Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Skvorcova, Bazeviča un Salijas "KRS-BSU" izcīna pirmo uzvaru VHL

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Skvorcova, Bazeviča un Salijas "KRS-BSU" izcīna pirmo uzvaru VHL
Gunārs Skvorcovs (Nr. 83) cīņā pie Pekinas "KRS-BSU" vārtiem. Foto: vhlru.ru

Vēsturisku pirmo panākumu Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL) svinējusi uzbrucēja Gunāra Skvorcova un aizsargu Kristapa Bazeviča un Artūra Salijas pārstāvētā Pekinas "KRS-BSU", kas Ķīnas ziemeļu pilsētā Harbinā ar 1:0 pārspēja "Ryazan".

Latviešu hokejisti šoreiz palika bez rezultativitātes punktiem, Artūram Salijam nopelnot vienu divu minūšu noraidījumu. Iepriekšējās sešās spēlēs sešus zaudējumus cietušās "KRS-BSU" labā uzvaras vārtus desmitajā minūtē guva japāņu izcelsmes kanādietis Kriss Seto. "Ryazan" komandai šorīt piederēja milzīgs pārsvars (41:17) metienos, taču izcili mājinieku vārtos lieliski darbojās kanādietis Džons Mjūzs.

Ceturtdienas mačā no latviešiem visvairāk uz ledus bija Bazevičs (21:49), izceļoties ar vienu metienu pa vārtiem. Par piecām sekundēm mazāk spēlēja Skvorcovs, šajā laikā izceļoties ar četriem metieniem un uzvarot visos trijos iemetienos. Savukārt Salija 19 minūšu un 27 sekunžu laikā atzīmējās ar divām soda minūtēm.

Septiņu spēļu laikā latvieši Pekinas klubā kopumā izcēlušies kopumā ar trim rezultativitātes punktiem - Skvorcovam vārti un rezultatīva piespēle, Bazevičam viena rezultatīva piespēle, kamēr Salija punktus vēl nav iekrājis.

"KRS-BSU" ar četriem punktiem pacēlās uz VHL 1. grupas 16. pozīciju.