Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3019, Did:0, useCase: 3

Gricinskis: "Pēc pirmajiem mačiem bija prieks par to, kā mēs izskatījāmies"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Gricinskis: "Pēc pirmajiem mačiem bija prieks par to, kā mēs izskatījāmies"
Gatis Gricinskis. Foto: Guntis Lazdāns/OHL

Latvijas čempionei hokejā "Zemgalei"/LLU debitēt Somijas pēc spēka otrajā līgā izdevās ar divām uzvarām savā laukumā. Vien dažas dienas pirms spēlēm komandu papildināja pieredzējušais uzbrucējs Gatis Gricinskis, kurš sarunā ar portālu Sportacentrs.com stāstīja par noraidītajiem ārzemju piedāvājumiem un motivāciju joprojām spēlēt pēc iespējas augstākā līmenī.

Iesildījusies ar deviņām spēlēm Latvijas čempionātā, "Zemgale"/LLU uz Somijas skatuves kāpa ar cerību debijā tikt pie trīs punktiem, ņemot vērā, ka pretī stājās Heinolas "Peliitat" – pērn priekšpēdējā vietā palikusi komanda, kas pirms došanās uz Jelgavu jau bija iekrājusi divus zaudējumus ar kopējo vārtu bilanci 1:8.

Arta Ābola padotie pirmajā periodā iekāpa aukstā dušā (0:2), taču otrajā periodā ar četriem vārtiem 12 minūšu laikā prata atvēsināt sāncenšus un pagriezt spēles scenāriju, tiekot pie pirmās uzvaras (4:3). Dienu vēlāk izdevās vēlreiz iepriecināt sanākušos tūkstoš līdzjutējus (4:2). Ar precīzu metienu artavu uzvarā deva arī Gatis Gricinskis, kurš sezonas ievadā bija bez komandas.

Lai gan pagājušajā sezonā centra uzbrucējs 35 spēlēs sakrāja 53 punktus, kļūstot par Latvijas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju un saņemot MVP atzinību, "Mogo"/LSPA izvēlējās nepaturēt Gricinski. Pie vainas bija pusfinālā piedzīvotais zaudējums, un galvenais treneris Ģirts Ankipāns pirms sezonas neslēpa novērojumus – viņaprāt, pieredzējušajiem hokejistiem trūcis apetītes.

"Saprotu, ka pat šajā līmenī hokejs ir bizness. Neredzu iemeslu apvainoties par lēmumu. Mēs playoff neuzvarējām, un neviens tur nevar būt priecīgs. Mans laiks "Mogo" bija beidzies," pauda Gricinskis, kurš Juglas komandā aizvadīja četras sezonas. Šajā nogrieznī viņš 136 spēlēs iekrāja 172 punktus. Neviens cits Latvijas čempionāta uzbrucējs neguva vairāk par 123 punktiem.

Tomēr vēl septembra vidū Gricinskis bija bez darba. Starpsezonā piedāvājumi nākuši no Dānijas, Polijas un naudīgus līgumus apmaksāt spējīgās Vācijas trešās līgas, taču talsenieks izvēlējies palikt mājās ģimenes apstākļu dēļ. "Gaidījām meitiņu. Laiks bija nolikts augusta vidū. Skaidrs, ka nevarēju nekur aizbraukt – gribēju būt mājās un piedalīties. Kad piedzima, tad sāku skatīties. Bija arī varianti ārzemēs, bet nespējām vienoties. Jāsaprot, ka šajā vecumā gribas nopelnīt, ne tikai pa pasauli pabraukāties. Tad aizbraucu uz Jelgavu aprunāties, un diezgan ātri sapratām, ko viens no otra gribam."

34 gadus vecais uzbrucējs kļuvis par vecāko "Zemgales" hokejistu. Uzbrucēju vidū atrāviens ir pamatīgs – tuvākie sekotāji ir deviņus gadus jaunākie Ričards Bernhards un Roberts Baranovskis. "Pašam jau liekas, ka esmu vēl jauns. Lielāko daļu komandas biedru nezināju – tik, cik bija spēlēts pret viņiem. Atmosfēra laba, nekādu starpību nejūtu. Varbūt viņi jūt, ka esmu vecāks un lēnāks domāšanā," smejoties teica Gricinskis.

Jelgavas kluba rindās viņš iepriekšējo reizi spēlēja 2013./14. gada sezonā, kad bija rezultatīvākais komandā. No tā laika ledus partneriem palicis tikai viens – Artūrs Āboliņš. Taču ar svarīgu piebildi – tagad jau kā treneris.

Pusnaktī no pirmdienas uz otrdienu "Zemgales"/LLU hokejisti devās sezonas pirmajā izbraukumā, kur gaida smags grafiks – četras spēles piecās dienās. Vispirms divas reizes pretī stāsies Tamperes "Koovee", bet sekos duelis pret jau divreiz pieveikto "Peliitat".

"Apmēram bija skaidrs, kā viņi spēlēs," par pirmajiem mačiem teica Gricinskis. "Man šķiet, ka Somijas hokejs lielākoties ir vienāds, tikai atšķiras, kurā komandā ir meistarīgāki spēlētāji. Labi, ir dažādas nianses, bet – ātrs un uz vārtiem tendēts hokejs. Pēc pirmajiem mačiem man bija prieks par to, kā mēs izskatījāmies."

Palīdzēja arī mājas sienas, jo Jelgavas laukums ir mazākais "Mestis" līgā. "Vieglāk aizsargāties, kamēr uz lielajiem laukumiem būs grūtāk, jo neesam pieraduši. Izskriet līdzi būs interesanti," vērtēja Gricinskis. Ja pārējā komanda kopā izgāja sagatavošanās ciklam un sezonas sākumam Latvijas čempionātā, tad viņam nācās ielēkt jau braucošā vilcienā.

Pirms mača "Mestis" čempionātā uzbrucējs, kura gatavošanās sezonai sevī ietvēra paslidošanu kopā ar amatieriem, paguva piedalīties tikai vienā vietējās līgas spēlē, ar rezultatīvu piespēli palīdzot uzvarēt HS "Rīga". "Ar katru spēli paliek arvien labāk. Pret "Rīgu", maigi izsakoties, jutos slikti. Biju nedaudz pārsteigts, ka pret somiem nebija tik smagas kājas un varēju paskriet. Labi, ka mazais laukums un vieglāk tikt līdzi."

Nav noslēpums, ka bija pieredzējušie hokejisti, kuri "Zemgales" piedāvājumus vasarā atraidīja, nevēloties autobusā doties pārbraucienos uz Somiju. Gricinskis atzina, ka domājis par šo aspektu. "Man joprojām liekas interesanti spēlēt pēc iespējas augstākā līmenī. Ja aizbrauktu uz Vāciju, mājās būtu mazāk nekā tagad. Atkarīgs, no kuras puses skaties. Jā, stundām sēdēt autobusā nav baigi patīkami, bet – gribas tajā līmenī uzspēlēt. Ja gribētu sevi tikai uzturēt formā, tad ietu uz fitnesa zāli."

     [+] [-]

, 2022-10-04 18:23, pirms 2 gadiem
Zemgale MALAČI
Pretinieki KABAČI