Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Rubīnam AHL pirmajā sezonas spēlē vārti, gols arī Švanenbergam, Bulāns piespēlē

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Rubīnam AHL pirmajā sezonas spēlē vārti, gols arī Švanenbergam, Bulāns piespēlē
Kristiāns Rubīns (#44). Foto: Belleville Senators

Pagājušajā naktī pāri okeānam cīņas hokejā aizvadīja vairāki latviešu spēlētāji. Ar mainīgām sekmēm viens aizvadīja sezonas pirmo spēli, kamēr cits turpināja nesen iesākto sezonu.

• Šonakt tika atklāta jaunā Amerikas hokeja līgas (AHL) sezona. Belevilas ''Senators'' rindās ar precīzu metienu debitēja latviešu aizsargs Kristiāns Rubīns. Viņa jaunā komanda ar rezultātu 6:5 pagarinājumā apspēlēja Lavālas ''Rockets''. Latvieša kontā arī divu minūšu noraidījums un +/- rādītājs 1.

Artūra Šilova Abotsfordas ''Canucks'' sezonu sāka ar smagu zaudējumu pret Ontario ''Reign'' - 2:8. Šilovs lielāko daļu spēles pavadīja uz rezervistu soliņa, savu kolēģi nomainot sešas minūtes pirms spēles beigām. Īsajā laika posmā latvietis atvairīja divus no trim metieniem.

• Providensas ''Bruins'' bez Eduarda Tralmaka tikmēr ar 3:1 triumfēja pār Bridžportas ''Islanders''.

Kvebekas junioru hokeja līgā (QMJHL) ar rezultatīvu piespēli un +1 atzīmējās Šikotimī ''Saguenéens'' aizsargs Pēteris Bulāns. Viņa komanda ar rezultātu 4:1 apspēlēja Šaviniganas ''Cataractes''.

Nika Feņenko Beikomo ''Drakkar'' šajā pašā līgā ar 0:4 kapitulēja Gatino ''Olympiques'' hokejistiem. 18 gadus vecais aizsargs spēli noslēdza ar dalītu sliktāko lietderības koeficientu -2.

Anrī Ravinskis un Bleinvilas-Buābriānas ''Armada'' šonakt cieta zaudējumu pret Valdoras ''Foreurs'' - 1:5. Ravinskis bija aktīvs un izpildīja piecus bīstamus metienus pa vārtiem, kā arī vienu spēka paņēmienu. Pie punktiem gan latvietis netika un spēli noslēdza ar lietderības rādītāju -2.

Ērika Mateiko Sentdžonas ''Sea Dogs'' ar 1:6 piekāpās Šērbrukas ''Phoenix''. Latviešu hokejista vārda spēles pieteikumā šoreiz nebija.

Sanda Vilmaņa Sarnijas ''Sting'' šonakt ar rezultātu 3:6 atzina Vindsoras ''Spitfires'' pārākumu Ontario hokeja līgā (OHL). Latvietis mača gaitā izpildīja trīs metienus pa vārtiem, taču ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Rietumu hokeja līgā (WHL) zaudējumu piedzīvoja latviešu aizsarga Bogdana Hodasa ''Medicine Hat Tigers''. Vienība paklupa aiz Spokane ''Chiefs'' - 3:6. Lai gan lietderības koeficients Hodasam -1, viņš izpildīja divus metienus pa vārtiem un tika pie rezultatīvas piespēles.

• Vārtsargs Mareks Mitens paralēli tika pie dalīta spēles laika Adirondakas ''Thunder'' pārbaudes spēlē pret ECHL vienību Rīdingas ''Royals''. Latvietis atvairīja 12 no 13 metieniem un ''Thunder'' triumfēja ar rezultātu 4:1.

• Pārbaudes spēlē uz ledus kāpa ar Jānis Švanenbergs un viņa pārstāvētā Aidaho ''Steelheads'', kas ar 3:2 apspēlēja Jūtas ''Grizzlies''. Švanenbergs bija precīzs spēles vidusdaļā, kad nodzēsa savas komandas nulli uz tablo.

ASV hokeja līgā (USHL) tikmēr bija iespēja vērot latviešu savstarpējo dueli. Klāva Veinberga ''Linkolnas ''Stars'' ar 6:3 pieveica Kārļa Mežsarga ''Try-City Storm''. Veinbergs izcēlās ar rezultatīvu piespēli, kamēr Mežsargs vārtos pavadīja 40 minūtes un atvairīja 15 no 17 metieniem.

Izmantotie resursi:
https://theahl.com
https://theqmjhl.ca
https://ontariohockeyleague.com
https://whl.ca
https://www.echl.com
https://ushl.com/ht#/schedule

     [+] [-]

, 2022-10-15 08:28, pirms 2 gadiem
NCAA mūsējie šonakt arī spēlēja:
- Prohorenkovs https://purpleeagles.com/sports/men...
- Gavars https://saintsathletics.com/sports/...
-Komuls, Žohovs, Arvils Bergmanis https://alaskananooks.com/sidearmst... .