Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Centra uzbrucējs Buncis Zviedriju nomaina pret Dāniju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Centra uzbrucējs Buncis Zviedriju nomaina pret Dāniju
Filips Buncis. Foto: LHF

27 gadus vecais latviešu centra uzbrucējs Filips Buncis nākamajā sezonā pārstāvēs Dānijas hokeja klubu Odenses "Bulldogs". Iepriekš Buncis spēlējis Zviedrijā, Slovākijā, Vācijā un ASV.

Pagājušajā sezonā Filips Buncis spēlēja Zviedrijas pēc spēka otrās līgas pastarītē "Vasterviks IK". Centra uzbrucējs piedalījās 52 spēlēs, atzīmējoties ar deviņiem vārtiem un astoņām piespēlēm. Latvieša pārstāvētajai komandai pārspēlēs neizdevās nosargāt vietu līgā, nokrītot līmeni zemāk.

Tagad Buncis pievienojies Odenses "Bulldogs", kas divas reizes pēc kārtas apstājusies Dānijas ceturtdaļfinālā, bet 2022. gada pavasarī spēlēja pusfinālā. Aizvadītajā sezonā klubā spēlēja divi latvieši – Gunārs Skvorcovs, kuram tā bija trešā sezona Odensē, un Harijs Brants, kurš uz nākamo sezonu parakstījis līgumu Francijā.

"Bulldogs" vēsturē ceturtais rezultatīvākais spēlētājs ir Aleksandrs Macijevskis.

Pirms došanās uz Zviedriju Buncis kļuva par Slovākijas vicečempionu ar "Nitra", nākamajā sezonā triumfējot IIHF Kontinentālajā kausā.

Izmantotie resursi:
https://bulldogs.dk/nyheder/lettisk...