Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Girgensonam veikta operācija, kas liegs spēlēt apmēram pusgadu

Rolands Eliņš

Oficiāli: Girgensonam veikta operācija, kas liegs spēlēt apmēram pusgadu
Zemgus Girgensons. Foto: instagram.com/zemgus94

NHL klubs Bufalo "Sabres" paziņojumā savos sociālajos tīklos apstiprinājis, ka Latvijas hokejists Zemgus Girgensons smagas traumas dēļ, kurai jau sekojusi operācija, nevarēs spēlēt apmēram sešus mēnešus. Tas nozīmē visas NHL regulārās sezonas, lielākās daļas izslēgšanas spēļu (kurās "Sabres" vispirms jāiekļūst) un IIHF pasaules čempionāta izlaišanu.

Bufalo "Sabres" šovakar aizvada savu kārtējo treniņu pirms gaidāmās NHL sezonas sākuma, taču tajā nepiedalās Zemgus Girgensons, kurš nedēļas sākumā treniņspēlē guva traumu un bija spiests laukumu atstāt. Jau uzreiz pēc treniņspēles "Sabres" vadība nebija optimistiski noskaņota, taču izvairījās no konkrētas informācijas sniegšanas, norādot, ka vispirms jāveic papildu medicīniskās pārbaudes.

Jau dienas gaitā NHL apskatnieki, ieskaitot Bufalo "Sabres" pietuvinātos žurnālistus, vēstīja, ka sagaidāmas sliktas ziņas. Klubam pietuvinātie žurnālisti norāda, ka paziņojums par Girgensona traumu gaidāms tuvākajā laikā, un hokeja apskatnieks Ārons Vords norādīja, ka klubā noskaņojums ir par to, ka jārēķinās ar ilgstošu Latvijas hokejista nespēlēšanu. Kā viņa trauma tiek piesaukts augšstilba muskuļa plīsums.

Negatīvās prognozes piepildījās, un "Sabres" šovakar paziņojusi, ka Girgensonam no savainojuma nāksies atgūties apmēram sešus mēnešus. Latvijas hokejistam šodien veikta augšstilba muskuļa operācija.

Girgensons NHL nav spēlējis kopš iepriekšējā gada marta, kad līgu pārtrauca pandēmija. "Sabres" palika ārpus borta vasarā, kad tika aizvadītas sezonas noslēdzošās spēles, un Girgensons rudenī arī neizvēlējās uzspēlēt Eiropā. Viņa līgums ar "Sabres" bija beidzies, taču Zemgus tika pie jauna līguma – uz trim gadiem par 2.2 miljoniem līgumu. Tik smaga trauma nekad nav labas ziņas, taču vismaz tagad Girgensonam ir garantēts līgums arī uz aiznākamo sezonu un arī pēc tam.

NHL sezona sāksies naktī uz 14. janvāri, un tā notiks pēc saīsināta formāta, katrai komandai aizvadot tikai 56 spēles. Paredzēts, ka regulārā sezona tiks izspēlēta līdz astotajam maijam, kas nozīmē, ka Girgensonam atgriešanās laukumā šosezon ir ļoti, ļoti maz ticama, taču arī jānorāda, ka "Sabres" paziņojumā vārdi "izlaidīs visu sezonu" konkrēti nav minēti. Izslēgšanas spēles savukārt risināsies līdz jūlija vidum, un teorētiski Girgensons līdz tam varētu būt atlabis, taču tam, ka "Sabres" tālu aizspēlēsies Stenlija kausa izcīņā (kurā vēl jāiekļūst), arī nav lielas varbūtības.

Teorētiski var cerēt, ka Girgensons apsteidz savu reabilitācijas grafiku un paspēj būt spēļu režīmā līdz maija izskaņai, kad paredzēts sākums pasaules čempionātā hokejā, kas plānots arī Latvijā. Latvijas izlase attiecīgi liek lielas cerības uz šo turnīru, taču šobrīd jāsamierinās, ka Girgensona dalība tajā ir praktiski bezcerīga.

Slēpts komentārs: Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans

     [+] [-]

, 2021-01-06 18:30, pirms 3 gadiem
Izklausās traki, augšanas hormons būs jāņem iekšā un jānotīrās

  +3 [+] [-]

, 2021-01-06 18:32, pirms 3 gadiem
Slikta ziņa. Jācer ka Zemgum nebūs tik smaga trauma.

  +5 [+] [-]

, 2021-01-06 18:42, pirms 3 gadiem
Bedīgi..

  +4 [+] [-]

, 2021-01-06 19:06, pirms 3 gadiem
Labi, ka Zemgus vismaz kontraktu paspēja noslēgt. Nu, ko, atpūtīsies sezonu un rukās vaļā nākamsezon, neko darīt. Lai veseļojas!
Slēpts komentārs: RobertsR

     [+] [-]

, 2021-01-06 19:32, pirms 3 gadiem
Man vairāk intresē vai čalis reāli varēs spēlēt OS kvalenē , kas Augusta beigās būtu jānotiek?

  +5 [+] [-]

, 2021-01-06 19:35, pirms 3 gadiem
comon88 rakstīja: Man vairāk intresē vai čalis reāli varēs spēlēt OS kvalenē , kas Augusta beigās būtu jānotiek?
pofig, galvenais veselība.

  +5 [+] [-]

, 2021-01-06 19:46, pirms 3 gadiem
comon88 rakstīja: Man vairāk intresē vai čalis reāli varēs spēlēt OS kvalenē , kas Augusta beigās būtu jānotiek?
Paļubomu nē, bet nu nav KP6, izlase mierigi iztiks arī bez viņa. Un ja nevaram oļimpļade bez Zemgus tikt, tad neesam pelnijuši tur bt

     [+] [-]

, 2021-01-06 20:00, pirms 3 gadiem
Kaut arī varētu spēlēt,viņš nespētu vienalga

     [+] [-]

, 2021-01-06 20:12, pirms 3 gadiem
nu sūdīgi. būtu interesanti vērot, kā turpinātu pēc diezgan negaidīta līguma ar seibrs.
kur tik jau nebija aizsūtīts. pat uz mongoļu līgu

  -4 [+] [-]

, 2021-01-06 20:19, pirms 3 gadiem
Bet līgumiņš jau kabatā, tā kā var ar mierīgu sirdi sildīties pie kamīna 😃
Slēpts komentārs: Dzimmiy

  +5 [+] [-]

, 2021-01-06 20:54, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Visticamāk karjera NHL ar to arī būs beigusies! Fiziski negatavs ieradās uz sezonas sākumu un trauma!
vot kur šitādi pajoļi rodas. tak apskaties to video, kurā guva traumu, tur vienkārši neveiksmīga apstākļu sakarība, tikpat labi tas varēja notikt arī top formā.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-06 21:27, pirms 3 gadiem
Šī sezona čalim ir beigusies pat lāga nesākoties... žēl! Tiešām būtu bijis interesanti paskatīties kā šosezon čalim ietu, bet nu lai veseļojas.

  +2 [+] [-]

, 2021-01-06 21:49, pirms 3 gadiem
Nepiekrītu par negatavību sezonai. Šo traumu var iniciēt arī par daudz vai nepareizi trenējoties. Respektīvi izslīdot muskulis ar savu spēku pārrauj.
Bet nu ar turpmāko karjeru visādi var būt...
Šo sezonu noteikti izlaidīs, tur vismaz pusgads aiziet, kāja no jauna pilnīgi jāiestrādā.
Tad sanāks, ka gandrīz divas sezonas kopā jau būs garām, jo pagājušo arī sabres jau martā pabeidza
Tad nu jārēkinās, ka katru gadu līgā ienāk jaunie talanti, ar kuriem jākonkurē!
Zemgus glābińš varbūt būs laicīgi noslēgtais trīsgadu līgums!
Savādāk mēs vińu visticamāk NHL vairs neredzētu
Tagad vēl iespēja pastāv, sabres tomēr ne velti diezgan treknu trīsgadnieku iedeva

  +6 [+] [-]

, 2021-01-06 21:54, pirms 3 gadiem
Zemgus pēdējo spēli aizvadīja 2020.gada martā. Ja nākamā sezona sāksies parastajā laikā, nebūs hokeju spēlējis pusotru gadu. Šogad beidzot bija diezgan cerīgas izredzes uzspēlēt Stenlija kausā, vai arī izlasē, ja Sabres atkal izgāztu sezonu.

Labā ziņa Zemgum - būs klāt dzemdībās un varēs auklēt mazuli.

  +3 [+] [-]

, 2021-01-06 22:18, pirms 3 gadiem
Nu žēl, mums par vienu nhlovieci mazāk... Un tik glupi, treniņspēlē... Pacietību, veselību un ticību, ka var atgriezties!

     [+] [-]

, 2021-01-07 11:27, pirms 3 gadiem
Ka tik nesanāk ka Sabres tiek playoff bez Girgensonu un nepadara viņu par grēkāzi.