Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Orlovs, Žirū un Gustafsons atzīti par NHL aizvadītās nedēļas zvaigznēm

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Orlovs, Žirū un Gustafsons atzīti par NHL aizvadītās nedēļas zvaigznēm
Klods Žirū. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

LETA. Bostonas "Bruins" aizsargs Dmitrijs Orlovs, Otavas "Senators" labās malas uzbrucējs Klods Žirū un Minesotas "Wild" vārtsargs Fīlips Gustafsons ir atzīti par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās nedēļas labākajiem spēlētājiem.

Par pirmo zvaigzni atzīts Orlovs, kurš dalīja otro vietu NHL rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, četrās spēlēs sakrājot deviņus (3+6) rezultativitātes punktus un +/- rādītāju +7, kā arī palīdzot līgas vadošajai komandai "Bruins" aizvadīt perfektu nedēļu un pagarināt savu uzvaru sēriju līdz desmit cīņām.

Bostonas vienības 23.februārī iegādātais Orlovs nedēļu sāka ar divām rezultatīvām piespēlēm uzvarā ar 3:2 pār Edmontonas "Oilers", kas bija viņa pirmie punkti "Bruins" rindās, aizvadot otro spēli jaunā kluba rindās.

Pēc tam viņš divreiz pēc kārtas sakrāja trīs rezultativitātes punktus (2+1 un 1+2), kas viņam padevās pirmo reizi karjerā, 28. februārī papildlaikā uzvarot Kalgari "Flames" ar 4:3 un 2. martā ar 7:1 sagraujot Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo "Sabres", kā arī "lāčiem" kļūstot par komandu, kas NHL vēsturē visātrāk sasniegusi 100 punktu robežu.

4. martā Orlovs rezultatīvi piespēlēja izšķirošo vārtu guvumā 4:2 uzvarā pār Ņujorkas "Rangers".

Tikai divi aizsargi līgas vēsturē ir guvuši vairāk punktu savos pirmajos piecos mačos citā komandā. Harijs Kemerons to iespēja ar Toronto "Arenas" 1917./1918. gada sezonā, sakrājot 15 (9+6) punktus, un Pols Kofijs 1992./1993. gada sezonā Detroitas "Red Wings", tiekot pie desmit (2+8) punktiem.

31 gadu vecais Orlovs, kurš savas pirmās 686 NHL spēles aizvadīja Vašingtonas "Capitals", sakrājot 256 (60+196) punktus, šosezon 48 spēlēs ir guvis 28 (6+22) punktus.

Ar 103 punktiem 62 spēlēs "Bruins" ieņem pirmo vietu līgā.

Otrās zvaigznes gods tika Žirū, kurš četrās cīņās, tāpat kā Orlovs, sakrāja deviņus (3+6) rezultativitātes punktus un +/- rādītāju +7 un palīdzēja "Senators" izcīnīt piekto uzvaru pēc kārtas, un ar 68 punktiem nokļūstot tikai trīs punktu attālumā no astotās vietas Austrumu konferencē.

Viņš divās cīņās ar Detroitas "Red Wings" sakrāja attiecīgi četrus (1+3) un divus (1+1) rezultativitātes punktus, pirmajā spēlē gūstot uzvaras vārtus, bet Žirū trīs (1+2) rezultativitātes punkti un uzvaras vārti palīdzēja pieveikt Ņujorkas "Rangers" ar 5:3.

35 gadus vecais Žirū savā pirmajā sezonā Otavā 62 aizvadītajās spēlēs ir pirmais komandā plus/mīnus rādītājā (+8); dala otro vietu gūtajos vārtos (26), rezultatīvās piespēlēs (37) un uzvaras vārtos (5), kā arī ir trešais rezultativitātes punktos (63).

Savukārt Gustafsons divās uzvarās atvairīja 70 no 71 metiena, vidēji mačā ielaižot savos vārtos 0,48 ripas un atvairot 98,6% metienu, kā arī aizvadot vienu "sauso" spēli.

Ar 78 punktiem 63 spēlēs "Wild" pēc trim uzvarām aizvadītajā nedēļā ieņem piekto vietu Rietumos.

Zviedru vārtsargs 28. februārī sasniedza karjeras rekordu, 2:1 uzvarā pār Ņujorkas "Islanders" atvairot 39 metienus un visus trīs pēcspēles metienus.

Uzvarā ar 3:0 pār Kalgari "Flames" 4.martā Gustafsons otro reizi NHL karjerā nosargāja savus vārtus neieņemtus, atvairot 31 metienu, tostarp 12 - trešajā periodā.

24 gadus vecais Gustafsons savā trešajā NHL sezonā ir piedalījies 29 spēlēs, ieņemot otro vietu līgā gan vidēji mačā ielaistajos vārtos (1,99), gan atvairīto metienu procentā (93,3%), kā arī sakrājot bilanci 17-8-3.