Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ovečkinam ieskaita amizantu uzvaras bullīti, ripai nemaz neielidojot vārtos

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Ovečkinam ieskaita amizantu uzvaras bullīti, ripai nemaz neielidojot vārtos
Vašingtonas "Capitals" hokejisti svin vārtu guvumu. Foto: Bruce Bennett/AFP/Scanpix

Ceturto uzvaru pēc kārtas un sesto pēdējās septiņās cīņās šovakar izcīnījusi Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa ieguvēja Vašingtonas "Capitals", kas viesos leģendārajā "Madison Square Garden" arēnā ar 3:2 pēcspēles metienos apspēlēja pēdējā laikā novājināto Ņujorkas "Rangers".

Rezultātu gan mača 45. sekundē atklāja "Rangers" uzbrucējs Raiens Stroums (1:0). Vadībā viesi noturējās nedaudz vairāk nekā minūti, jo jau 123. sekundē Karls Hagelins "Capitals" labā rezultātu izlīdzināja - 1:1. Zīmīgi, ka šis zviedram "Capitals" rindās aizvadītajās piecās spēlēs bija pirmais vārtu guvums. Šosezon reaktīvais uzbrucējs pārstāvējis arī Losandželosas "Kings" un Pitsburgas "Penguins" krāsas.

Drīz vien "Capitals" vienība panāca sev arī vadību, pēc lieliska caurgājiena ar ātru plaukstas metienu 2:1 viesu labā panākot citam zviedru hokejistam Andrē Burakovskim. Ar šādu rezultātu noslēdzās pirmās 20 minūtes.

Otrajā periodā laukumā pa vārtiem izdarīto metienu (20:7) ziņā dominēja "Capitals", tomēr vienīgos vārtus izdevās gūt mājiniekiem. 15. minūtē izlīdzinājumu 2:2 panāca krievu uzbrucējs Pāvels Buhņevičs.

Turpinājumā rezultāts nemainījās ne tikai līdz otrā perioda, bet arī visa pamatlaika un pagarinājuma beigām, uzvarētājam tiekot noskaidrotam pēcspēles bullīšu sērijā. Tajā uz diviem precīziem "Rangers" raidījumiem ar trim atbildēja "Caps". Savu izcilo individuālo meistarību nodemonstrēja Tīdžejs Oušijs, Niklass Bekstroms un Aleksandrs Ovečkins, kurš gan ripu vārtos neieraidīja, taču viņa izgājiens tika ieskaitīts kā rezultatīvs, jo pretinieku vārtsargs Aleksandrs Georgijevs izmeta savu nūju.

Tas ļāva čempionei iegūt papildus punktu un ar 83 punktiem pacelties uz NHL austrumu konferences ceturto vietu. "Rangers" ar 65 punktiem tikmēr ir 13. pozīcijā.