj izcīnīt Stenlija kausu."

Sezonas gaitā Rolstons mēdza pieminēt pārlieku saspringto grafiku. "Dažreiz mēs aizvadījām sešas spēles deviņās dienās, un tādās reizēs visvairāk uztraucos par spēlētāju izturību."

Regjē tikmēr norāda uz citu Rolstona pozitīvo īpašību: "Viņš spēj ātri pārvērst jauniešus par nobriedušiem un konkurētspējīgiem spēlētājiem. Tieši tas mums ir vajadzīgs, un tādā virzienā mēs turpināsim darboties."

Izmantotais avots:
NHL.com - The National Hockey League

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2013-05-08 15:54, pirms 11 gadiem
Nākamgad Sabres 110%

  +2 [+] [-]

, 2013-05-08 16:02, pirms 11 gadiem
Tad jau Girgensons tiksies atkal ar Vaneku

  +2 [+] [-]

, 2013-05-08 16:13, pirms 11 gadiem
Tam noteikti jābūt plusam Zemgusa karjerā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-05-08 16:20, pirms 11 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Tad jau Girgensons tiksies atkal ar Vaneku
Vienā maiņā

     [+] [-]

, 2013-05-08 16:34, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Vienā maiņā
Pirms spēles ar Austriju rakstā bija minēts ka Vaneks neplāno turpināt sadarbību ar Sabres sakarā ar to ka Sabres būšot paaudžu maiņa un Vaneks nebūšot jaunās Sabres sastāvdaļa - vai kaut kā tā. Tā kā visticamākais izpaliks spēlēšana 1 maiņā ar Vaneku.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-05-08 16:55, pirms 11 gadiem
mrPO rakstīja: Nākamgad Sabres 110%
es tā uzreiz neteiktu. Sezonas sākumā toč vēl AHL būs.

     [+] [-]

, 2013-05-08 21:50, pirms 11 gadiem
Girgengsons ir,ir mūsu jaunais talants,es skatijos kā viņš cīnās Latvijas sastāva cepuri nost,cīnās līdz galam,prieks ka ir tāds talants

Gribētos redzēt Sebr sastāvā,nākoš gad,cerams ka tas notiks