Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Jevpalovs atzīts par nedēļas otro zvaigzni Kvebekas junioru līgā

Rolands Eliņš

Jevpalovs atzīts par nedēļas otro zvaigzni Kvebekas junioru līgā
Ņikita Jevpalovs
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas jaunais uzbrucējs Ņikita Jevpalovs, kurš vakar parakstīja "entry-level" līgumu ar NHL klubu Sanhosē "Sharks", ticis atzīts par aizvadītās nedēļas otru labāko spēlētāju Kvebekas Junioru hokeja līgā (QMJHL).

Bleinvilas-Buābriānas "Armada" komandas uzbrucējs Ņikita Jevpalovs aizvadītās nedēļas trīs spēlēs guva piecus vārtus, izdarīja trīs rezultatīvas piespēles un sakrāja pozitīvu lietderības koeficientu plus septiņi. Nedēļas pirmajā spēlē Jevpalovs izcēlās arī ar četriem punktiem vienā spēlē, kas viņam bija jau trešā šosezon.

20 gadus vecais Jevpalovs tika atzīts par līgas otro spožāko nedēļas zvaigzni, piekāpjoties tikai "Baie-Comeau" 19 gadus vecajam hokejistam Žeremijam Gregoiram, kurš draftēts Monreālas "Canadiens" sistēmā. Viņš nedēļas divās spēlēs guva astoņus punktus (3+5).

Jevpalovs šosezon guvis 71 punktu (38+33, ceturtais rādītājs līgā) un vakar piedzīvoja savas karjeras pagaidām augstāko punktu, parakstot "entry-level" līgumu ar Sanhosē "Sharks" vienību (NHL likumi paredz, ka 18-21 gadu veciem spēlētājiem šāds līgums jānoslēdz uz trim sezonām). Spēlēšanu NHL gan tas vēl negarantē, un sezonu, visticamāk, Jevpalovam nāksies noslēgt "Armada" vienībā.

"Ņikita ir pamatīga auguma uzbrucējs, kurš labi apkopo spēka un vārtu gūšanas prasmes," līguma noslēgšanu komentējis "Sharks" ģenerālmenedžeris Dogs Vilsons. "Viņš ir pārstāvējis savu valsti neskaitāmas reizes un ir pierādījis sevi darbībā pret pasaules labākajiem jaunajiem talantiem, un mēs esam ļoti priecīgi savai organizācijai pievienot jaunu uzbrucēju ar viņa prasmju komplektu."

Jāpiebilst, ka Vilsonam taisnība par Jevpalova regulāro dalību Latvijas jaunatnes izlasēs, taču pieaugušo izlasē viņš savu debiju pagaidām sagaidījis nav. Nākamā spēle Kvebekas Junioru līgā Jevpalovam paredzēta naktī no piektdienas uz sestdienu pret "Sherbrooke" vienību, kura ir septītajā vietā kopvērtējumā. Savukārt "Armada" ar 64 punktiem 47 spēlēs pagaidām ir līdere.

Izmantotie resursi:
QMJHL Network
NHL.com - The National Hockey League

  +6 [+] [-]

, 2015-01-27 18:57, pirms 10 gadiem
Ceru, ka no Ņikitas sanāks kaut kas labs. Jābūt!

  +5 [+] [-]

, 2015-01-27 18:59, pirms 10 gadiem
Tā tik turpināt!

  +6 [+] [-]

, 2015-01-27 19:30, pirms 10 gadiem
Vēl 10 punkti un būs rezultatīvākais juniors CHL līgās no Latvijas - pagaidām J. Spruktam ir rezultatīvākā sezona - 79 pt 63 spēlēs..

     [+] [-]

, 2015-01-27 23:20, pirms 10 gadiem
Lai veicas,domajams,velviena uzlekosa zvaigzne no Latvijas .

     [+] [-]

, 2015-01-27 23:25, pirms 10 gadiem
Tas ir labais! rakstīja: Vēl 10 punkti un būs rezultatīvākais juniors CHL līgās no Latvijas - pagaidām J. Spruktam ir rezultatīvākā sezona - 79 pt 63 spēlēs..
kādam biku ar matemātiku auzās ,, bet piedodams