Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Tortorella pēc pieciem zaudējumiem pēc kārtas neuztraucas par amata drošību

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Tortorella pēc pieciem zaudējumiem pēc kārtas neuztraucas par amata drošību
Džons Tortorella. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Kolumbusas “Blue Jackets” svētdienas vakarā pēc Latvijas laika ar 1:3 atzina Nešvilas “Predators” pārākumu, ciešot piekto zaudējumu pēc kārtas. Komanda turpina attālināties no dalības play-off, tomēr galvenais treneris Džons Tortorella pauda, ka neuztraucas par amata zaudēšanu.

“Ziniet, es nekad nesatraucos par tādām lietām. Veicu savus pienākumus pēc labākās sirdsapziņas. Ja cilvēki vēlas lemt par mani, tad lai tā būtu. Nedomāju par to, ka kāds varētu mani atlaist. Daru to, kas man jādara - trenēju šo komandu tik labi, cik vien to spēju,” skaidroja Džons Tortorella.

Kolumbusas “Blue Jackets” zaudējusi piecas reizes pēc kārtas, bet pēdējo astoņu maču laikā izdevies izcīnīt tikai vienu uzvaru. Latviešu vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka komanda ieņem piekto vietu Centrālajā divīzijā. Iepriekšējās trīs spēlēs “Blue Jackets” izdevies iemest tikai divus vārtus.

Tortorellam šī ir sestā sezona pie “Blue Jackets” stūres. Līdz viņam Kolumbusa nekad nebija pārvarējusi Stenlija kausa izcīņas pirmo kārtu. Beidzot tas izdevās 2019. gadā, kad “Blue Jackets” negaidīti izslēdza regulārajā čempionātā uzvarējušo Tampabejas “Lightning”. Komandas satikās arī 2020. gadā, un Tampa revanšējās, pēc tam kļūstot par Stenlija kausa ieguvēju.

Tortorella ir Stenlija kausa ieguvējs, to paveicot tieši kopā ar “Lightning” 2004. gadā. Turpinājumā viņš trenējis arī Ņujorkas “Rangers” un Vankūveras “Canucks”.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/blue-jacke...