Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Unibet blogs: Kuri ir NHL bukmeikeru favorīti šogad?

Unibet.com
Unibet.com

Unibet blogs: Kuri ir NHL bukmeikeru favorīti šogad?
Stenlija kauss

Nacionālā hokeja līga pēc lokauta dēļ saīsinātās pagājušās sezonas nu gatava atgriezties apritē ar pilnu sparu, 82 spēļu garu regulāro sezonu un pārkārtojumiem konferencēs. Cīņā par Stenlija kausu metīsies arī viens latvietis – 19 gadus vecais uzbrucējs Zemgus Girgensons, kurš pārstāv Bufalo „Sabres” rindas.

„Sabres” gan ir tāls ceļš veicams līdz iekļūšanai play-off, par finālu nemaz nerunājot. Komandas izredzes iegūt Stenlija kausu novērtētas ar koeficentu 75, tiesa, jāņem vērā „Sabres” gados jaunais sastāvs, un puslīdz droši var teikt, ka ar Girgensona un viņa vienaudža Mihailu Grigorenko attīstību un nobriešanu šis koeficents pēc gadiem diviem būs jau daudz zemāks. Grigorenko iespējas šosezon iegūt NHL labākā debitanta balvu novērtētas ar koeficentu 17,5, taču interesanti būs arī pavērot „Sabres” sniegumu salīdzinājumā ar citu pastarīti, proti, Floridas „Panthers”. Bufalo izredzes ieņemt augstāku vietu nekā floridiešiem novērtētas ar koeficentu 1,48.

Starp galvenajiem favorītiem tiek minēta, protams, pašreizējā čempione Čikāgas „Blackhawks” (koeficents 8) un Pitsburgas „Penguins” (7,5). Ja čikāgieši starpsezonā pieturējās pie principa, ka uzvarētājiem maiņas nav nepieciešamas, un savā čempionu sastāvā lielas korekcijas neieviesa, tad „Penguins” ardievas pateica gan Džeromam Iginlam, gan Brendenam Morovam. Taču neviens no abiem talantīgajiem uzbrucējiem „Penguins” spēles taktikā tā īsti savu vietu atrast nespēja, tādēļ arī šķiršanās ir diezgan loģiska.
Samērā pozitīvi tiek vērtētas arī Bostonas „Bruins” (koeficents 10) un Losandželosas „Kings” (12) izredzes, tiesa, „Bruins” sastāvs starpsezonā piedzīvojis nopietnas izmaiņas, un būs jāvēro, cik veiksmīgi Iginla iekļausies komandā. Savukārt „Kings” ar vārtsargu Džonatanu Kviku priekšgalā jau pierādījusi, ka lielus panākums spēj sasniegt arī bez superzvaigžņu palīdzības.

Lielu intrigu sola arī neoficiālā divkauja par Morisa Rišāra trofeju, ko piešķir par visvairāk gūtajiem vārtiem sezonā. Pašreizējā balvas īpašnieka Aleksandra Ovečkina izredzes atkārtot savu panākumu novērtētas ar koeficentu 4, taču nevajadzētu brīnīties, ka Unibet bukmeikeri augstāk vērtējuši Stīvena Stemkosa („Lightning”) iespējas (3,5). Lai kā tas nepatiktu Ovečkinam un krievu uzbrucēja līdzjutējiem, viņa dienas kā NHL neapturamajam uzbrukuma vilcienam tuvojas beigām. To parādīja jau pagājušās sezonas sākums, savukārt Stemkosam vēl ir tikai 23 gadi.

Uz lielām lietām spējīgs arī „Islanders” vilcējs Džons Tavaress (koeficents 6), bet Pitsburgas dueta –Krosbija un Malkina – izredzes tikt pie Rišāra balvas novērtētas jau pieticīgāk. Un tam ir gluži vienkāršs iemesls, proti, Pitsburgā uzbrukuma nasta tomēr tiek sadalīta uz vairākiem pleciem, un līdz ar to arī vārtu guvumi izdalās līdzvērtīgāk. Tiesa, piespēles gan tiek dalītas pa labi un kreisi, tādēļ Krosbija kļūšana par sezonas rezultatīvāko spēlētāju novērtēta ar samērā drošo koeficentu 2,80. Jāatceras gan Krosbija traumatiskums, kas var favorīta laurus nosvērt gan Stemkosa (7), gan Martina Senluī (10), gan Ovečkina (8,5) virzienā.

Krosbija efekts licis uzskatīt Pitsburgu arī par stabiliem kandidātiem uz sezonā visvairāk vārtus guvušo komandu (2,20), savukārt pretējā statistikas rādītājā gan gaidāma sīva cīņa. Ar vienādiem koeficentiem (7,5) novērtēta gan „Blues”, gan „Bruins” iespēja ielaist vismazāk vārtus, turpat ir arī „Blackhawks” (8) un „Rangers” (9), taču par melno zirdziņu šajā nominācijā jāuzlūko Ņudžersijas „Devils”. Vasarā iemainītais Korijs Šnaiders kopā ar izcilo veterānu Martinu Brodēru veidos ļoti iespaidīgu vārtsargu duetu, kurš var arī kompensēt „Devils” ne vienmēr lielisko aizsardzību.

Kopumā NHL regulārajā sezonā tiks aizvadītas 1230 spēles, cerams, ka vismaz 82 no tām piedalīsies arī kāds Latvijas pārstāvis.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-01 18:11, pirms 11 gadiem
Bruins!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-01 18:16, pirms 11 gadiem
Galvenais par Sabres, bet tā vēl arī par Pengs.