Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ķēniņam uzvara, Kļaviņam trīs piespēles Zviedrijā

Didzis Rudmanis
Didzis Rudmanis

Ķēniņam uzvara, Kļaviņam trīs piespēles Zviedrijā
Ronalds Ķēniņš
Foto: www.zsclions.ch

Eiropas hokeja laukumos šovakar devās uzreiz vairāki Latvijas hokejisti. Kamēr Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Cīrihes "Lions" izcīnīja uzvaru Šveices līgā, Zviedrijas U-20 līgā ar Edgara Kļaviņa palīdzību Stokholmas AIK izdevās pārspēt "HV 71". Spēles šovakar aizvadīja arī Aleksandra Jerofejeva un Aleksandra Macijevska pārstāvētie klubi.

"Lions" izcīna uzvaru

Cīrihieši šovakar tikās ar Klotenes "Flyers" vienību, izvirzoties vadībā vien otrā perioda vidū, kad mača rezultātu atklāja Tibo Monē. Vien pāris minūtes vēlāk jau 2:0 panāca Korijs Mērfijs, taču tad "Flyers" labā vārtus guva komandas kapteinis Stanesku. Trešajā periodā klotenieši rezultātu pamanījās izlīdzināt, taču mača pēdējā minūtē uzvaru izrāva Patriks Bertši.

Ronalds Ķēniņš maču aizvadīja komandas trešajā uzbrucēju virknējumā. Nākamo spēli klubs aizvadīs 3. februārī, kad tiksies ar "HC Ambri-Piotta" vienību.

Kļaviņam rezultatīva spēle Zviedrijā

AIK un "HV 71" duelī pirmais periods noslēdzās ar neizšķirto 1:1, taču otrajā periodā vadībā izvirzījās AIK vienība. Izšķirošie notikumi gan risinājās trešajā periodā, kad abas komandas kopā guva uzreiz sešus vārtus. Līdzīgi kā spēlē Šveicē, arī Zviedrijā AIK hokejistiem uzvaru izdevās izraut vien pēdējā minūtē, kad pēc Kļaviņa piespēles precīzs bija Joakims Telins.

Latviešu uzbrucējs mačā izcēlās ar uzreiz trim rezultatīvām piespēlēm. Līdz ar to aizvadītajās 25 spēlēs Kļaviņš atzīmējies ar 15 (8+7) rezultativitātes punktiem.

Jerofejevam piespēle, komanda zaudē

Neveiksmīgu sniegumu turpina demonstrēt Latvijas aizsargu dueļa pārstāvētā Bratislavas "Slovan", kas šovakar ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā atzinas Trenčīnas "Dukla" pārākumu. Abus vārtus "Slovan" labā jau pirmajā periodā guva Miroslavs Šatans, taču "Dukla" vienībai izdevās ne vien atspēlēties, bet izcīnīt uzvaru arī visā spēlē.

Jerofejevs jau trešo spēli pēc kārtas atzīmējās ar rezultatīvu piespēli. "Slovan" līgas kopvērtējumā pašlaik vēl ieņem otro vietu, par trim punktiem apsteidzot trešajā vietā esošos Skalicas spēlētājus.

Macijevskim vārti, klubs piedzīvo sagrāvi

Par spīti Aleksandra Macijevska gūtajiem vārtiem, viņa pārstāvētā "Stjernen" vienība šovakar ar 3:7 atzina Lilehameres vienības pārākumu. Macijevska rēķinā vārtu guvums, četri metieni, kā arī divas soda minūtes.

Izmantotie resursi:
ZSC Lions: Welcome to the official Site of...
stats.swehockey.se
HOKEJ.sk
Pointstreak Sports Technologies - The Leader...

  +4 [+] [-]

, 2012-01-29 21:59, pirms 12 gadiem
Kļaviņš Zviedrijā spēlē krietni veiksmīgāk nekā izlasē. Lidingo viņa stati iespaidoja. Prieks, ka arī AIKos sāk spēlēt tikpat labi. Liekas, ka Zviedrijā spēlējošie pierod pie zviedru stila, un bez tādiem pašiem partneriem, viņiem ir grūti iejusties latviešu haosā..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-01-29 23:07, pirms 12 gadiem
Ķēniņš, šosezon iepriecina un progresē, man jau liekas, ka viņam būtu pavasarī jābūt arī izlases sastāvā.

  +1 [+] [-]

, 2012-01-29 23:32, pirms 12 gadiem
Romans Semjonovs ir viens no rezultatīvākiem spēlētājiem Zviedrijas U18 Elites divīzijā. Vai viņu var vispār uzskatīt par Latvija hokejistu, vai viņš jau ir zviedrs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja