Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Mastertona NHL balvu par neatlaidību saņem "Canadiens" vārtsargs Praiss

Agris Suveizda

Mastertona NHL balvu par neatlaidību saņem "Canadiens" vārtsargs Praiss
Kerijs Praiss. Foto: AP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga pavēstījusi, ka Bila Mastertona piemiņas balvu, kas pienākas par neatlaidību un nodošanos sportam, ieguvis Monreālas "Canadiens" vārtsargs Kerijs Praiss, kurš izlaida gandrīz visu aizvadīto sezonu.

Iepriekšējā starpsezonā Praisam tika veikta ceļgala operācija, kuras dēļ kanādietim paredzēja 10-12 nedēļu izlaišanu, tomēr oktobrī, kad bija gaidāma viņa atgriešanās laukumā, Praiss brīvprātīgi pieteicās NHL palīdzības programmā – saistībā ar atkarību izraisošu vielu lietošanu. Ticis galā ar dažādām problēmām, 34 gadus vecais Praiss aprīlī beidzot atgriezās laukumā un šosezon paguva aizvadīt piecas spēles, atvairot 87,8% metienu un ielaižot vidēji 3,63 ripas.

"Dzīvē ir šķēršļi, kas tevi allaž izaicina. Domāju, ka spēja tos pārvarēt, saglabāt perspektīvu un turpināt doties uz priekšu ir kas tāds, ko mums visiem vajadzētu mācīt bērniem un mīļotajiem," pauda Praiss. Monreālas "Canadiens" aizvadītajā sezonā bija vājākā komanda līgā, bet tikai gadu iepriekš tā spēlēja Stenlija kausa finālā. Praiss aizvadīja 22 izslēgšanas spēles (gandrīz tikpat daudz, cik regulārās sezonas spēļu), atvairīja 91,9% metienu un ielaida vidēji 2,39 ripas.

Praisa astoņu gadu līgumā par 84 miljoniem ASV dolāru vēl ir spēkā četras sezonas, un Monreālas "Canadiens" potenciālais pamatvārtsargs, kuram pēc sezonas beigām tika veikta plazmas injicēšanas procedūra, vasarā strādās ar mērķi turpināt karjeru. "Plānoju sākt treniņprocesu un gatavošanos nākamajai sezonai. Sākšu gatavošanos ar domu, ka nākamsezon spēlēšu, taču nedomāju, ka agrāk par vēlu vasaru šajā sakarā būs kāda skaidrība, kamēr nebūšu spēris visus nepieciešamos soļus tam, lai atgrieztos uz ledus." Praiss visu karjeru pavadījis Monreālas "Canadiens", kas 2005. gadā viņu draftēja ar piekto numuru.

Starp trim galvenajiem pretendentiem uz Mastertona balvu bija arī Ņujorkas "Islanders" aizsargs Zdeno Hāra un Filadelfijas "Flyers" uzbrucējs Kevins Heizs. Pagājušajā gadā balvu ieguva Heiza komandas biedrs Oskars Lindblūms.

Visu NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/montreal-c...
https://www.nhl.com/news/carey-pric...