Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Merzļikina Tamperē nebūs otrā mača pieteikumā, šonakt nespēlēs arī Bļugers

Emils Ozerinskis

Merzļikina Tamperē nebūs otrā mača pieteikumā, šonakt nespēlēs arī Bļugers
Otrajā Tamperes spēlē Jonass Korpisalo stāsies vārtos Elvja Merzļikina vietā. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) globālo spēļu ietvaros pulksten 20:00 otro cīņu pret aizvadītās sezonas čempioni Kolorado "Avalanche" Tamperē aizvadīs Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets". Latviešu vārtsarga došanās laukumā šovakar nav paredzēta.

• Otro vakaru pēc kārtas Tamperē nūjas krustos Kolorado "Avalanche" un Kolumbusas "Blue Jackets" hokejisti. Vakardienas duelī pārāka bija Denveras komanda, sametot Elvja Merzļikina sargātajos vārtos sešas ripas un gūstot panākumu ar 6:3.

• Merzļikins pret čempioniem atvairīja 30 no pretinieku 35 izdarītajiem metieniem. Tomēr kopumā "Blue Jackets" sniegums sezonas ievadā ir bijis briesmīgs un latviešu vārtsargam nācās atzīts, ka tāda komandas spēlē liek gribēt raudāt.

• Somijas hokeja līdzjutējus Tamperē iepriecināja Miko Rantanens, kurš latvieša cietoksnī raidīja trīs ripas, izceļoties ar cepures tirku. Otrajā komandu duelī vietējos līdzjutējus mēģinās iepriecināt cits soms Jonass Korpisalo, kurš aizvadīs savu sezonas debiju un ieņems pozīciju Kolumbusas vārtos Merzļikina vietā.

• Latviešu cietokšņa sargs Merzļikins šajā spēlē nebūs arī uz Kolumbusas rezervistu soliņa, jo kā otro vārtsargu treneru korpuss aiz Korpisalo muguras norīkojuši Daniilu Tarasovu.

• Naktī uz svētdienu laukumā dosies arī pārējo NHL latviešu pārstāvētās komandas. Pēc zaudējuma Karolīnā uz Floridu devies Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres". Bufalo pretiniecei Tampabejas "Lightning" arī trīs uzvarētu spēļu sērija iepriekšējā duelī pārtrūka pret "Hurricanes" vienību.

• Pitsburgas "Penguins" savās mājās uzņems NHL čempionāta jaunāko komandu Sietlas "Kraken". Šī ir pirmā spēle, kurā kopš ievietošanas ilgtermiņa savainoto rezervē drīkstētu spēlēt Teodors Bļugers, tomēr viņa cerības atgriezties uz ledus jau šonakt nepiepildīsies.

• Pitsburgais sezonas sākumu par izdevušos nevar nosaukt, jo Metropolitanas divīzijā pingvīni atrodas priekšā tikai Merzļikina pāstāvētajai Kolumbusai.

• Agri no rīta savu Rietumkrasta tūri ar trešo spēli četru maču sērijā aizvadīs Floridas "Panthers". Pēc bullīšu sērijā gūtā panākuma Sanhosē, Rūdolfa Balcera vienība dosies laukumā Losandželosā, lai sacenstos ar "Kings" komandu. Abas šī dueļa pretinieces turnīra tabulā sakrājušas pa 13 punktiem.

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas "Viaplay"platformā.

Latvieši NHL

UzbrucējsKlubsSV+PPunktiMetieni+/-SMVairākumā
Zemgus GirgensonsSabres112+2411+120+0
Rūdolfs BalcersPanthers112+1318-240+0
Teodors BļugersPenguins00+000000+0
VārtsargsKlubsSU-Z%MetieniRipasMinSausā
Elvis MerzļikinsBlue Jackets8 (7)2-586.29%214/2494.824270

NHL spēles

LaiksSpēleLaiksSpēle
19:00Red Wings – Islanders20:00Blue Jackets – Avalanche
21:00Jets – Blackhawks22:00Oilers – Stars
1:00Canadiens – Golden Knights1:00Senators – Flyers
1:00Penguins – Kraken1:00Lightnings – Sabres
1:00Maple Leafs – Bruins1:00Capitals – Coyotes
4:00Flames – Devils4:00Canucks – Predators
4:30Kings – Panthers4:30Sharks – Ducks

     [+] [-]

, 2022-11-05 14:22, pirms gada
Bez Bļugera spēle neiet

  +1 [+] [-]

, 2022-11-05 18:29, pirms gada
Vakardienas spēle tikai vēlreiz apliecināja, ka Kolumbusai šī būs ļoti smaga sezona. Pēc sastāva uz papīra nav tā plānākā līgas komanda, bet pēc spēles gan...

Vai top līmeņa vārtsargs var pavilkt komandu, kura spēlē briesmīgi? Savā aizsardzības zonā kļūda pēc kļūdas, taktiski ļoti vāji, pozicionālā spēlē klūp ik uz soļa.

  +2 [+] [-]

, 2022-11-05 18:32, pirms gada
Diskusiju virzītājs Ivo rakstīja: Vakardienas spēle tikai vēlreiz apliecināja, ka Kolumbusai šī būs ļoti smaga sezona. Pēc sastāva uz papīra nav tā plānākā līgas komanda, bet pēc spēles gan...

Vai top līmeņa vārtsargs var pavilkt komandu, kura spēlē briesmīgi? Savā aizsardzības zonā kļūda pēc kļūdas, taktiski ļoti vāji, pozicionālā spēlē klūp ik uz soļa.
Top līmeņa vārtsargs var pavilkt briesmīgi spēlējošu komandu, ja viņš ir top vārtsargs. Elvis diemžēl nav top vārtsargs...

     [+] [-]

, 2022-11-05 18:53, pirms gada
als rakstīja: Top līmeņa vārtsargs var pavilkt briesmīgi spēlējošu komandu, ja viņš ir top vārtsargs. Elvis diemžēl nav top vārtsargs...
Lūk tas ir viedoklis! Stingrs viedoklis ir vērtība. Kāds ir tavs pamatojums?

     [+] [-]

, 2022-11-05 19:46, pirms gada
als rakstīja: Top līmeņa vārtsargs var pavilkt briesmīgi spēlējošu komandu, ja viņš ir top vārtsargs. Elvis diemžēl nav top vārtsargs...
Interesanti. Varbut paskaidrosi kapec vartsargi ka, piemeram, Kiprusoff, Rinne, Price, Lundqvist, Joseph, Nabokov, Miller, Vokoun, Luongo nav tikusi pie ta Stenlija? Irbe?

  -1 [+] [-]

, 2022-11-05 20:19, pirms gada
Spēle vēl nav īsti sākusies Korpis jau velk šaibu no tīkliņa ārā

     [+] [-]

, 2022-11-05 20:24, pirms gada
Jau pirmajā minūtē izgājiens divi pret vienu un Colorado meistarības netrūkst.Korpisalo bez variantiem 0_1

     [+] [-]

, 2022-11-05 20:54, pirms gada
Nu ko pirmais periods, cerīgāks, nav tik daudz briesmīgu kļūdu, cenšas nepieļaut atkārtotos, kopumā prieks arī par Korpi, šur tur izvilka un nospēlēja labi.
Tiesa tik daudz momentu kā pirmajā spēlē Kolumbusa nepieļāva uz saviem vārtiem un labi vien ka tā, arī paši met un uzbrūk, labāk izskatās komanda. Galvenais, lai nav kā ar pirmo golu, kā redzams ne Korpis ne Elvis ne citi tādus nevelk bez veiksmes.

     [+] [-]

, 2022-11-05 21:09, pirms gada
Diskusiju virzītājs Ivo , 18:29, pirms 2 stundām , ignorēt , atbildēt
Vakardienas spēle tikai vēlreiz apliecināja, ka Kolumbusai šī būs ļoti smaga sezona. Pēc sastāva uz papīra nav tā plānākā līgas komanda, bet pēc spēles gan...
Īsti nesaprotu,pēc kādiem kritērijiem vērtējat komandas sastāvu "uz papīra"?Manuprāt Kolumbusa ir viena no vājākām NHL šobrīd nokomplektētajām komandām.Es par kritēriju izmantoju statistiku un tā rāda tieši šādu ainu,ka vājāka par Kolumbusu austrumos ir tikai Buffalo.Vārtsargu statistika krietni zem vidējā un šajā sezonā tā tikai pasliktinās,aizsardzībā tikai viens uzbrūkošais aizsargs Varenskis,kuram vidēji 0,585 punkti spēlē,četri jauni aizsargi(22-24 gadu veci)un viduvēji aizsargi Gavrikovs un Gudbransons.Tātad aizsargu līmenis arī zem viduvēja,bet uzbrukumā divas zvaigznes Gudro,vidēji 1,01 punkts spēlē(kas atbilst zvaigznes statusam) un Laine ar 0,803 vidēji punkti spēlē,kas arī labi ,bet kā redzam pietrūkst līdz viene punktiņš spēlē.Tālāk bezdibenis,jo tikai diviem uzbrucējiem nedaudz virs 0,5 punkti spēlē un tie abi ir 33 gadu vecie Nīkvists un Voračeks.Pārējiem nav pat puspunkts spēlē.Tā statistika,kas ir pārējiem uzbrucējiem atbilst trešās un ceturtās maiņas līmenim.Tātad arī šajā līnijā pietrūkst vismaz trīs labi spēlētāji,kuri spētu gūt vidēji virs 0,5 punkti spēlē.Tāds mans vērtējums par Kolumbusu šobrīd.

     [+] [-]

, 2022-11-05 21:18, pirms gada
Bēdu ieleja

     [+] [-]

, 2022-11-05 21:20, pirms gada
Kolumbusa...nu tas ir vāks. Nu kopija RDināmo, kad visi vainoja Gudiju, un pēc viņa tur nekas labāks nebija. Šausmas, nu tiešām pozitīvs viens periods, gribējās domāt, saņēmās, nē...

     [+] [-]

, 2022-11-05 21:33, pirms gada
backtofire rakstīja: Kolumbusa...nu tas ir vāks. Nu kopija RDināmo, kad visi vainoja Gudiju, un pēc viņa tur nekas labāks nebija. Šausmas, nu tiešām pozitīvs viens periods, gribējās domāt, saņēmās, nē...
Vakar jau arī,it kā otrajā periodā izlīdzināja spēli,bet beigās ,kā jau ierasts.Kolumbusai vienkārši jāmeklē pastiprinājumi sastāvā.

     [+] [-]

, 2022-11-05 21:48, pirms gada
alguns rakstīja: Vakar jau arī,it kā otrajā periodā izlīdzināja spēli,bet beigās ,kā jau ierasts.Kolumbusai vienkārši jāmeklē pastiprinājumi sastāvā.
Manuprāt, vajadzīgi arī labi aizsargi un pats treneris. Nu man negribas domāt, ka tas ir tas, ko top līgā var demonstrēt. Manuprāt, šaj komandai vajadzīg Tortlea jeb Bobs Hārtlijs, noteikti būtu labāk.

Tas ko redzu visu sezonu, komanda regulāri zaudē ripu savā zonā, regulāri pazaudē pretspēlētājus, kad tiem nevajag skriet pakaļ, tie skrien pakaļ, zaudējot savu pozicionālo spēli.

Nu dien žēl, vakar Elvis labi sitās, šodien Korpis labi sāka un opā atkal čiks.

     [+] [-]

, 2022-11-05 21:52, pirms gada
Protams, vēl ir tāda lieta, ka otrajā golā nu Avām uzspīdēja arī sportiskā veiksmi, kuras šogad trūklst Kolumbusai, jo, lai kā to noliegtu, bez sportiskās veiksmes nekas nebūs. Un nevar noliegt Avas spēlē skaistu hokeju, stipri.

     [+] [-]

, 2022-11-05 21:57, pirms gada
Par sastāva komplektācju es jau uzrakstīju savu viedokli.Treneris?Droši vien ,ka cits treneris kaut ko pamainītu,bet vai no šā sastāva izspiestu daudz ko vairāk?Varbūt,bet ne play off zonu.Un šobrīd vēl savus kontraktus galīgi neatstrādā komandas zvaigznes Laine un Gudro.Pirmai maiņai ir jāvelk komanda ,kas arī šobrīd nenotiek.Ja pamatsastāvā četri jauni aizsargi plus vēl 18 gadīgais Jiričeks tika iespēlēts,tad jāsaprot,ka tas ir skats uz nākotni.Tā kā šaubos vai te kaut kas šosezon mainīsies.

     [+] [-]

, 2022-11-06 03:19, pirms gada
Tedijs iekārtojies ģērbtuvē blakus Krosbijam