Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Bronzas medaļnieks Golovkovs maina komandu Zviedrijas otrajā līgā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bronzas medaļnieks Golovkovs maina komandu Zviedrijas otrajā līgā
Georgs Golovkovs (no kreisās) kopā ar komandas biedriem. Foto: IIHF

Zviedrijas pēc spēka otrās līgas klubs "Kalmar" paziņojis par līguma noslēgšanu uz vienu sezonu ar 29 gadus veco latviešu uzbrucēju Georgu Golovkovu.

Nākamā sezona Georgam Golovkovam būs ceturtā pēc kārtas Zviedrijas otrajā līgā. Pagājušajā sezonā viņš pārstāvēja "Ostersunds", 32 spēlēs atzīmējoties ar trīs vārtiem un 15 punktiem. Produktivitāti ietekmēja traumas, kas pavasarī arī liedza cīnīties par vietu Latvijas valstsvienībā.

Iepriekšējās divās sezonās Golovkovs iekrāja attiecīgi 30 un 35 punktus, pārstāvot "Almtuna" un "Sodertalje" komandas. Tagad uzbrucējs papildinājis "Kalmar" rindas. "Viņš ir meistarīgs un spēcīgs uzbrucējs, kurš līgā spēlējis rezultatīvi. Iepriekšējā sezona nebija no labākajām, tāpēc viņš grib labu nākamo sezonu, un domājam, ka pie mums viņš to spēs izdarīt," teica kluba sporta direktors Daniels Stolts.

Savukārt pats Golovkovs bija pateicīgs par iespēju, kas viņam dota, un priecājās, ka no treneru štāba un menedžmenta saņemti iedrošinoši signāli par nākamās sezonas plāniem.

"Kalmar" pagājušajā sezonā ierindojās desmitajā vietā un zaudēja astotdaļfinālā, kamēr "Ostersunds" bija tikai 13. vietā, tāpēc vajadzēja cīnīties par vietas saglabāšanu.

Pērnā gada bronzas pavasarī Golovkovs bija viens no Latvijas izlases rezervistiem, bet pēc savainojumiem tika pie iespējas doties laukumā grupas noslēdzošajā spēlē pret Šveici un ceturtdaļfinālā pret Zviedriju, kopā aizvadot astoņas ar pusi minūtes.

Izmantotie resursi:
https://www.kalmarhockey.com/articl...