Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

Hokeja tiesnešu darba virzieni

LHF, pēc jaunievēlētā valdes locekļa Daiņa Liepiņa iniciatīvas, 20. jūlijā notika LHF valdes pārstāvju un tiesnešu korpusa sanāksme. Labākie mūsu tiesneši uzklausīja K.Lipmana, V.Bļugera un D.Liepiņa ieteikumus un prasības, kā uzlabot spēļu vadīšanu.

Uzmanība tika pievērsta savstarpējai komunikācijai starp tiesnešiem un spēlētājiem, kā arī treneriem. Uzsverot katras puses pienākumus un tiesības hokeja spēļu laikā, V.Bļugers izteica cerību, ka, katram darot savu darbu, uzlabosies spēļu kvalitāte un spēlētāju meistarība.

Pārrunu gaitā izkristalizējās vairāki virzieni, kurus jaunajā sezonā realizēs tiesnešu komiteja, disciplinārā komisija un tiesneši ledus laukumos.

No organizatoriskā viedokļa tiks rīkotas regulāras metodiskās sanāksmes ar spēļu analīzi, tiesnešu darbības izvērtēšanu sarežģītos spēles momentos, kā arī rekomendācijām nākamajām spēlēm. Uzmanība jāvelta reģionālajām tiesnešu nodaļām, lai uzlabotu spēļu kvalitatīvu apkalpošanu Jelgavā, Ozolniekos, Tukumā.

Jāiekļauj tiesnešu darbā pieredzējušie hokejisti, kā arī jaunās paaudzes spēlētāji.
Pirms sezonas liels darbs jāpaveic ar komandu vadītājiem un spēlētājiem hokeja noteikumu apguvē. Šajā jomā iesaistīti būs IIHF licenci ieguvušie tiesneši.

Tiesnešu kvalitatīvai sagatavošanai, LHF ir nodrošinājusi pirms sezonas fiziskās sagatavotības treniņus LSPA stadionā. M.Baldonieks akcentēja, ka svarīgs ir katra tiesneša personīgais ieguldījums sevis nepārtrauktā pilnveidošanā gan fiziskā, gan psiholoģiskās sagatavotībā.
Saskaņā ar tiesnešu komitejas darba plānu pēc kvalifikācijas pārbaudes semināra (augusta mēnesī) tiks noteikts katra tiesneša reitings, pēc kura būs redzams kāda līmeņa sacensības var tiesāt attiecīgais tiesnesis.