Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

"Rīga" pēdējo izbraukuma tūri sāk ar uzvaru

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Rīga" pēdējo izbraukuma tūri sāk ar uzvaru
"Rīga" ar uzvaru sākusi pēdējo izbraukumu regulārajā čempionātā
Foto: dinamoriga.eu

Pēdējā izbraukuma spēļu tūrē Krievijas Jaunatnes Hokeja līgas (MHL) regulārās sezonas ietvaros devusies HK "Rīga" vienība. Pirmajā no četrām spēlēm Sanktpēterburgā rīdzinieki ar 3:2 pārspēja "Serebrenije Lvi". Rīt abas komandas tiksies atkārtoti.

Abas komandas pirmās divas savstarpējās spēles aizvadīja novembra vidū Rīgā, kad HK "Rīga" vienība pēdējās četrās spēlēs bija piedzīvojusi trīs zaudējumus. "Serebrenije Lvi" pirmajā mačā Rīgā mājiniekus sakāva ar rezultātu 5:0, bet otrajā spēlē rīdzinieki prata revanšēties ar vēl rezultatīvākā spēlē ar 5:3. Raugoties no Rietumu konferences tabulas viedokļa, favorīte šajā mačā bija Rīgas komanda, kas ar 100 punktiem ieņem sesto vietu, bet Sanktpēterburgas vienība nopelnījusi vien 54 punktus, atrodoties 17. pozīcijā.

Trešo abu komandu savstarpējo spēli ar vairākumu varēja sākt "Serebrenije Lvi", jo jau pēc 38 spēlētām sekundēm noteikumus pārkāpa Deivids Sarkanis. Vairākuma laikā pretinieks tikai ar grūtībām nostājās zonā, bet draudus Nila Grīnfogela sargātajiem vārtiem neradīja. Pēc deviņām spēlētām minūtēm veiksme uzsmaidīja viesiem. Pēc vairākiem rikošetiem Kirila Galohas mestā ripa atrada ceļu vārtos, tiekot atklātam mača rezultātam. Pirmā perioda izskaņā "Serebrenije Lvi" tika pie diviem skaitliskajiem vairākumiem. Rīdzinieki turējās, bet deviņas sekundes līdz sirēnai tomēr zaudēja vārtus - 1:1.

Uz otro periodu Nilu Grīnfogelu vārtos nomainīja Rihards Cimermanis. Jau pēc 20 spēlētām sekundēm "Rīga" tika pie skaitliskā vairākuma, kuru neprata realizēt. Šoreiz vietā bija teiciens: "Neiemet tu, iemet tev." Nepilnu minūti pēc vairākuma beigām pirmais pie Cimermaņa atsistās ripas bija Jevgēņijs Korobovs, izvirzot vadībā "Serebrenije Lvi". Turpinājumā cīņa ritēja daudz, maz līdzīgi, abām komandām tiekot pie vārtu gūšanas iespējām. Pēc 40 spēlētām minūtēm rezultāts gan palika nemainīgs - 2:1.

Trešo periodu veiksmīgi iesāka "Rīga", jau trešajā minūtē izlīdzinājumu panākot Rodrigo Ābolam. Turpinājumā spēle uz laiku tika atvirzīta uz viduszonu, bet pēc tam rīdzinieki sāka uzbrukuma vilni, apdraudot mājinieku vārtus. Ofensīva rezultējās vairākumā, kurš pus minūti vēlāk tika arī realizēts, precīzi metot Linardam Mazuram-Mago. Līdz pat mača beigām viesiem izdevās noturēt minimālo pārsvaru un svinēt uzvaru ar rezultātu 3:2.

MHL, 20.februāris

"Serebrenije Lvi" - HK "Rīga" 2:3 (1:1, 1:0, 0:2)

Vārti: 09:05 Galoha 0:1, 19:51 Kajumovs (Džafarovs, Komisarčuks) 1:1, 23:16 Korobovs 2:1, 42:08 Ābols (Sprukts, Galoha) 2:2, 53:26 Mazurs-Mago (Kuzmenkovs, Maslovskis) 2:3
Metieni: 37-44
Vārtsargi: Ņikita Goldobins - Nils Grīnfogels (20:00 Rihards Cimermanis)

Izmantotie resursi:
Молодежная хоккейная лига - Официальный сайт