Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Sabres" pagarina līgumu ar aizsargu Falku un atgūst uzbrucēju Grantu

Rolands Eliņš

"Sabres" pagarina līgumu ar aizsargu Falku un atgūst uzbrucēju Grantu
Deriks Grants
Foto: AP/Scanpix

NHL komanda Bufalo "Sabres", kuru pārstāv arī latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, arī uz nākamo sezonu pagarinājusi līgumu ar aizsargu Džastinu Falku. Līguma summa ir 650 tūkstoši ASV dolāru.

Džastins Falks divvirzienu līgumu ar "Sabres" noslēdza vasarā, arī uz vienu sezonu. Sākotnēji viņš tika nosūtīts uz fārmklubu, bet "Sabres" daudzo traumu dēļ drīz vien saņēma iespēju NHL un to arī izmantoja. 28 gadus vecais spēlētājs piedalījies 35 NHL spēlēs šosezon, gūstot četrus punktus (0+4) un nopelnot neitrālu lietderības koeficientu.

Falks nevienā NHL sezonā nav nospēlējis vairāk nekā 47 spēles, bet kopumā 206 mačos guvis 27 punktus un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -40. Falka sniegumu pirms pāris dienām ļoti atzinīgi novērtēja arī Bufalo treneris Dens Bailsma, norādot, ka līgums ar viņu tika parakstīts ar daudz mazākām cerībām, bet Falks konsekventi aizvadījis stabilas spēles.

Tāpat "Sabres" savā sastāvā atguva centra uzbrucēju Deriku Grantu, kas savukārt noticis nedaudz kuriozā kārtā. Grants sezonas pirmajā pusē lielākoties bija "Sabres" ceturtās maiņas uzbrucējs (35 spēlēs 0+3), taču pirms mēneša tika nosūtīts uz AHL, reizē nonākot neaizsargāto spēlētāju sarakstā. No šī saraksta viņu izraudzījās Nešvilas "Predators", kuras rindās Grants nospēlēja sešus mačus (0+1).

Vakar Grantu uz AHL centās nosūtīt jau "Predators", kas atkal nozīmēja viņa nonākšanu neaizsargāto spēlētāju sarakstā, un šovakar "Sabres", kas vēlējās atrast ceturtās maiņas uzbrucēju, paziņojusi, ka atgūst 26 gadus veco spēlētāju savā sastāvā. Tiesa, uzreiz pēc viņa izņemšanas no neaizsargāto spēlētāju saraksta "Sabres" negaidīti nosūtīja Grantu uz savu fārmklubu.

Girgensonam un "Sabres" šonakt paredzēta spēle pret Ņūdžersijas "Devils", kas sāksies 2:00. Girgensons, kuram ar Bufalo komandu līgums ir tikai uz šo sezonu, 51 mačā šosezon guvis 13 punktus (6+7).

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...
Sabres sign Falk to one-year extension - The...

  -2 [+] [-]

, 2017-02-06 19:23, pirms 8 gadiem
Par Grantu smieklīgi

  -2 [+] [-]

, 2017-02-06 19:32, pirms 8 gadiem
elfs rakstīja: Par Grantu smieklīgi
Viltīgs veids kā aizdot spēlētājus

  -2 [+] [-]

, 2017-02-06 21:28, pirms 8 gadiem
hokejs1un2 rakstīja: Viltīgs veids kā aizdot spēlētājus
Normāli apiet sistēmu. Nebiju par šo iedomājies.

  +2 [+] [-]

, 2017-02-06 22:49, pirms 8 gadiem
EUcerin rakstīja: Normāli apiet sistēmu. Nebiju par šo iedomājies.
Muļķības. Ejot cauri waiveriem, spēlētāju var savākt jebkura no 29 komandām. Tā nav metode kā apiet sistēmu.

     [+] [-]

, 2017-02-07 01:19, pirms 8 gadiem
Sportiskais Kobolds rakstīja: Muļķības. Ejot cauri waiveriem, spēlētāju var savākt jebkura no 29 komandām. Tā nav metode kā apiet sistēmu.
Nezinu kā tur tas process īsti notiek, bet ja piemēram abas komandas ir šo un to sarunājušas, tad tā komanda, kura uz to brīdi grib to spēlētāju paņemt no waiveriem to arī pirmā var paspēt izdarīt? Pirmie zina, pirmie paķer kamēr citi nemaz nepaspēj noreaģēt!

     [+] [-]

, 2017-02-07 12:09, pirms 8 gadiem
EUcerin rakstīja: Nezinu kā tur tas process īsti notiek, bet ja piemēram abas komandas ir šo un to sarunājušas, tad tā komanda, kura uz to brīdi grib to spēlētāju paņemt no waiveriem to arī pirmā var paspēt izdarīt? Pirmie zina, pirmie paķer kamēr citi nemaz nepaspēj noreaģēt!
Nē, tāds nav process.
Waiveros ieliktais spēlētājs tiek piedāvāts komandām līgas noteiktā kārtībā pēc kārtas. Attiecīgi kāda komanda var iegūt šo spēlētāju tikai, ja visas iepriekšējās komandas ir atteikušās.

Šis nav veids kā var aizdot spēlētāju- waiveri ir veids kā aizsargāt jau pieredzējušākus spēlētājus no tā, ka komanda viņu "principa pēc" marinētu AHL. Attiecīgi, ja komanda tevi grib sūtīt lejā un neviens cits arī tevi negrib, tad droši vien tu šobrīd patiešām neesi NHL līmenī.
Atgriešana atpakaļ ir sava veida fair play- attiecīgi manai komandai X ir spēlētājs, ko gribu sūtīt uz AHL. Cita komanda Y pasaka "Nē, šito čali mēs redzam vērtīgu mūsu NHL klubā". Paiet laiciņš un spēlētājs ir pabijis jaunajā komandā un Y menedžeris saka "Jā, točna šitais nav NHL vecis". Ja neparādās trešā komanda, kas vēl domātu par viņa iegūšanu, loģiski ir ka oriģinālā X komanda viņu beidzot var izmantot AHL un pie vajadzības saukt atpakaļ augšā.