Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blue Jackets" paraksta līgumu ar Gagarina kausu izcīnījušo Činahovu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Blue Jackets" paraksta līgumu ar Gagarina kausu izcīnījušo Činahovu
Jegors Činahovs. Foto: Sergei Savostyanov/TASS/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Kolumbusas “Blue Jackets” paziņojis par līguma parakstīšanu ar 20 gadus veco krievu uzbrucēju Jegoru Činahovu. Viņš pagājušajā nedēļā kopā ar Bobu Hārtliju un Omskas “Avangard” komandu kļuva par Kontinentālās hokeja līgas čempionu.

Jegors Činahovs spilgti debitēja Kontinentālajā hokeja līgā un izpelnījās uzmanību no Ziemeļamerikas. Ņemot vērā, ka Nacionālās hokeja līgas drafts notika vien oktobrī, labās malas uzbrucējam pavērās jaunas iespējas. Kaut gan viņam tika prognozēta vieta starp otrās kārtas beigām un trešās kārtas vidu, Kolumbusas “Blue Jackets” lēma Činahovu draftēt jau ar 21. numuru.

Nule noslēgusies Gagarina kausa izcīņa, Činahovam virs galvas ceļot titulu, bet tagad uzbrucējs ir gatavs jauniem izaicinājumiem. Viņš parakstījis līgumu ar “Blue Jackets”. Tas ir standarta trīs gadu pirmais līgums, taču jāņem vērā nianse, ka kā pirmā sezona tiek skaitīta šī, tādējādi Činahovs par ierobežoti brīvo aģentu varēs kļūt jau pēc diviem gadiem Ziemeļamerikā. Šosezon viņš uz Kolumbusu nedosies, jo nepagūtu nokārtot vajadzīgos dokumentus.

Regulārajā sezonā Činahovs piedalījās 32 spēlēs, izceļoties ar desmit vārtiem un septiņām piespēlēm. Sešus vārtus viņš guva vairākumā. Skaitot vidēji spēlē sakrātos punktus, Činahovs bija līderis starp tiem spēlētājiem, kuri ir 20 gadus veci vai jaunāki. Play-off viņš 21 mačā izcēlās ar pieciem vārtiem un divām piespēlēm, izcīnot Gagarina kausu.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/bluejackets/new...