Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

HK "Rīga" ielaiž pirmajā minūtē un sezonu sāk ar zaudējumu

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

HK "Rīga" ielaiž pirmajā minūtē un sezonu sāk ar zaudējumu
Foto: HK Rīga

Ar zaudējumu jauno Krievijas Jaunatnes (MHL) hokeja līgas sezonu sākusi HK "Rīga", kas pirmajā mačā savā laukumā ar 2:3 piekāpās Stupino "Kapitan" vienībai. Rīgas vienības labā vārtus guva Klāvs Veinbergs un Ģirts Silkalns.

HK "Rīga" starpsezonā piedzīvoja lielas pārmaiņas gan treneru korpusā, gan sastāvā - galvenā trenera amatā pēc sezonas prombūtnes atgriezies Raimonds Vilkolts, bet liela daļa pagājušās sezonas līderu karjeru turpina līmeni augstākās līgās. Tiesa, ir arī papildinājumi, kā, piemēram, viens no pagājušās sezonas OHL zelta vienības "Olimp" līderiem Rūdolfs Lazdiņš

Sezonu rīdzinieki iesāka ļoti neveiksmīgi - jau pirmajā minūtē ripu sev priekšā pēc pretinieku metiena atsita Lazdiņš, to savāca Ņikita Sakhno un no nūjas neērtās puses izvirzīja vadībā viesus - 0:1. Diemžēl perioda astotajā minūtē "Rīga" pilnīgi nepiesegtu labajā iemetiena aplī atstāja Kirilu Buiniku, kurš cauršāva Lazdiņa sargāto mūri, dubultojot pārsvaru (0:2) Trešdaļas turpinājumā "Dinamo" jaunajai maiņai bija iespēja divas reizes spēlēt vairākumā, taču, lai arī izdevās izveidot bīstamus momentus, trūka precizitātes momentu realizēšanā.

Kas neizdevās ar skaistām izspēlēm, tas izdevās ar gaļu. Pirmā perioda pēdējā minūtē lieliski uzbrukuma zonas centrā pacīnījās Klāvs Veinbergs, kurš atņēma ripu pretiniekam un iemeta to vārtu apakšējā kreisajā stūrī - 1:2. Otrajā trešdaļā komandas laukumā rādīja diezgan atklātu hokeju ar daudzām kļūdām, abām izveidojot lērumu momentu, taču atkal pietrūka paša galvenā - precīza metiena.

To "Rīgai" izdevās mainīt pašā trešās trešdaļas sākumā. Vien 13 sekundes bija nepieciešamas Ģirtam Silkalnam, kurš pēc sava metiena savāca ripu un ar atkārtotu mēģinājumu to iebakstīja vārtos - 2:2. Ilgu laiku rezultāts tāds arī saglabājās, līdz četras minūtes pirms pamatlaika beigām Lazdiņš atkal nepārāk veiksmīgi atsita sev ripu priekšā, "Rīgas" aizsargi nespēja ripu aizmest prom, un "Kapitan" atkal vadībā spēja izvirzīt Jevgēņijs Lalajants (2:3). Otro reizi atspēlēties "Rīga" nespēja, piedzīvojot zaudējumu sezonas pirmajā mačā.

Jau rīt komandas Pinķos tiksies atkārtoti.

HK "Rīga" - "Kapitan" 2:3 (1:2, 0:0, 1:1)

00:44 Sakhno (Samoilovs) 0:1, 07:20 Buiniks (Kosovets, Jaruļins) 0:2, 19:27 Veinbergs 1:2, 40:13 Silkalns (Vilmans) 2:2, 55:59 Lalajants (Jaruļins, Kļimovs) 2:3.

     [+] [-]

, 2021-09-07 22:07, pirms 3 gadiem
Bilde bija ,skaņa nē ! Neizmantoto iespēju spēle🤔. Metienu attiecība 50 pret 23. Rīt jānoper Vaņkas. Jo pēc šodienas mača nav skaidrs uz ko šī komanda spējīga šosezon !

     [+] [-]

, 2021-09-07 22:26, pirms 3 gadiem
Neiespēlēta komanda