Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Autors: Artjoms Jeļisejevs

"Rīga" nenotur pārsvaru un zaudē Sanktpēterburgā

"Rīga" nenotur pārsvaru un zaudē Sanktpēterburgā
Antons Naumovs
Foto: Kaspars Volonts, HK Rīga

Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) regulārā čempionāta pirmspēdējo spēli ceturtdien aizvadīja Latvijas vienība "Rīga", kas izbraukumā tikās ar Sanktpēterburgas "Dynamo" komandu. Rīdzinieki mača gaitā divreiz izvirzījās vadībā, taču pārsvaru nosargāt nespēja un zaudēja ar 2:4. Vārtus "Rīgas" labā guva Aleksandrs Visockis un Emīls Ģēģeris, bet divas rezultatīvas piespēles Uvja Balinska kontā.

Abās līdzšinējās komandu savstarpējās spēlēs šosezon uzvaru svinēja „Rīga”, Piņķos gūstot virsroku ar 5:3 un 3:1, taču atšķirībā no rīdziniekiem, kuriem sezona beigsies rīt pēc regulārā čempionāta noslēguma, Sanktpēterburgas dinamieši jau nodrošināja sev vietu izslēgšanas spēļu turnīrā.

Vietu rīdzinieku vārtos pēc neilga pārtraukuma ieņēma Antons Naumovs. Pirmā trešdaļa aizritēja līdzīgā, abpusējiem uzbrukumiem bagātā cīņā un vārtus komandām ilgu laiku gūt neizdevās. Trešdaļas izskaņā rezultātu atklāja rīdzinieki, kad Aleksandrs Visockis no tuvās distances precīzi meta zem vārtu pārliktņa, vadībā izvirzot „Rīgu”.

Otrās trešdaļas vidū mājinieki panāca izlīdzinājumu. Brīdī, kad uz noraidīto soliņa atradās rīdzinieks Emīls Ezītis, Venjamins Baranovs panāca izlīdzinājumu. Sekoja īss brīdis, kurā komandas apmainījās vārtu guvumiem. Pusotru minūti vēlāk Emīls Ģēģeris no jauna vadībā izvirzīja rīdziniekus, bet pēc 43 sekundēm Antons Vasiļjevs panāca 2:2. Piecas ar pusi minūtes pirms otrā pārtraukuma Kirils Andrejevs pielika nūju un trešo reizi spēlē pārspēja Naumovu, panākot 3:2.

Trešajā trešdaļā pēc virknes noraidījumu laukuma saimnieki guva ceturtos vārtus, kad Aleksandrs Žabrejevs pēc skaistas kombinācijas raidīja ripu rīdzinieku tuvajā stūrī, panākot 4:2. Atlikušajā laikā rīdzinieki atspēlēties nespēja. Nelīdzēja arī Naumova nomainīšana pret sesto laukuma spēlētāju pamatlaika pēdējā minūtē.
„Rīga” cieta ceturto zaudējumu pēc kārtas un ar 40 punktiem 54 spēlēs Rietumu konferencē ieņem pēdējo vietu. Rīt abas komandas tiksies vēlreiz un rīdziniekiem šī būs pēdējā spēle šīs sezonas čempionātā.

Krievijas Jaunatnes hokeja līga (MHL)

Dynamo (Sanktpēterburga) - Rīga 4:2 (0:1, 3:1, 1:0)
Vārti: 18:20 Visockis (Balinskis, Svars) 0:1, 29:25 Baranovs (Mihailovs, Žabrejevs, vair.) 1:1, 30:58 Ģēģeris (Balinskis, Razgals) 1:2, 31:41 Vasiļjevs (Žiļakovs, Zavjalovs) 2:2, 34:32 Andrejevs (Zeļenkovs) 3:2, 50:02 Žabrejevs (Vasiļjevs, Žiļakovs) 4:2.
Sodi: 12-10.
Vārtsargi: Ustimenko – Naumovs (59:04-59:52 tukši vārti).

Izmantotie resursi:
Молодежная хоккейная лига - Игроки


Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
47

Saeima konceptuāli atbalsta liegumu sacensties Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 31.martā, pirmajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz noteikt aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.
Edgars Buncis un Aigars Kalvītis. Foto: Guntis Lazdāns, LHF.lv
164

LHF negrasās proaktīvi liegt izlases bāzes klubam "Dinamo" spēlēt Krievijas līgā

Tā kā Rīgas "Dinamo" sezona Kontinentālajā hokeja līgā jau ir beigusies, nedz kluba, nedz Latvijas Hokeja federācijas vadība sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Sporta Studija" nākamās sezonas apspriešanu neuzskata par aktuālu, taču izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece ir gatava rosināt izmaiņas Sporta likumā, kā rezultātā "Dinamo" dalība Krievijas atklātajā čempionātā būtu liegta.