Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Stemkoss pievienojas "Predators", uz Nešvilu dodas arī Maršeso

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Stemkoss pievienojas "Predators", uz Nešvilu dodas arī Maršeso
Stīvens Stemkoss. Foto: AFP/Scanpix

Šodien durvis vēris Nacionālās hokeja līgas (NHL) brīvo aģentu tirgus, un jau pirmajos soļos vairākus ievērojamus papildinājumus ieguvusi Nešvilas "Predators". Komandai pievienojušies Stīvens Stemkoss, Žonatans Maršeso un Breidijs Šejs.

16 sezonas Tampabejas "Lightning" aizvadījušais Stīvens Stemkoss nespēja vienoties par jaunu līgumu un šodien kļuva par brīvo aģentu. 34 gadus vecais uzbrucējs izlēmis par labu Nešvilas "Predators" piedāvājumam, vienojoties par četru gadu līgumu un astoņiem miljoniem dolāru sezonā.

Pagājušajā sezonā Stemkoss 79 spēlēs sakrāja 81 punktu, pirms tam savācot attiecīgi 84 un 106 punktus. 2020. un 2021. gadā Stemkoss izcīnīja Stenlija kausu, tiesa, "Lightning" pirmajā titulā laukumā dodoties tikai vienā Stenlija kausa izcīņas spēlē, kurā izcēlās ar vārtiem.

Piecu gadu līgumu par 5,5 miljoniem sezonā ar "Predators" parakstījis Žonatans Maršeso. 33 gadus vecais uzbrucējs pirms gada palīdzēja Lasvegasas "Golden Knights" izcīnīt Stenlija kausu, turklāt tieši Maršeso ar 22 spēlēs gūtajiem 13 vārtiem bija playoff labākais snaiperis un tika atzīts par izslēgšanas spēļu MVP. Aizvadītajā sezonā Maršeso 82 spēlēs guva 69 punktus.

Uz Nešvilu dosies arī aizsargs Breidijs Šejs, vienojoties par septiņu sezonu līgumu, kura kopējā vērtība ir 49 miljoni jeb septiņi miljoni sezonā. 30 gadus vecais Šejs pagājušajā sezonā Karolīnas "Hurricanes" kreklā 80 spēlēs guva 47 punktus, vienlaikus sevi pierādot kā viens no labākajiem aizsargiem pie saviem vārtiem.