Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bekstremam 700. piespēle, apraujas čempionu uzvaru sērija, Makinonam trauma

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bekstremam 700. piespēle, apraujas čempionu uzvaru sērija, Makinonam trauma
Niklass Bekstrems. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Vašingtonas “Capitals” centra uzbrucējs Niklass Bekstrems kļuvis par 54. spēlētāju Nacionālās hokeja līgas vēsturē, kurš karjerā izcēlies ar 700 rezultatīvām piespēlēm. Tomēr jubileju aizēnoja zaudējums pret Bostonas “Bruins” - 1:5.

Vašingtonas “Capitals” bija izcīnījusi četras uzvaras pēc kārtas, taču sēriju apturēja Bostonas “Bruins” līderi. Breds Maršāns izcēlās ar vārtiem un divām piespēlēm, Patrīsa Beržerona kontā 1+1, Čārlijs Makavojs atdeva divas piespēles, bet Jaroslavs Halāks “Bruins” vārtos tika galā ar 31 metienu. Jāpiezīmē, ka pēc asa Toma Vilsona spēka paņēmiena savainojumā iedzīvojās Brendons Karlo. Lai gan Vilsonam netika piešķirts noraidījums, varētu sekot diskvalifikācija.

“Capitals” vienīgos vārtus iemeta septiņas minūtes līdz mača beigām, un ar rezultatīvu piespēli izcēlās Niklass Bekstrems. Zviedrs kļuva par 54. spēlētāju līgas vēsturē ar 700 piespēlēm. Jubilejas sasniegšanai viņam bija nepieciešamas 979 spēles. Tagad viņam priekšā atrodas Džeremijs Reniks (703 piespēles), Skots Stīvenss (712), Žans Belivo (712), Dāniels Alfredsons (713) un Luks Robitails (726). Rekordists ir Veins Greckis, kuram ir par 700 piespēlēm vairāk nekā tuvākajiem sekotājiem.

Pirmo zaudējumu septiņu spēļu laikā piedzīvoja čempione Tampabejas “Lightning”, kas bullīšos ar 3:4 piekāpās Čikāgas “Blackhawks”. Uzvarētāju sastāvā ar diviem vārtiem izcēlās Alekss Debrinkats, kuram tie bija 100. un 101. vārti karjerā. Malkolms Subens atvairīja 39 metienus, bet Filips Kuraševs bija vienīgais, kuram izdevās realizēt bullīti.

Spēlējot bez savas lielākās zvaigznes Neitana Makinona, kurš laukumā nevarēja doties ķermeņa augšdaļas savainojuma dēļ, Kolorado “Avalanche” izcīnīja uzvaru pagarinājumā - 3:2 pret Anaheimas “Ducks”. Uzvaras ripu iemeta Valērijs Ņičuškins, un krievu uzbrucējam tie bija otrie vārti mačā.

Regulārā sezona, 6. marts

SpēleRez.SpēleRez.
Bruins - Capitals5:1Avalanche - Ducks3:2 P
Blackhawks - Lightning4:3 PMCoyotes - Wild1:5
Kings - Blues2:3 PSharks - Golden Knights4:5 P

     [+] [-]

, 2021-03-06 12:35, pirms 3 gadiem
Tas Vilsons ir rets preteklis.