Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Avots: Katrai no NHL divīzijām šosezon būs atsevišķs sponsors

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Avots: Katrai no NHL divīzijām šosezon būs atsevišķs sponsors
NHL komisārs Gerijs Betmens. Foto: Michael Ainsworth/AP/Scanpix

Nacionālajai hokeja līgai (NHL) tuvu stāvošs avots ziņojis, ka līgas vadība lēmusi gaidāmajā sezonā katrai no četrām divīzijām piešķirt atsevišķu sponsoru, savā "Twitter" kontā vēsta ESPN žurnālists Gregs Višinskis.

Centrālo divīziju, kurā šosezon iekļautas Karolīnas "Hurricanes", Čikāgas "Blackhawks", Dalasas "Stars", vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets", Detroitas "Red Wings", Floridas "Panthers", Nešvilas "Predators" un čempione Tampabejas "Lightning", sponsorēs "Discover", Austrumu divīziju (iekļautas Bostonas "Bruins", uzbrucēja Zemgus Girgensona Bufalo "Sabres", Ņūdžersijas "Devils", Ņujorkas "Rangers", Ņujorkas "Islanders", Vašingtonas "Capitals", uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" un Filadelfijas "Flyers") atbalstīs "MassMutual", Rietumu divīziju (tajā spēlēs Anaheimas "Ducks", Arizonas "Coyotes", Kolorado "Avalanche", Losandželosas "Kings", Minesotas "Wild", Sanhosē "Sharks", Sentluīsas "Blues" un Lasvegasas "Golden Knights") pārstāvēs "Honda", bet Ziemeļu divīziju (Kalgari "Flames", uzbrucēja Rūdolfa Balcera Otavas "Senators", Vankūveras "Canucks", Edmontonas "Oilers", Vinipegas "Jets" un Toronto "Maple Leafs") sponsorēs "Scotia".

Visticamāk, ka NHL par šādu soli izšķīrusies tādēļ, lai papildus finansiālie līdzekļi, ko sniegtu šāda divīziju sponsorēšana, aizlāpītu robus, ko līgas un klubu budžetos ir radījusi Covid-19 pandēmijas krīze. Vēl nav zināms, vai divīziju sponsorēšana saglabāsies arī pēc gaidāmās sezonas. Kā zināms, tad iepriekš NHL jau pieņēma lēmumu par reklāmu atļaušanu uz komandu ķiverēm.

Tiek cerēts, ka ar reklāmām izdosies savākt papildus 15 miljonus dolāru. Populārākās komandas, piemēram, Monreālas “Canadiens” un Toronto “Maple Leafs” cer ar ķiveru reklāmas līgumiem nopelnīt papildus miljonu dolāru, kamēr citām komandām summas ir krietni mazākas. Tiek cerēts, ka kopumā 31 komanda varētu nopelnīt 15 miljonus.

Šosezon katra komanda NHL regulārajā sezonā aizvadīs pa 56 spēlēm, cīnoties tikai ar komandām no savas divīzijas. ASV bāzētajās divīzijās komandas katra pret katru spēlēs astoņas reizes, kamēr Kanādā bāzētajā Ziemeļu divīzijā vienības savā starpā spēkosies deviņas vai desmit reizes.