Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Šonakt - Kalifornijas duelis un "Stars" spēle pret "Oilers"

Juris Miņins
Juris Miņins

Šonakt - Kalifornijas duelis un "Stars" spēle pret "Oilers"
Raitis Ivanāns (Nr. 41) pret Džodiju Šelliju
Foto: AP

Šonakt savas otrās spēles šīs sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā sezonā aizvadīs Latvijas hokejistu pārstāvētie klubi, Dalasas "Stars" mērosies spēkiem ar Edmontonas "Oilers", bet Kalifornijas "klasikā" tiksies Losandželosas "Kings" un Sanhosē "Sharks".

Dalasas "Stars" – Edmontonas "Oilers"

Dalasas "Stars" sezonas pirmajā spēlē zaudēja Nešvilas "Predators" pēcspēles metienu sērijā, bet Edmontonas "Oilers" bija spiesti atzīt savu kaimiņu, Kalgari "Flames" pārākumu pamatlaikā. Šodien viena no komandām, noteikti, uzvarēs, bet viena – obligāti zaudēs un sezonu būs iesākusi ar diviem zaudējumiem pēc kārtas. Jautājums – kura?
Edmontonas "Oilers", lai arī aizvadīja visai labu spēli, bija spiesti piekāpties "Flames" un zaudējuma galvenais iemesls bija visai nepārliecinošā komandas jaunpienācēja, vārtsarga Nikolaja Habibuļina spēle, kas vainagojās ar izšķirošo kļūdu spēles pēdējā minūtē, kad arī "Flames" iemeta uzvaru nesošos vārtus.
Līdz ar to galvenā uzmanība šīsnakts spēlē atkal būs uz vārtu pusi. Tāpat der atzīmēt, ka pēdējās septiņās spēlēs Habibuļins pret "Stars" rāda visai atzīstamu sniegumu, jo tajās prata izcīnīt piecas uzvaras un vidēji spēlē ielaida nedaudz mazāk kā 2.30 vārtus. Protams, komandas biedri neskatīsies tik uz savējiem vārtiem, bet arī domās par uzbrukumu un kam uzbrukt, noteikti ir. Dastins Peners jau pirmajā spēlē atzīmējās ar diviem (1+1) punktiem, tāpat vārtus guva Gilberts Brulē un Sems Ganjērs.

Runājot par "Stars" uzreiz ir jāskar savainojumu problēma. Maiks Modano, visdrīzāk šajā spēlē nevarēs piedalīties ribu savainojuma dēļ, taču, iespējams, ierindā atgriezīsies somu aizsardzības speciālists, uzbrucējs Jere Lehtinens.
Atskatoties uz iepriekšējo cīņu, Dalasas sastāvā, pat neskatoties uz zaudējumu, ir arī pozitīvie momenti – otrgadnieks Džeimss Nīls guva divus vārtus (vienīgos), tāpat vārtos, pēc neveiksmīgas iepriekšējās sezonas, pārliecinoši darbojās arī Mārtijs Turko. Šīsnakts spēlē arī pārējiem būs jāpierāda sava lietderība.

Kārlis Skrastiņš iepriekšējo spēli aizvadīja tā kā no viņa tika gaidīts – lielu spēles laiku (21:43), četriem bloķētiem metieniem (labākais rādītājs spēlē), spēka paņēmienu un vienu paŗķertu piespēli, tiesa viņam bija iespēja arī gūt vārtus, tādējādi nodrošinot uzvaru "Stars" vienībai, taču diemžēl ripa lidoja garām vārtiem. Šonakt, visdrīzāk, nekas nebūs mainījies, Kārlis spēles tāpat, taču der atcerēties, ka "Oilers" vienībā ir daudz jaunu un ātru uzbrucēju, kas latviešu aizsarga darbu noteikti neatvieglos.

Sanhosē "Sharks" – Losandželosas "Kings"

Kalifornijas komandu dueļi vienmēr ir bijuši interesanti, un arī šīsnakts duelis solās būt tāds pats, jo abām komandām, kā vienmēr, ir ko uzlabot savā spēlē, ir ko pierādīt un arī parādīt.
Sanhosē "Sharks", pēc ne visai veiksmīgās pirmās spēles pret Kolorado "Avalanche", iepriekšējā cīņā jau pieveica vienu Kalifornijas kaimiņu, Anaheimas "Ducks" (4-1), tāpēc šonakt viņi mēģinās jau izveidot uzvaru sēriju. Kā komandas līderi pirmajās cīņās sevi pieteica komandas "vetrāni" - Patriks Marlo (3+0), Džo Torntons (1+1) un arī jauniegūtais Denijs Hītlijs, spēlē pret "Ducks", rādīja sev cienīgu sniegumu.

Savukārt Losandželosas "Kings" savā līdz šim vienīgajā šīssezonas spēlē bija spiesta piekāpties Fīniksas "Coyotes" (3:6). Arī viņu rādītā spēle bija tāla no tā, kā būtu jāspēlē komandai, kura pretendē uz vietu izslēgšanas spēļu turnīrā. To arī atzīmēja komandas jaunpienācējs Robs Skuderi: "Pirmssezonas pārbaudes spēlēs mēs parādījām, ka varam spēlēt labi, taču šovakar kaut kas nenostrādāja. Nenostrādāja gan spēles ziņā, gan komandas psiholoģijas ziņā, jo mēs nespēlējām tā kā tas būtu jādara KOMANDAI." Tāpēc šonakt būs interesanti pavērot ko komandas spēlē būs izmainījis Teds Murrejs, lai uzlabotu komandas spēli.
Par komandas šīssezonas līderiem, acīmredzami jāsauc tie paši uzvārdi, kas pirms gada, taču klāt ir nācis arī Raiens Smits, kurš savā debijas spēlē "Kings" kreklā izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Tāpat losandželosiešiem ir jācer, ka pirmās spēles neveiksmes nebūs pārāk ietekmējušas komandas pirmā vārtsarga Džonatana Kvika spēli.

Raitim Ivanānam, kurš pirmajā cīņā, neskatoties uz to, ka īstu pretinieku dūru cīņās viņam nebija, uz ledus aizvadīja visai daudz laika (7:38 minūtes), šajā spēlē, iespējams, būs iespēja atklāt savu šīssezonas kautiņu bilanci, jo bez tā, ka parasti Kalifornijas komandu savstarpējās spēlēs bez asumiem neiztiek, šoreiz ir arī visai ievērojams pretinieks, Džodijs Šellijs. Tāpat jāatceras, ka Raitis pret Sanhosē "Sharks" līdz šim ir aizvadījis vairākas rezultatīvas spēles un Jevgeņijam Nabokovam ne vienu reizi vien, pēc Ivanāna metieniem, ir nācies ķeksēt ripas no saviem vārtiem.

Citas spēles

No citām spēlēm var izcelt Ontario dueli Toronto "Maple Leafs" pret Otavas "Senators", t.i., spēli, kas vienmēr ir bijusi aizraujoša, kā arī Vašingtonas "Capitals" un Filadelfijas "Flyers" cīņu, kas būs lieliska pārbaude "Flyers" jaunajam vārtsargam Rejam Emerijam (spēle pret "Caps" uzbrukumu), tāpat arī otras komandas vārtsarga spēle Latvijas līdzjutējiem varētu likties saistoša, jo kā nekā Artūrs Irbe ir viņu tiešais "priekšnieks", kā arī, protams, Aleksandrs Ovečkins un Co, iespējams, turpinās savu "uguņošanu".

Izmantotie resursi:
nhl.com

  +1 [+] [-]

, 2009-10-06 16:05, pirms 15 gadiem
Nu tad gaidīsim spēles rezumē ar labiem vārdiem un smukiem cipariem par K.Skrastiņu!

  +1 [+] [-]

, 2009-10-06 16:22, pirms 15 gadiem
Digars rakstīja: Nu tad gaidīsim spēles rezumē ar labiem vārdiem un smukiem cipariem par K.Skrastiņu!
Un R.Ivanānu ne?

  -1 [+] [-]

, 2009-10-06 16:45, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Un R.Ivanānu ne?
Arī par viņu protams, bet būsim godīgi R.Ivanāna spēles cipari un gaita +/- ir paredzama!

  +2 [+] [-]

, 2009-10-06 17:19, pirms 15 gadiem
Vakara nagla neapšaubāmi ir Vašingtonas -Filadelfijas spēle.

  +1 [+] [-]

, 2009-10-06 17:34, pirms 15 gadiem
Leflērs rakstīja: Vakara nagla neapšaubāmi ir Vašingtonas -Filadelfijas spēle.
Protams!!!Domāju būs baigi labais mačēns.Gribās taču beidzot redzēt labu hoķi.

  +1 [+] [-]

, 2009-10-06 18:29, pirms 15 gadiem
Cerams, ka arī šī Capitals spēle būs tikpat enerģiska kā iepriekšējā.

  +3 [+] [-]

, 2009-10-06 19:10, pirms 15 gadiem
Cerams, ka arī šī Flyers spēle būs tikpat enerģiska kā iepriekšējā.

     [+] [-]

, 2009-10-06 19:18, pirms 15 gadiem
Cerams, ka šī spēle Ducks izpildījumā būs daudz enerģiskāka kā iepriekšējā.

     [+] [-]

, 2009-10-06 20:05, pirms 15 gadiem
Leflērs rakstīja: Vakara nagla neapšaubāmi ir Vašingtonas -Filadelfijas spēle.
Neapšaubāmi, ka vakara galvenā spēle!
Redzēsim vai Tīmonens, Pronžers, Emerijs un pārējie spēs neitralizēt Caps spridzekli - Ovečkinu un pārējos uzbrukuma līderus.

  +1 [+] [-]

, 2009-10-06 21:23, pirms 15 gadiem
Tejau redzams kurš te šosezon nosaka toni...
ieskrējušies pamatīgi

........................................GP G A
Alex Ovechkin........WSH L 2 3 3
Brooks Laich..........WSH C 2 3 2
Alexander Semin....WSH L 2 2 3
Nicklas Backstrom..WSH C 2 0 5
';

     [+] [-]

, 2009-10-06 21:30, pirms 15 gadiem
Kur varees redzeet speli ?

  +1 [+] [-]

, 2009-10-06 21:55, pirms 15 gadiem
Tieshraides...

channelsurfing.net
';

     [+] [-]

, 2009-10-06 22:05, pirms 15 gadiem
Šonakt solās būt baigais NHL maratons - sākot no 2.00, kad Vašingtona pret Filadelfiju spēlēs, līdz "Kings"-"Sharks" spēles beigām (+/- ap 8.00) 6 stundas hokeja!

Bet nu nezinu vai varēšu piecelties un 2.00 (pie tam zinot, ka kādas 3 stundas pēc finālsvilpes šitā spēle jau būs pieejama atkārtojumā), tāpēc laikam tikai uz "Kings" spēli jāceļas (lai piedod Kārlis, bet viņš ir tikai nākamais (otrais) sarakstā).