Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Zabusovs atgriežas Slovākijā un kļūst par Daugaviņa komandas biedru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Zabusovs atgriežas Slovākijā un kļūst par Daugaviņa komandas biedru
Patriks Zabusovs. Foto: HC Dukla Ingema Michalovce

Slovākijas Ekstralīgas klubs Mihalovces "Dukla" paziņojis par 22 gadus vecā latviešu uzbrucēja Patrika Zabusova atgriešanos. Ar viņu noslēgts līgums līdz janvāra vidum ar iespēju sadarbību pagarināt līdz sezonas beigām.

Pagājušā gada oktobrī Patriks Zabusovs nomainīja Rīgas "Dinamo" pret Mihalovces "Dukla" un kļuva par Slovākijas kluba vienu no līderiem. Regulārajā sezonā uzbrucējs 39 spēlēs guva 21 punktu, bet 17 izslēgšanas mačos iekrāja vēl piecus punktus. Lai gan sezonas laikā ritēja sarunas par līguma pagarināšanu, pēc sezonas Zabusovs piedāvājumus vairs nesaņēma.

Jauno sezonu 22 gadus vecais hokejists sāka "Optibet" hokeja līgā (OHL). "Prizmas" rindās viņš 12 spēlēs izcēlies ar 13 vārtiem un astoņām piespēlēm, būdams Latvijas čempionāta rezultatīvākais spēlētājs. Tagad "Dukla" paziņojusi par Zabusova atgriešanos.

Līgums ar viņu noslēgts līdz janvāra vidum, jo nepieciešams aizvietot savainoto kanādieti Maksu Ņūtonu. "Dukla" sporta menedžeris Mareks Maslonka norādīja, ka vēlējies piesaistīt hokejistu, kurš jau zina Slovākijas Ekstralīgu, lai jaunpienācējs varētu sniegt tūlītēju pienesumu.

12 komandu konkurencē "Dukla" ieņem septīto vietu. Zabusova debija gaidāma piektdienas vakarā pret vicelīderi "Zvolen".

Mihalovcē spēlē Kaspars Daugaviņš, kurš ar deviņiem punktiem 11 spēlēs ir trešais rezultatīvākais komandā. Pirms trīs dienām "Dukla" paziņoja par līgumu ar latviešu aizsargu Kristoferu Binduli, kurš pagājušajā sezonā spēlēja Čehijā.

     [+] [-]

, 2023-10-26 15:51, pirms 8 mēnešiem
Izskatās, ka pēc pagājušās sezonas džeks vēlējās lielāku algu kā klubs varēja atļauties. Prieks, ka ir dota vēl viena iespēja!

  +1 [+] [-]

, 2023-10-26 16:07, pirms 8 mēnešiem
Labi viņam, slikti Prizmai

     [+] [-]

, 2023-10-26 16:27, pirms 8 mēnešiem
Prieks! Lai veicas!

     [+] [-]

, 2023-10-26 18:27, pirms 8 mēnešiem
huy rakstīja: Labi viņam, slikti Prizmai
Un OHL slikti šobrīd, labi ilgtermiņā. Slikti šobrīd, jo ar šī brīža sastāvu, katrs talants, ko zaudē mazina līmeni. Ilgtermiņā labi, jo parāda, ka tur tādas vidusmēra līgas var šo to atrast, tādejadi kaut biki paceļ līgas prestižu.

     [+] [-]

, 2023-10-26 19:10, pirms 8 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Un OHL slikti šobrīd, labi ilgtermiņā. Slikti šobrīd, jo ar šī brīža sastāvu, katrs talants, ko zaudē mazina līmeni. Ilgtermiņā labi, jo parāda, ka tur tādas vidusmēra līgas var šo to atrast, tādejadi kaut biki paceļ līgas prestižu.
Lielakoties lejasgala. Šis gadījums un vēl daži citi ir saistīti kā pieturvietu, kamēr nav līgums kaut kur citur, lai uzturētu formu.

     [+] [-]

, 2023-10-26 19:11, pirms 8 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Un OHL slikti šobrīd, labi ilgtermiņā. Slikti šobrīd, jo ar šī brīža sastāvu, katrs talants, ko zaudē mazina līmeni. Ilgtermiņā labi, jo parāda, ka tur tādas vidusmēra līgas var šo to atrast, tādejadi kaut biki paceļ līgas prestižu.
Tas loģiski, ka slitiais OHL klubam ir sliktais arī līgai. Bet nu esam reālisti, skaidrs ka viņam nebija plāna aizķerties OHLā. Varbūt Miļūns kādu labu veterānu vēl piesaistīs un jaunie pieliks. Un vajag vārtsargu

     [+] [-]

, 2023-10-26 20:54, pirms 8 mēnešiem
huy rakstīja: Tas loģiski, ka slitiais OHL klubam ir sliktais arī līgai. Bet nu esam reālisti, skaidrs ka viņam nebija plāna aizķerties OHLā. Varbūt Miļūns kādu labu veterānu vēl piesaistīs un jaunie pieliks. Un vajag vārtsargu
Ilgtermiņā tādi Zabusovi nāk par labu. Skaidrs, ka viņam tā bija tikai pieturvieta, taču ilgtermiņā līgai, tas nāk par labu - šādi, kadri, kam ir zem 25 un spēj kaut sezonas laikā pārcelties uz kaut ko vairāk par galīgām joberlīgām, tomēr, parāda, ka te ir ko meklēt.