Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bostonas "Bruins" atlaiž sešas sezonas komandu vadījušo Kesidiju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bostonas "Bruins" atlaiž sešas sezonas komandu vadījušo Kesidiju
Brūss Kesidijs. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Bostonas "Bruins" paziņojis par galvenā trenera Brūsa Kesidija atbrīvošanu no amata, kurā viņš pavadīja sešas sezonas un 2019. gadā aizstūrēja vienību līdz Stenlija kausa finālam.

Piecus gadus vadījis fārmklubu, Brūss Kesidijs par Bostonas "Bruins" galveno treneri kļuva 2017. gada februārī, kad klubs šķīrās no Kloda Žiljēna. Ar Kesidiju pie stūres "Bruins" regulārajā sezonā aizvadīja 399 spēles, tiekot pie bilances 245-108-46. Šajā laika posmā labāk klājies tikai divkārtējai čempionei Tampabejas "Lightning".

Kesidija vadībā "Bruins" visās sešās sezonas sasniedza izslēgšanas spēles, 2019. gadā tiekot līdz Stenlija kausa finālam, kurā septiņu maču duelī atzina Sentluisas "Blues" pārākumu. Savukārt šajā sezonā nācās apstāties jau pirmajā kārtā, ar 3-4 piekāpjoties Karolīnas "Hurricanes".

Daudzu prātos šķobīties vajadzētu "Bruins" ģenerālmenedžera Dona Svīnija krēslam. Tieši viņa rokās bija lēmums par Kesidija atbrīvošanu. Tomēr kluba prezidents Kems Nīlijs paudis, ka uzticas Svīnija spējām un ka tieši viņa rokās būs nākamā galvenā trenera meklēšana.

Starpsezonā vairākiem Bostonas līderiem veiktas operācijas. Vadošajam aizsargam Čārlijam Makavojam operēts plecs, un viņam nāksies izlaist sešus mēnešus. Rezultatīvākajam spēlētājam Bredam Maršānam izoperētas abas gūžas, un viņš nepagūs atlabt līdz nākamās sezonas sākumam. Kapteinim Patrīsam Beržeronam veikta elkoņa operācija, turklāt 36 gadus vecais centrs apsver lēmumu par karjeras beigām. Viņam beidzies līgums ar "Bruins".

Kesidijs ir piektais treneris, kurš atlaists pēc 2022. gada regulārās sezonas noslēguma. Iepriekš amatu zaudēja arī Džefs Blešils (Detroitas "Red Wings"), Maiks Jeo (Filadelfijas "Flyers"), Berijs Trocs (Ņujorkas "Islanders") un Pīters Debūrs (Lasvegasas "Golden Knights"). Savukārt Riks Bouness (Dalasas "Stars") pieņēma lēmumu aiziet pats. Trenera meklējumos ir arī Vinipegas "Jets" un Čikāgas "Blackhawks", kamēr no nosauktajām komandām jaunu treneri jau atradusi tikai "Islanders".

Visu NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/boston-bru...
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...