Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Karolīnas "Hurricanes" caurumus lāpa, par 2,8 miljoniem piesaistot Rosloviku

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Karolīnas "Hurricanes" caurumus lāpa, par 2,8 miljoniem piesaistot Rosloviku
Džeks Rosloviks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Karolīnas "Hurricanes" paziņojis par viena gada līguma noslēgšanu ar brīvo aģentu Džeku Rosloviku. Darījuma summa ir 2,8 miljoni dolāru.

27 gadus vecais Džeks Rosloviks aizvadīto sezonu sāka Kolumbusas "Blue Jackets" sastāvā, bet martā tika aizmainīts uz Ņujorkas "Rangers", lai palīdzētu cīņā par Stenlija kausu. 16 izslēgšanas spēlēs centrs atzīmējās ar diviem vārtiem un astoņiem punktiem, vidēji laukumā pavadot 14 minūtes.

Aizritot brīvo aģentu tirgus pirmajām dienām, Rosloviks bija gardākais galdā palikušais kumoss, un situāciju izmantoja Karolīnas "Hurricanes", parakstot 2,8 miljonu līgumu uz vienu sezonu. Pagājušajā sezonā amerikānis pelnīja četrus miljonus.

Par "Hurricanes" ģenerālmenedžeri kļūstot Ērikam Talskijam, viņš brīvo aģentu tirgū nomakšķerējis sešus lomus. Komandu papildināja aizsargi Šeins Gostisbērs un Šons Vokers, kā arī uzbrucēji Ēriks Robinsons, Taisons Džosts un Viljams Karjē.

"Hurricanes" Stenlija kausā piedalījusies sešas sezonas pēc kārtas. Divas reizes sasniegts Austrumu konferences fināls, abos piegājienos zaudējot ar 0-4 – gan Bostonas "Bruins" 2019. gadā, gan Floridas "Panthers" 2023. gadā. Savukārt aizvadītajā sezonā cīņa par NHL titulu beidzās, otrajā kārtā ar 2-4 piekāpjoties Roslovika pārstāvētajai "Rangers".

Starpsezonā kā brīvie aģenti prom devušies vairāki svarīgi spēlētāji – Džeiks Gencels (uz "Lightning"), Teuvo Tereveinens (uz "Blackhawks"), Brets Pešī un Stefans Nesens (abi – uz "Devils"), Breidijs Šejs (uz "Predators").

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...