Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Čempione "Blackhawks" sezonu ievada ar sešiem vārtiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Čempione "Blackhawks" sezonu ievada ar sešiem vārtiem
Brendons Boligs pirmajā trešdaļā ievadīja Čikāgas "Blackhawks" sešu vārtu parādi
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa 2013. gada čempione Čikāgas "Blackhawks" jauno sezonu ievadījusi ar rezultatīvu uzvaru savā laukumā pār Vašingtonas "Capitals" - 6:4. Viesus neglāba arī Mihaila Grabovska trīs vārti. Tikmēr regulārā čempionāta pirmais mačs izvērtās krietni asāks - Toronto "Maple Leafs" uzvarā ar 4:3 pret Monreālas "Canadiens" tika fiksēti pieci kautiņi un viens smadzeņu satricinājums.

Nacionālās hokeja līgas pagājušās regulārās sezonas uzvarētāja un Stenlija kausa čempione Čikāgas "Blackhawks" pirmo spēli pret Vašingtonas "Capitals" sāka apņēmīgi. Piektajā minūtē piecas sekundes pēc vairākuma iztecēšanas izveicīgākais vārtu priekšā bija Brendons Boligs, gūstot pirmos vārtus pasaulē spēcīgākajā hokeja līgā. Tūdaļ pagājušās sezonas labākā snaipera Aleksandra Ovečkina iesniegumu vārtu gūšanai noraidīja "Blackhawks" vārtsargs Korijs Kroufords.

Taču viesu kapteinis 11. minūtē atrada veidu, kā rezultātu izlīdzināt, – Ovečkins vairākumā meta pretējā stūrī un trāpīja zem pārliktņa. Nieka 24 sekundes vēlāk čikāgieši gan atguva vadību. Ar metienu tuvajā stūrī 150. vārtus "Blackhawks" rindās guva uzbrucējs Patriks Keins, kurš tika atzīts par 2013. gada izslēgšanas spēļu vērtīgāko spēlētāju. Patrikam Šārpam bija iespēja dubultot mājinieku pārsvaru, bet snaiperis nerealizēja izgājienu vienatnē pret "Capitals" vārtsargu Breidenu Holtbiju.

Par to nācās samaksāt 31. minūtē, kad Mihails Grabovskis pretuzbrukumā izmantoja "Blackhawks" aizsardzības balsta Dankana Kīta aizkavēšanos uzbrukuma zonā, – 2:2. Taču arī šajā gadījumā Čikāgas hokejisti ātri atgriezās vadībā, vairākumā pie atlēkušās ripas tiekot aizsargam Brentam Sībrukam.

Scenārijs nemainījās – arī Keins un Marians Hosa neizmantoja lieliskus vārtu gūšanas momentus, turklāt "Capitals" ne tikai trešo reizi rezultātu izlīdzināja, bet 46. minūtē beidzot izvirzījās vadībā. Abus vārtus vairākumā guva Grabovskis, vārtu priekšā mainot ripas lidojuma trajektoriju un pirmajā spēlē Vašingtonas "Capitals" rindās atzīmējoties ar hattrick.

Uzvarai ar to gan bija par maz, "Blackhawks" hokejistiem noslēdzošo 12 minūšu laikā gūstot trīs bezatbildes vārtus. Brendons Sāds rezultātu izlīdzināja, aizsargs Džonijs Oduja ar rikošeta palīdzību guva uzvaras vārtus, bet Hosa panāca 6:4. Slovāks izrāvienā uz tukšiem vārtiem tika neatļauti kavēts, tādēļ tiesneši viņam fiksēja rezultatīvu metienu bez metiena. Neilgi pirms tam viesi nerealizēja 86 sekunžu ilgu vairākumu piecatā pret trim.

Pagājušajā sezonā Čikāgas "Blackhawks" pirmo neveiksmi pamatlaikā cieta tikai 25. mačā. Cik ilgi nāksies gaidīt šoreiz?

"Canadiens" iekrīt aizsardzībā, Paross krīt un gūst smadzeņu satricinājumu

720. duelis starp Monreālas "Canadiens" un Toronto "Maple Leafs" vilšanos nesagādāja – 100 soda minūtes, pieci kautiņi un septiņi vārtu guvumi. Viesi no Toronto ceturto reizi pēc kārtas čempionātu sāka ar panākumu – 4:3. Pirmos vārtus vairākumā guva Džeimss van Rīmsdaiks, trāpot starp Kerija Praisa kājsargiem, bet atlikušās ripas "Maple Leafs" hokejisti iemeta pretuzbrukumos. Uzvaras raidījums Meisona Reimonda kontā.

Tikmēr "Canadiens" rindās iespaidīgu maču aizvadīja 24 gadus vecais dāņu uzbrucējs Larss Ellers, kurš ne tikai guva divus vārtus, bet arī nokārtoja rezultatīvu metienu Brendanam Galageram. Savukārt policistam Džordžam Parosam mačs beidzās pāragri – pēc otrā kautiņa ar Koltonu Oru viņš neveiksmīgi piezemējās uz ledus, zaudējot samaņu un pēcāk taisnā ceļā tiekot nogādāts slimnīcā, kur uzbrucējam konstatēts smadzeņu satricinājums.

"Jets" gūst trīs bezatbildes vārtus

Vārtsargi netika saudzēti arī Edmontonā, kur vietējais "Oilers" ar 4:5 piekāpās citas Kanādas komandas Vinipegas "Jets" priekšā, lai gan otrās trešdaļas noslēgumā atradās vadībā ar divu vārtu pārsvaru. 52. minūtē neizšķirtu ar saviem pirmajiem vārtiem Nacionālajā hokeja līgā panāca debitants aizsargs Džeikobs Truba, kurš neitrālajā zonā nolasīja "Oilers" uzbrucēja Teilora Hola riskanto piespēli un izcēlās ar šāvienu no distances.

Uzvaras ripu ar savu otro rezultatīvo raidījumu mačā iemeta Mihaels Frolīks, kurš aizvadītajā sezonā aizstāvēja Čikāgas "Blackhawks" krāsas. Frolīks pēc metiena no distances izmantoja apjukumu mājinieku vārtu priekša un ripu raidīja tukšos vārtos. Savukārt pēdējā minūtē "Jets" vairākkārt glāba 34 metienus atvairījušais vārtsargs Ondržejs Pavelecs.

Džordža Parosa savainojums

Pirmie vārti NHL 97. sezonā - Džeimsa van Rīmsdaika kontā

Mihails Grabovskis un viņa hattrick

Aleksandrs Ovečkins gūst savus pirmos vārtus sezonā

Alešs Hemskis tiek galā ar Vinipegas aizsardzību

Tailers Bozaks izceļas mazākumā

1 2 36 komentāri

  +7 [+] [-]

, 2013-10-02 06:52, pirms 11 gadiem
Žēl gan to ūsaino čali...ka nepiemeklē Ivanāna liktenis!

  +4 [+] [-]

, 2013-10-02 06:57, pirms 11 gadiem
tagad Čikāgais šitā līdz pat Stenlija kausa finālam un atkal jāņem kauss,....nuu,ja nu vienigi tur vinji netiksies ar Bufalo

     [+] [-]

, 2013-10-02 07:43, pirms 11 gadiem
pernambucano rakstīja: Žēl gan to ūsaino čali...ka nepiemeklē Ivanāna liktenis!
Uusainais atceljojis laikaa no 80jiem

  -1 [+] [-]

, 2013-10-02 08:17, pirms 11 gadiem
Grabovska hattrick smiekligs 1 gols viņa skils parejie 2 netišam ripa skāra viņu ;D
Rimsdeiks Labi pieprasija ripu NIIIICEEEEEEE gools..
Un jā Washingtona vnk super Power plays...

     [+] [-]

, 2013-10-02 08:24, pirms 11 gadiem
lelle22 rakstīja: tagad Čikāgais šitā līdz pat Stenlija kausa finālam un atkal jāņem kauss,....nuu,ja nu vienigi tur vinji netiksies ar Bufalo
nebūs. Čikāgai paveicās, likās jau, ka WSH paņems ar savu nāvējošo vairākumu un Holtbija izcilo spēli, bet beigās esot vadībā 4:3, ielaida 2 vārtus, 4:5, un pēcāk nespējot realizēt 5:3 vairākumu, WSH izlaida uzvaru. Ja šitāda būs CHI spēle, viņi netiks pat līdz SC aizstāvēšanai. Protams, ir jau redzētas tikai 3 spēles, 6 komandas, tāpēc, no otras puses grūti spriest, kas notiks.

  +3 [+] [-]

, 2013-10-02 08:39, pirms 11 gadiem
Lol, Grabovskim 3+1

  +1 [+] [-]

, 2013-10-02 08:41, pirms 11 gadiem
Kas par izmaiņām noteikumos, ja tādu ieskaita pēdējo golu?? Esmu palaidis kaut ko garām((
Bet jā - Vašiki paši vien vainīgi, ka izlaida uzvaru(( Abas komandas labi nokapāja - tas ir cits līmenis salīdzinot ar KHL. Lai NHL kaut cik pietuvotos - krieviem ir jāmaina domāšana visos aspektos, bet - tas nenotiks - cita mentalitāte un vēsture. Bet, varbūt, tas ir arī labi - ir kontrasts).

  +2 [+] [-]

, 2013-10-02 08:49, pirms 11 gadiem
Rezultatīvs sezonas sākums. Biju gaidījis, ka TOR vārtos liks Bernjē, bet Raimers arī ir nostāvējis labi. Orra un Paroša kautiņš jau bija paredzams pirms spēles, reizēm liekās, ka abas komandas viņus tur sastāvos tikai tāpēc, lai savstarpējās spēlēs viņi varētu viens ar otru izkauties Par Grabovski jau pirms sezonas bija skaidrs, ka Vašingtonā viņš jutīsies kā zivs ūdenī.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-10-02 09:23, pirms 11 gadiem
Perfekts aizvadītās nakts apskats, paldies Ulvim!

  +5 [+] [-]

, 2013-10-02 09:24, pirms 11 gadiem
Sākums patiešām rezultatīvs. Vairāki Kanādas izlases potenciālie vārtsarga vietas kandidāti kopā salaida nezin cik tur tās šaibas, slinkums skaitīt.
Negribu būt Rēniks, bet visiem iesaku apskatīties, kādā veidā Čikāga guva savus 4. vārtus spēlē un ar kādu vienaldzību un vienlaikus bezspēcību uz to noskatās viens otrs Caps vadošais spēlētājs.

bars161
būsi kaut ko palaidis garām. Ja vārti ir tukši un pretinieka komandas spēlētājs tiek pret vārtiem apstādināts ar neatļautu paņēmienu, tad to ieskaita kā gūtus vārtus.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-02 09:40, pirms 11 gadiem
Leflērs rakstīja: Sākums patiešām rezultatīvs. Vairāki Kanādas izlases potenciālie vārtsarga vietas kandidāti kopā salaida nezin cik tur tās šaibas, slinkums skaitīt.
Negribu būt Rēniks, bet visiem iesaku apskatīties, kādā veidā Čikāga guva savus 4. vārtus spēlē un ar kādu vienaldzību un vienlaikus bezspēcību uz to noskatās viens otrs Caps vadošais spēlētājs.

bars161
būsi kaut ko palaidis garām. Ja vārti ir tukši un pretinieka komandas spēlētājs tiek pret vārtiem apstādināts ar neatļautu paņēmienu, tad to ieskaita kā gūtus vārtus.
Nu tas jau nav nekas jauns! Čalim 2 punkti spēlē un -2 kofs. Laikam patīk spēlēt tikai vienā laukuma pusē...

     [+] [-]

, 2013-10-02 09:51, pirms 11 gadiem
Pastāvi petakā starp 100 kilogramīgiem puikām un pamēģini neatrauties, pielabojot ripas un traucējot redzamību vārtsargam. Tad sajūtīsi, kas ir skils. Lai tik nesanāk kā ūsainajam...
devils435 rakstīja: Grabovska hattrick smiekligs 1 gols viņa skils parejie 2 netišam ripa skāra viņu ;D
Rimsdeiks Labi pieprasija ripu NIIIICEEEEEEE gools..
Un jā Washingtona vnk super Power plays...

  -2 [+] [-]

, 2013-10-02 09:55, pirms 11 gadiem
bars161 rakstīja: tas ir cits līmenis salīdzinot ar KHL. Lai NHL kaut cik pietuvotos - krieviem ir jāmaina domāšana visos aspektos, bet - tas nenotiks - cita mentalitāte un vēsture. Bet, varbūt, tas ir arī labi - ir kontrasts).
sogad esmu redzejis jau vairakas KHL speles, kuras bija vienas no manam jebkad redzetajam labakajam hokeja spelem ever, so speli neredzeju, bet nedomaju, ka tur tads limenis bija, kas nevilktu lidzi tam spelem ko redzeju.

Vienigais ko KHL vajag ir palielinat speletaju muskulu masu, lai labak gar bortiem kapatos, jo tas ir vienigais ar ko NHL nospiestu KHL komandas un speletajus- skilu limenis, domasanas atrums, atrums vispar - principa tas pats. Kapec Malkins vai Kovi tik labi KHL spele (kaut Toresens) - tikai tapec, ka vini ir gan meistarigi, gan lieli. KHL gan ari ir auguma gari speletaji, bet ar kilo ir svakak, piemers uz delnas Indrasis vai Darzins - atruma un tehnikas pietiek, bet ajjj speka speele...

Ja Krievija un LV un apkartejas valstis liktu uzsvaru uz speka speli papildus skilam, tad KHL loti driz butu turpat kur NHL, jaa dala aizbrauktu prom, bet visi jau nevar aizbraukt...

  +1 [+] [-]

, 2013-10-02 10:07, pirms 11 gadiem
patiik jaunais aizsargs Trouba, buus labs dienaas...

Parros nokrita tik neveiksmigi, cik vien vareja, pat rokas nepaspeja pielikt prieksa...

rezultativs, kludam bagats hokejs, ka jau sezonas startam pienakas

Monreaalaa pus areena par Canadiens puse par Leafs

gaidam Buffalo speeli

  +1 [+] [-]

, 2013-10-02 10:18, pirms 11 gadiem
[quote ikrnpk]
sogad esmu redzejis jau vairakas KHL speles, kuras bija vienas no manam jebkad redzetajam labakajam hokeja spelem ever, so speli neredzeju, bet nedomaju, ka tur tads limenis bija, kas nevilktu lidzi tam spelem ko redzeju.

kuras bija taas labaakaas hokeja speeles ever? jautajums-cik ilgi jau tu hokeju skaties?? ja saaki hokeju skatiities 2-3 nedeelas atpakal, tad nevar Tev nepiekrist par labakajam spelem ever

par speeka speeli piekriitu, bet KHL laukuma izmeeru deel tas speeka speeles nemaz vairaak nevar buut, bet tapeec jau var vadiities un "raadiit tehniku" visi...NHL laika un vietas nepietiek pirueteem un slaidiem lokiem, jo kaads nonesiis uz liidzenas vietas...

tiesi tapec nekad nepiekritishu ka NHL speeleetaaji ir ar vaajaaku individualo tehniku un apveshanas maakslu, bet ir vienkaarsi stipraaki...speeles stils un aatrums to vadiisanos vienkaarsi nepielauj..

     [+] [-]

, 2013-10-02 10:25, pirms 11 gadiem
ogreskijs rakstīja: [quote ikrnpk]
sogad esmu redzejis jau vairakas KHL speles, kuras bija vienas no manam jebkad redzetajam labakajam hokeja spelem ever, so speli neredzeju, bet nedomaju, ka tur tads limenis bija, kas nevilktu lidzi tam spelem ko redzeju.

kuras bija taas labaakaas hokeja speeles ever? jautajums-cik ilgi jau tu hokeju skaties?? ja saaki hokeju skatiities 2-3 nedeelas atpakal, tad nevar Tev nepiekrist par labakajam spelem ever


par speeka speeli piekriitu, bet KHL laukuma izmeeru deel tas speeka speeles nemaz vairaak nevar buut, bet tapeec jau var vadiities un "raadiit tehniku" visi...NHL laika un vietas nepietiek pirueteem un slaidiem lokiem, jo kaads nonesiis uz liidzenas vietas...

tiesi tapec nekad nepiekritishu ka NHL speeleetaaji ir ar vaajaaku individualo tehniku un apveshanas maakslu, bet ir vienkaarsi stipraaki...speeles stils un aatrums to vadiisanos vienkaarsi nepielauj..
Ļoti lielu iespaidu uz šķietamo līmeņa dažādību atstāj laukuma izmēri, translāciju kvalitāte, kameru izvietojums, skaņa, komentētājs, grafika uttt. Bet būtībā tas hokejs nemaz nav tik atšķirīgi meistarīgāks.

Tai pašai Latvijas futbola virslīgai spēle Ventspils-Skonto notiktu pie pilnām tribīnēm Old Trafford ar tādu pašu fanošanu un TV pārraides kvalitāti, kā EPL vai ČL līgas spēles, arī pavisam savādāk tas viss izskatītos....

     [+] [-]

, 2013-10-02 10:46, pirms 11 gadiem
Leflērs rakstīja: Sākums patiešām rezultatīvs. Vairāki Kanādas izlases potenciālie vārtsarga vietas kandidāti kopā salaida nezin cik tur tās šaibas, slinkums skaitīt.
Negribu būt Rēniks, bet visiem iesaku apskatīties, kādā veidā Čikāga guva savus 4. vārtus spēlē un ar kādu vienaldzību un vienlaikus bezspēcību uz to noskatās viens otrs Caps vadošais spēlētājs.

bars161
būsi kaut ko palaidis garām. Ja vārti ir tukši un pretinieka komandas spēlētājs tiek pret vārtiem apstādināts ar neatļautu paņēmienu, tad to ieskaita kā gūtus vārtus.
Nezinu, vai ir vērts braukt virsū Ovi par to, ka viņš neatstrādāja aizsardzībā sezonas pirmajā spēlē. Protams, ka tas ir zināms rādītājs, it īpaši ņemot vērā, ka tā nav ne tuvu pirmā šāda reize, bet Capitals Outsa vadībā atkal ir izteikta uzbrukuma komanda. Skaidrs, ka neviens Ovečkinam vairs neprasa, lai viņš zili melns bloķētu metienus un bakčekotu. Pie Budro viņš tomēr to darīja, bija kļūdas, bija nedisciplinēta spēle, bet teikt, ka viņam rūp tikai personīgā statistika never.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-02 11:04, pirms 11 gadiem
Hemskis visu izdarīja pēc labākajiem Ņiživija paraugiem.

     [+] [-]

, 2013-10-02 11:13, pirms 11 gadiem
9thGOLD4RUSSIA rakstīja: Grabovskim jau het triks pirmajā spēlē . Visus golus iemet 2 krievi!
Galvenais, ka Ovijam vārti. Stenlijs, ja godīgi maz interesē.
Nejēga, Grabovskis ir baltkrievs.

     [+] [-]

, 2013-10-02 11:26, pirms 11 gadiem
Prieks par Vanagu rezultatīvo uzvaru sezonas atklāšanā!
jaunais Brendons Saads spridzina atkal- 3pts (1+2)- pelnīts spēles 1. zvaigznes tituls. Cerams, ka viņš arī turpinājumā būs tikpat izcils, un viņam ies secen "otrgadnieka sindroms".

Toronto- Monreālas duelī tradicionāli asa cīņa. Cerams, ka Parosa traumai nebūs smagas sekas, un Praiss uzlabos savu sniegumu līdz OS.

Centrālās Kanādas klubu divcīņa arī bija spraiga (tiešām izcila NHL regsezonas 1. kārta),. Lieliska debija izdevās Vinipegas rūkijam Jacob Trouba- 1+1 un mača 1. zvaigznes gods!

     [+] [-]

, 2013-10-02 11:31, pirms 11 gadiem
Jā,pa galam neveiksmīgi Parrosam sanāca.

     [+] [-]

, 2013-10-02 11:42, pirms 11 gadiem
lauznis_41 rakstīja: Nu tas jau nav nekas jauns! Čalim 2 punkti spēlē un -2 kofs. Laikam patīk spēlēt tikai vienā laukuma pusē...
nu tos 2punktus var jau dabut vairakumaa, bet koeficientu rekina pie zaudetiem vai gutiem vartiem spelejot vienados sastavos!!

     [+] [-]

, 2013-10-02 12:08, pirms 11 gadiem
nevar noliegt, taisni vai skaudiba, ka dzeki griezh...
nu labi, mums vismaz ir Vilsons

  +6 [+] [-]

, 2013-10-02 12:40, pirms 11 gadiem
Paldies Dievam NHL ir klāt..
Un video kvalitāte - nevar salīdzināt ar pasaulē "labākās" līgas KHL piedāvāto..

  +2 [+] [-]

, 2013-10-02 13:49, pirms 11 gadiem
Veselību Parrosam!!!

     [+] [-]

, 2013-10-02 14:02, pirms 11 gadiem
Beidzot NHL!

Veselību Parosam. Ļoti respektēts visā līgā un medijos. Dikti aprunāta tēma šobrīd

  +1 [+] [-]

, 2013-10-02 15:20, pirms 11 gadiem
Leflērs rakstīja: Negribu būt Rēniks, bet visiem iesaku apskatīties, kādā veidā Čikāga guva savus 4. vārtus spēlē un ar kādu vienaldzību un vienlaikus bezspēcību uz to noskatās viens otrs Caps vadošais spēlētājs.
Nav jau pirmā reize. GIF - i.imgur.com
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-02 15:24, pirms 11 gadiem
Kalvinators rakstīja: Beidzot NHL!

Veselību Parosam. Ļoti respektēts visā līgā un medijos. Dikti aprunāta tēma šobrīd
Respektēts gan...
Vēl pavisam ne tik sen Makgretens viņu dauzīja kā boksa bumbieri.
No tādiem pieredzējušākiem tipiskajiem policistiem viens no vājākajiem.

     [+] [-]

, 2013-10-02 16:34, pirms 11 gadiem
Leflērs rakstīja: Respektēts gan...
Vēl pavisam ne tik sen Makgretens viņu dauzīja kā boksa bumbieri.
No tādiem pieredzējušākiem tipiskajiem policistiem viens no vājākajiem.
Es nedomāju kā kausli, bet kā personību
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-10-02 18:30, pirms 11 gadiem
Priecē video kvalitātes.
1 2 36 komentāri