Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Gencels Tampā paraksta 63 miljonu līgumu, čempionam Reinhārtam 69 miljoni

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Gencels Tampā paraksta 63 miljonu līgumu, čempionam Reinhārtam 69 miljoni
Sems Reinhārts. Foto: Florida Panthers

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) šovakar vērsies brīvo aģentu tirgus durvis. Pirms tam komandas steidz pagarināt līgumus ar saviem hokejistiem. Sems Reinhārts piekritis palikt Floridas "Panthers" rindās, bet Džeikam Gencelam pēc nonākšanas Tampabejas "Lightning" komandā ticis 63 miljonu līgums.

28 gadus vecais Sems Reinhārts palīdzēja Floridas "Panthers" pirmo reizi vēsturē izcīnīt Stenlija kausu. Labās malas uzbrucējs 24 izslēgšanas spēlēs izcēlās ar desmit vārtiem un sešām piespēlēm. Savukārt regulārās sezonas 82 mačos Reinhārts iemeta 57 vārtus un iekrāja 94 punktus, aizvadot labāko sezonu karjerā.

Uzbrucējam, kurš Floridā pavadījis trīs sezonas, bija iespēja kļūt par brīvo aģentu, tomēr Reinhārtam izdevies vienoties par "Panthers". Tikai pašreizējā komanda varēja piedāvāt līgumu uz astoņām sezonām, un vidēji gadā Reinhārts saņems 8,63 miljonus, tādējādi darījuma kopējā summa veido 69 miljonus dolāru.

Džeiks Gencels pagājušo sezonu sāka Pitsburgas "Penguins" kreklā, pabeidza Karolīnas "Hurricanes" rindās, bet vakar tiesības uz uzbrucēju nonāca Tampabejas "Lightning" rīcībā. Tas ļāva Tampai sarunas par līgumu sākt dienu agrāk nekā citām NHL komandām.

Abām pusēm izdevies vienoties. 29 gadus vecais Gencels parakstījis līgumu uz septiņām sezonām par 63 miljoniem jeb deviņiem miljoniem sezonā. Kreisās malas uzbrucējs aizvadītajā sezonā 67 spēlēs guva 77 punktus, bet 11 playoff cīņās pievienoja vēl deviņus punktus.

"Hurricanes" minētajā darījumā pretī ieguva 2025. gada drafta trešās kārtas izvēli.

Sagaidāms, ka Tampā nepaliks ilggadējais komandas kapteinis Stīvens Stemkoss.

Pieredzējušais Patriks Keins vienojies ar Detroitas "Red Wings" par līgumu uz vēl vienu sezonu. 35 gadus vecais Keins saņems četrus miljonus dolāru, bet ar bonusiem summa var pieaugt līdz 6,5 miljoniem. Atkopies pēc operācijas, Keins savā pirmajā sezonā Detroitā 50 spēlēs guva 47 punktus.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/nhl/free-agency