Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Punnenovam un Merzļikinam uzvaras, Cipulim 1+1

Rolands Eliņš

Punnenovam un Merzļikinam uzvaras, Cipulim 1+1
Elvis Merzļikins un Ivars Punnenovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šveices hokeja čempionātā uzvaras izcīnīja Latvijas vārtsargu Ivara Punnenova un Elvja Merzļikina pārstāvētās komandas, kamēr abi vārtsargi ielaida pa vieniem vārtiem. Merzļikins gan partnera traumas dēļ devās vārtos neplānoti spēles gaitā.

Šveices čempionātā Ivars Punnenovs palīdzēja "Tigers" savā laukumā apspēlēt "Ambri-Piotta" ar 2:1. Vienīgos vārtus latviešu vārtsargs ielaida pirmajā periodā, bet kopumā atvairīja 21 no 22 pretinieku metieniem. Viņa komanda pretinieku vārtiem uzbruka divreiz biežāk un guvusi desmit punktus pēdējās četrās spēlēs, joprojām gan atrodoties pārspēļu zonā, proti, devītajā vietā.

Astotajā vietā esošā "Lugano" ir septiņus punktus priekšā un arī šodien izcīnīja uzvaru pamatlaikā, ar 5:2 viesos tiekot galā ar "Fribourg-Gotteron". Elvis Merzļikins sākotnēji bija "Lugano" rezervē, taču traumu guva Daniels Mancato, un latviešu vārtsargs otrā perioda izskaņā devās vārtos. Viņš ielaida vienu ripu 48. minūtē, taču palīdzēja "Lugano" nosargāt uzvaru. Nospēlētajās 22 minūtēs Merzļikins atvairīja 13 no 14 pretinieku metieniem.

Šveices otrajā līgā tikmēr Tomam Andersonam rezultatīva piespēle "Thurgau" zaudējumā "Red Ice" ar 2:3, bet Marks Lazarevs neguva punktus rezultatīvajā "GCK Lions" uzvarā pār "Visp" (5:4).

Krievijas Augstākajā līgā Artūra Ozoliņa pārstāvētā "Yermak" ar 2:3 pēcspēles metienos piekāpās "Krasnoyarsk". Ozoliņš spēlēja komandas trešajā maiņā un rezultativitātes punktus neguva. Viņa komandai šī bija jau 15. spēle pēc kārtas, kurā izdevās gūt vismaz vienu punktu. "Yermak" šajā 15 spēļu ciklā aizvadījusi 11 (!) pagarinājumus. Bet Rolanda Gritāna "Voronezh" ar 3:1 pieveica "Izhevsk", pārtraucot savu zaudējumu sēriju, taču saglabājot priekšpēdējo vietu līgā.

Baltkrievijā Ēriks Ševčenko un "Yunost" papildlaikā ar 5:4 pieveica "Soligorsk" un atguvās pēc diviem zaudējumiem pēc kārtas, nostiprinot savu vadību kopvērtējumā. Bet Norvēģijā Maksims Ponomarenko ar rezultatīvu piespēli vienīgajos vārtos palīdzēja "Lorenskog" ar 1:0 pieveikt "Stavanger". Abas komandas ieņem Norvēģijas čempionāta pirmās divas pozīcijas, un Ponomarenko komanda nu atpaliek vairs tikai par punktu.

Alpu Hokeja līgā Mārtiņš Cipulis izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, kamēr Gatis Gricinskis vienreiz rezultatīvi piespēlēja "Lustenau" spēlē pret Maksima Širokova pārstāvētā "Val Pusteria". Cipuļa un Gricinska komanda trešajā periodā atspēlējās no 1:3 un panāca papildlaiku, bet vēlāk uzvarēja pēcspēles metienos. Uzvara bullīšos arī Jāņa Sprukta komandai "Ritten", kas ar 4:3 pieveica "Asiago".

Bet Lielbritānijā Ervīns Muštukovs nespēja glābt "Steelers" no zaudējuma "Giants" ar 2:5. Latviešu vārtsargs atvairīja 20 no 25 pretinieku metieniem un četras reizes kapitulēja jau pirmajā periodā, taču netika nomainīts.

     [+] [-]

, 2017-01-29 00:21, pirms 8 gadiem
Locāns izlaida spēli Mestis līgā. Cerams, ka nav nekas nopietns...

     [+] [-]

, 2017-01-29 19:01, pirms 8 gadiem
Jau pēc pāris mēnešiem gaidām abus izlasē.