Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Kontinentālais kauss: Polcam 1+2 un deviņi metieni pret Turcijas čempioni

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Kontinentālais kauss: Polcam 1+2 un deviņi metieni pret Turcijas čempioni
Rūdolfs Polcs. Foto: HDD SIJ Acroni Jesenice

IIHF Kontinentālā kausa otrā posma turnīru produktīvi iesācis latviešu hokejists Rūdolfs Polcs, kurš ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm kaldināja Slovēnijas kluba Jesenices "Acroni" uzvaru (5:1) pār krievu leģionāriem piepildīto Turcijas čempioni Stambulas "Buz Adamlar".

• 21 gadu vecais uzbrucējs, kurš iepriekšējā sezonā aizvadīja sešas spēles Rīgas "Dinamo" sastāvā, šodien ne tikai nopelnīja trīs rezultativitātes punktus, bet arī veica deviņus metienus pa vārtiem un iekrāja lietderības koeficientu +1.

• Latvietis šodien bija Alpu līgas vicečempiones Jesenices rezultatīvākais hokejists.

• D grupas saimniece un Alpu līgas čempionvienība "Asiago" šovakar izrēķinājās (14:1) ar Serbijas spēcīgāko komandu Novisadas "Vojvodina". Mazāk nekā 15 minūšu laikā hat-trick nokārtoja itāļu uzbrucējs Mišele Marketi, savukārt pa diviem vārtiem mājinieku labā guva kanādieši Alans Makšeins un Entonijs Salintri, kā arī 19 gadus vecais itālis Filipo Rigoni.

C apakšgrupas sacensībās Francijas pilsētā Anžērā rezultatīvus panākumus izcīnīja laukuma saimniece "Ducs", kā arī Rumānijas meistarsacīkšu un Ungārijas atklātā čempionāta uzvarētāja "Csíkszereda".

• Anžēras kluba uzvarā (8:5) pār Budapeštas "Ferencváros" hat-trick un divas rezultatīvas piespēles kanādieša Tomija Žirū kontā. Divus vārtus iemeta franču uzbrucējs Robins Gaborī.

• "Csíkszereda" graujošā uzvarā (5:0) pār horvātu "Sisak" ungāru izcelsmes Rumānijas izlases hokejisti Zolts Rezegs un Hugo Geče iekrāja attiecīgi 1+1 un 0+3.

Latvijas čempione Jelgavas "Zemgale/LLU" sacensības iesāks no trešā posma, no 18. līdz 20. novembrim Velsas galvaspilsētā Kārdifā spēlējot pret turienes "Devils", C grupas uzvarētāju un statistiski augstvērtīgāko otrā posma otro pozīciju ieguvēju.

• Vienā grupā ar latviešiem sākotnēji bija paredzēts spēlēt arī Pētera Skudras trenētajai, kā arī hokejistu Edgara Siksnas un Denisa Fjodorova pārstāvētajai Kazahstānas čempionei Karagandi "Saryarqa", tomēr kazahi izstājās no sacensībām.

IIHF Kontinentālais kauss, otrais posms

DatumsGr.SpēleRez./Laiks
14.10.CCsíkszereda (Rumānija) – Sisak (Horvātija)5:0 (2:0; 0:0; 3:0)
Ducs d'Angers (Francija) – Ferencváros (Ungārija)8:5 (2:0; 4:2; 2:3)
DAcroni Jesenice (Slovēnija) – Buz Adamlar (Turcija)5:1 (1:0; 2:0; 2:1)
Vojvodina Novi Sad (Serbija) – Asiago (Itālija)1:14 (0:2; 1:7; 0:5)
15.10.CCsíkszereda – Ferencváros17:30
Sisak – Ducs d'Angers21:00
DVojvodina Novi Sad – Acroni Jesenice17:30
Buz Adamlar – Asiago21:30
16.10.CFerencváros – Sisak15:00
Ducs d'Angers – Csíkszereda18:30
DBuz Adamlar – Vojvodina Novi Sad17:30
Asiago – Acroni Jesenice21:30

Izmantotie avoti:
https://www.iihf.com/en/events/2023...
https://www.iihf.com/en/events/2023...