Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Amerikas Hokeja līgas sezonas plānotais sākums pārcelts uz februāri

Rolands Eliņš

Amerikas Hokeja līgas sezonas plānotais sākums pārcelts uz februāri
Rodrigo Ābols. Foto: Springfield T-Birds

Otra spēcīgākā Ziemeļamerikas hokeja līga AHL pavēstījusi, ka par diviem mēnešiem pārceļ nākamās sezonas plānoto sākuma datumu, kas tagad nolikts piektajā februārī.

Amerikas Hokeja līgas vadība vasarā bija pavēstījusi, ka orientējas uz nākamās sezonas sākumu ceturtajā decembrī, taču rudens gaitā bija kļuvis skaidrs, ka šis plāns nepiepildīsies. ASV joprojām ir novērojama plaša Covid-19 izplatība, kas ierobežo komandu ceļošanas iespējas un līdzjutēju skaitu arēnās, kas AHL ir ļoti svarīga ienākumu daļa.

Sezonas sākums AHL pārcelts uz piekto februāri. AHL prezidents Skots Hausons medijiem norādīja, ka tiek cerēts līdz tam parūpēties par to, lai vairums komandu varētu aizvadīt ar skatītājiem tribīnēs. Līgas vadība pagaidām nav pieņēmusi konkrētus lēmumus par nākamās sezonas aprisēm – divīziju iedalījumu, spēļu skaitu un sezonas ilgumu -, un Hausons norādīja, ka tiek izskatīta visas iespējas. Viņš ieteica visiem rēķināties ar to, ka būs daudz vairāk savstarpēju spēļu starp viena reģiona komandām.

NHL vadība norādījusi, ka AHL sezonas vēlais sākums neiespaidos Nacionālās hokeja līgas plānus, kas joprojām paredz sezonas sākumu janvārī. Abas līgas ir cieši saistītas, un parasti to sezonu sākums ir krietni tuvāk viens otram.

AHL iepriekšējā sezona netika izspēlēta līdz galam Covid-19 pandēmijas dēļ, un pēdējā spēle šajā līgā tika aizvadīta 12. martā.

Aizvadītajā sezonā AHL spēlēja seši Latvijas hokejisti – Rūdolfs Balcers, Rodrigo Ābols, Ņikita Jevpalovs, Kristiāns Rubīns un Matīss Kivlenieks, kā arī divas spēles aizvadīja Elvis Merzļikins. Neskaitot Kivlenieku, pārējie Latvijas AHL spēlētāji jau atraduši klubus Eiropā.

AHL spēlē 31 komanda. Līgas prezidents pieļāva iespēju, ka dažas komandas varētu pieteikties izlaist sezonu, ja nesaņemtu atļauju aizvadīt spēles ar līdzjutējiem tribīnēs.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/ahl-season...