Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Bukartam divi vārti Čehijā, Tambijevam trīs punkti Krievijā, Merzļikins ielaiž piecus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bukartam divi vārti Čehijā, Tambijevam trīs punkti Krievijā, Merzļikins ielaiž piecus
Roberts Bukarts
Foto: hokej.zlin.cz

Piektdienas vakars bijis ražīgs vairākiem ārzemēs spēlējošajiem Latvijas hokejistiem. Ar diviem precīziem metieniem izcēlās Roberts Bukarts, tomēr viņš neizglāba Zlīnas komandu no zaudējuma. Krievijā trijos no komandas desmit vārtiem piedalījās Kirils Tambijevs, kamēr Artūrs Ozoliņš guva vārtus mazākumā.

Čehija

Zlīnas "Aukro Berani" savā laukumā ar 2:4 zaudēja Litvīnovas "Verva". Līdz 24. minūtei viesi bija ieguvuši trīs vārtu pārsvaru, bet tad deficītu līdz minimumam samazināja Roberta Bukarta divi gūtie vārti nepilnu desmit minūšu laikā. Tomēr Zlīnas hokejistiem izglābties neizdevās. Bukarts, kurš guva savus 12. un 13. vārtus sezonā, laukumā pavadīja 24:12 minūtes, izdarīja septiņus metienus un dueli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu. Vairāk par viņu spēlēja tikai Ralfs Freibergs, kurš 26 minūšu laikā izdarīja četrus un bloķēja vienu metienu, kā arī tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1. Abi latvieši vairākumā uz ledus pavadīja teju septiņas minūtes, un Bukarts otros vārtus guva lielajā vairākumā.

Neveiksmi mājās piedzīvoja arī Hradēckrāloves "Mountfield", kas ar 2:5 piekāpās "Olomouc", lai gan pēc divām trešdaļām bija neizšķirts. Oskars Cibuļskis spēlēja 20:31 minūti, izdarīja divus un bloķēja divus metienus, maču noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu. Savukārt Andrim Džeriņam negatīvs lietderības koeficients -1, divi izdarīti un viens bloķēts metiens, kā arī seši uzvarēti iemetieni no 16. Bukartam šosezon 29 punkti, Freibergam – 16, Džeriņam – 15, Cibuļskim – 13.

VHL

Krievijas pēc spēka otrajā līgā Krasnojarskas "Sokol" savā laukumā ar 3:1 pieveica Permas "Molot-Prykamye". 53. minūtē punktu mačam pielika Artūrs Ozoliņš, kurš vārtus guva skaitliskajā mazākumā. Centra uzbrucējs 35 mačos savācis 24 punktus. Viņš laukumā pavadīja 18:12 minūtes, izdarīja trīs metienus un uzvarēja piecos no 12 iemetieniem.

Almetjevskas "Neftyanik" izbraukumā ar 1:2 piekāpās Novokuzņeckas "Metallurg", izšķirošos vārtus ielaižot četras minūtes pirms beigām. Tobrīd uz ledus bija arī Eduards Hugo Jansons, kurš nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -1, izdarīja trīs metienus un laukumā pavadīja 17:48 minūtes.

Mājās pie graujošas uzvaras tika Karagandas "Saryarka", kas ar 10:3 sasita Samāras VVS. Jāizceļ, ka tikai vieni vārti tika iemesti noslēdzošajā trešdaļā, laukuma saimniekiem trešo reizi izceļoties mazākuma laikā. Veiksmīgu maču aizvadīja Kirils Tambijevs, kurš guva piektos vārtus un divas reizes rezultatīvi piespēlēja. Turklāt viņš visus punktus savāca pirmās pusstundas laikā. Tambijevam arī divi metieni pa vārtiem, pozitīvs lietderības koeficients +2 un 13:44 minūtes uz ledus. Savukārt Edgars Siksna nespēlēja.

Slovākija

"Nove Zamky" savā laukumā ar 3:1 pieveica "Orin Detva", divu vārtu pārsvaru iegūstot tikai pēdējā minūtē. Pirmajos vārtos ar rezultatīvu piespēli piedalījās aizsargs Artūrs Salija, savukārt otrajos vārtos piespēlēja Kaspars Saulietis, kurš spēlēja otrajā uzbrucēju virknējumā. Tikmēr Māris Jass pie punktiem netika, bet Koba Jass nespēlēja.

"Zvolen" mājās ar 4:5 bullīšos zaudēja "Nitra", bet Jānis Andersons pie punktiem netika.

Dānija

"Fredrikshavn White Hawks" izbraukumā ar 4:2 apspēlēja "Esbjerg Energy". Uzvaras vārti tika gūti 23 minūtē, kad ciemiņi panāca trīs vārtu pārsvaru, un ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Roberts Jekimovs. Viņš spēlēja trešajā maiņā, izdarīja divus metienus pa sāncenšu vārtiem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Austrija

Grācas "99ers" viesos ar 0:4 atzina Bolcāno "Foxes" pārākumu. Mājinieki divas reizes realizēja vairākumu un uzvaras ripu iemeta jau ceturtajā minūtē. "99ers" rindās otrajā maiņā spēlēja Zintis Nauris Zuševics, kurš izdarīja vienu metienu un dueli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Šveice

"Lugano" viesos ar 1:5 zaudēja Klotenes "Flyers", kas pirmos divus vārtus guva vairākumā. Lugāno hokejisti vienīgo ripu iemeta 50. minūtē, kad pretinieki bija izcēlušies piecas reizes. Elvis Merzļikins atvairīja 35 no 40 pretinieku metieniem.

Spēlējot bez Ronalda Ķēniņa, Cīrihes "Lions" savā laukumā ar 3:4 atzina Ženēvas "Servette" pārākumu. "SCL Tigers" izbraukumā ar 0:1 piekāpās "Davos", bet Ivars Punnenovs palika uz rezervistu soliņa.

Francija

"Strasbourg" mājās ar 1:3 piekāpās "Bordeaux", lai gan pēc pirmās trešdaļas atradās vadībā. Edgars Dīķis piespēlēja komandas vienīgajos vārtos, izdarīja vienu metienu un spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. +1 arī Edmundam Augstkalnam, kurš izdarīja trīs metienus. Savukārt Sergejs Pečura meta piecas reizes un dueli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

     [+] [-]

, 2017-12-22 22:37, pirms 7 gadiem
Bukarts Čehijas līgā 4 rezultatīvākais. DR lielisku kadru čehijas līgai izaudzināja. Tāpat kā Džeriņu, Cibuļski. Labs DR pienesums Latvijas hokeja labā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-12-22 23:06, pirms 7 gadiem
FUNS rakstīja: Bukarts Čehijas līgā 4 rezultatīvākais. DR lielisku kadru čehijas līgai izaudzināja. Tāpat kā Džeriņu, Cibuļski. Labs DR pienesums Latvijas hokeja labā.
Dinamo nav tur nekādu nopelnu.
Tādus demagogus kā Tu Tavi kolēģi čekisti savulaik aiz kules kokā kāra.

  +2 [+] [-]

, 2017-12-22 23:24, pirms 7 gadiem
T.Andersonam 1+1, Lazarevam 1+0 Šveices 2.līgā, Biezajam 0+1 Polijas līgā, Dīķim 0+1 Francijas līgā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-12-23 01:20, pirms 7 gadiem
Tak sen jau vajadzēja jauno tambulambu uz dinamo, nesaprotu, kāpēc kaut cik jauns uzbrucējs, kas ir metējs netiek ņemts daudzo impotentu vietā.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-23 07:46, pirms 7 gadiem
Džonijs Bī rakstīja: Tak sen jau vajadzēja jauno tambulambu uz dinamo, nesaprotu, kāpēc kaut cik jauns uzbrucējs, kas ir metējs netiek ņemts daudzo impotentu vietā.
Var jau ņemt bet ar varu vairs nevienu nevar piespiest, nez vai šie sapņo par spēlēšanu Ģinamkā.

     [+] [-]

, 2017-12-23 09:06, pirms 7 gadiem
VHL džekiem tas tomēr ir kāpums, tā ka nedomāju, ka viņš negrib, drīzāk ģinamka dēļ kāda konflikta ar veco, negrib dot iespēju jaunajam.

  -4 [+] [-]

, 2017-12-23 10:17, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: Dinamo nav tur nekādu nopelnu.
Tādus demagogus kā Tu Tavi kolēģi čekisti savulaik aiz kules kokā kāra.
Tev arī priecē Bukarts , Džeriņš, Cibuļskis. Tav arī patīk DR devums mūsu hokejam. Prieks par tevi.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-23 10:45, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: Dinamo nav tur nekādu nopelnu.
Tādus demagogus kā Tu Tavi kolēģi čekisti savulaik aiz kules kokā kāra.
Jēga tam demagogam kaut ko teikt, ja tam tāpat ir iekalts tikai tas, ka ģinama ir pasaules glābiņš.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-23 11:09, pirms 7 gadiem
autors nohaltūrējis - Merzļikins spēlei tika pieteikts kā rezerves vārtsargs, taču jau 5. minūtē Mancato (visticamāk, trauma) tika nomainīts pret Elvi: https://www.sihf.ch/de/game-center/... .

  -1 [+] [-]

, 2017-12-23 12:39, pirms 7 gadiem
biskaps rakstīja: Jēga tam demagogam kaut ko teikt, ja tam tāpat ir iekalts tikai tas, ka ģinama ir pasaules glābiņš.
Protams ka nav jēga neko skaidrot tiem nīgrajiem abragiem, bīskapiem.
Bukartam , Džeriņam 7 sezonas DR, Cibuļskim piecas. Un kāds apgalvo ka tas nav arī DR nopelns.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-23 14:16, pirms 7 gadiem
FUNS rakstīja: Protams ka nav jēga neko skaidrot tiem nīgrajiem abragiem, bīskapiem.
Bukartam , Džeriņam 7 sezonas DR, Cibuļskim piecas. Un kāds apgalvo ka tas nav arī DR nopelns.
Un ,tad jau Ovečkinu Vašingtona izaudzināja pēc tavas tizlās loģikas tu tak riktīgs tintenieks esi.

  -1 [+] [-]

, 2017-12-23 15:04, pirms 7 gadiem
coffijs rakstīja: Un ,tad jau Ovečkinu Vašingtona izaudzināja pēc tavas tizlās loģikas tu tak riktīgs tintenieks esi.
Ko tad tu uzskati par audzinātāju. To kurš līdz 18 gadiem trenē. Tad jau DR teorētiski neko nespēj izaudzināt,jo līdz 18 gadiem tur nespēlē.

     [+] [-]

, 2017-12-23 15:06, pirms 7 gadiem
coffijs rakstīja: Un ,tad jau Ovečkinu Vašingtona izaudzināja pēc tavas tizlās loģikas tu tak riktīgs tintenieks esi.
Ovečkinam pamatus ieliek Maskavas Dinamo, bet ļoti liela loma izaugsmē ir arī Vašingtonai. Pēc Tavas loģikas sanāk ka klubam kura rindās hokejists spēlē 13 sezonas nav nekāda nozīme izaugsmē. Protams ka Vašingtonai ir ļoti liela loma.

     [+] [-]

, 2017-12-23 15:12, pirms 7 gadiem
FUNS rakstīja: Tad jau DR teorētiski neko nespēj izaudzināt,jo līdz 18 gadiem tur nespēlē.
bet tā jau arī ir! tikai tagad pieleca?

     [+] [-]

, 2017-12-23 23:50, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: bet tā jau arī ir! tikai tagad pieleca?
Tev patīk klubi, kur obligāti padsmitgadīgie spēlē?

     [+] [-]

, 2017-12-24 01:22, pirms 7 gadiem
FUNS rakstīja: Ko tad tu uzskati par audzinātāju. To kurš līdz 18 gadiem trenē. Tad jau DR teorētiski neko nespēj izaudzināt,jo līdz 18 gadiem tur nespēlē.
Bērnu, jauniešu komandas?
Desmit gadu laikā. Desmit.