Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Tralmaka komandas biedrs un NHL 1001 spēli aizvadījušais Plekanecs pārsteidzoši noslēdz karjeru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Tralmaka komandas biedrs un NHL 1001 spēli aizvadījušais Plekanecs pārsteidzoši noslēdz karjeru
Tomāšs Plekanecs. Foto: Roman Mareš, hc-kladno.cz

Čehijas Ekstralīgas kluba Kladno "Rytiri", kura rezultatīvākais uzbrucējs ir Eduards Tralmaks, kapteinis Tomāšs Plekanecs paziņojis par karjeras beigām. Lēmumu piespiedis pieņemt oktobra sākumā gūtais savainojums.

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Tomāšs Plekanecs aizvadīja 1001 spēli un izcēlās ar 608 punktiem. Centra uzbrucējs 15 sezonu garumā pārstāvēja Monreālas "Canadiens". Čehijas valstsvienības rindās Plekanecs piedalījās 11 pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs.

8. oktobrī Kladno izbraukumā ar 4:3 pieveica "Mlada Boleslav", un Plekanecs laukumā pavadīja 19 minūtes. Dažas dienas vēlāk "Rytiri" paziņoja, ka komandas kapteinis savainojuma dēļ nevarēs spēlēt vismaz mēnesi, konkrētu traumu nenosaucot.

"Cerēju, ka ar dažām atpūtas nedēļām būs gana, lai turpinājumā atgrieztos uz ledus un palīdzētu puišiem. Diemžēl tas nenotiks. Man ļoti žēl. Labprāt spēlētu, taču man tas būtu liels risks," šodien lēmumu par karjeras beigām paziņoja 40 gadus vecais Plekanecs. "Atvadas no hokeja biju iztēlojies citādi."

Licis punktu NHL karjerai, Plekanecs divas reizes palīdzēja Kladno atgriezties Čehijas Ekstralīgā. "Plekij, paldies, ka palīdzēji tad, kad mums tas bija nepieciešams visvairāk. Tu upurējies Kladno dēļ, kaut varēji spēlēt citur," pauda "Rytiri" īpašnieks Jaromīrs Jāgrs. "Tu biji piemērs, ar kuru rēķināties. Jau pirms ilga laika varēji pievērsties ģimenei un mest mieru hokejam, taču tu palīdzēji mums tik ilgi, cik ļāva veselība."

Kluba sporta menedžeris Jirži Burgers paudis, ka tiks izskatītas iespējas piesaistīt citu centra uzbrucēju. Plekanecs bieži pirmajā virknējumā spēlēja kopā ar Eduardu Tralmaku. Latvietis ar 13 mačos iekrātiem desmit punktiem ir "Rytiri" labākais uzbrucējs. Kladno pēc vājā sākuma 14 komandu konkurencē ieņem desmito vietu.

Izmantotie resursi:
https://www.hokej.cz/sok-na-kladne-...

     [+] [-]

, 2023-10-28 15:45, pirms 8 mēnešiem
Kas tieši var būt pārsteidzošs, ja 40 gados beidz karjeru? 😃

     [+] [-]

, 2023-10-28 16:26, pirms 8 mēnešiem
Easton77 rakstīja: Kas tieši var būt pārsteidzošs, ja 40 gados beidz karjeru? 😃
Viņam fizuha kā Ronaldo, jeb 28 gadus ķermenis

     [+] [-]

, 2023-10-28 19:27, pirms 8 mēnešiem
Easton77 rakstīja: Kas tieši var būt pārsteidzošs, ja 40 gados beidz karjeru? 😃
Visticamāk tas, ka lēmums sezonas vidū. Parasti, tomēr, norullē sezonu līdz galam.