Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Rubīns SHL debijā iemet pret Dzierkalu, taču zaudē bullīšos

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Rubīns SHL debijā iemet pret Dzierkalu, taču zaudē bullīšos
Kristiāns Rubīns. Foto: IIHF

Šovakar startēja 2023./2024. gada Zviedrijas hokeja čempionāta (SHL) sezona. Jau pirmajā mačā ar vārtiem izcēlās latviešu aizsargs Kristiāns Rubīns, viņa ''MoDo'' pēcspēles metienos zaudējot Mārtiņa Dzierkala ''Skelleftea''. Rodrigo Ābola ''Rogle'' sezonas pirmajā mačā izcīnīja panākumu.

• Zviedrijas čempionāta pirmajā spēlē Rodrigo Ābola pārstāvētā ''Rogle'' ar 3:2 savā laukumā apspēlēja Malmes ''Redhawks'' hokejistus.

• Ābols debijas mačā ''Rogle'' rindās spēlēja trešajā uzbrucēju virknējumā, uz ledus pavadīdams 19:31 minūtes. Centrs pa vārtiem nemeta, nopelnīja divas soda minūtes par bīstamu spēli ar augsti paceltu nūju, izpildīja spēka paņēmienu un uzvarēja astoņos no 13 iemetieniem.

• Citā spēlē Zviedrijas meistarsacīkstēs Kristiāns Rubīns debijas mačā guva vārtus, bet viņa pārstāvētā ''MoDo'' pēcspēles metienos izbraukumā zaudēja Mārtiņa Dzierkala pārstāvētajai ''Skelleftea'' – 1:2.

• Rubīns otrā perioda vidū guva pirmos vārtus mačā, izvirzot viesus vadībā. 103 sekundes vēlāk ''Skelleftea'' vairākumā rezultātu izlīdzināja.

• Pēcspēles metienu sērijā Rubīna ''MoDo'' nerealizēja nevienu no trīs mēģinājumiem, bet Dzierkala ''Skelleftea'' uzvarai pietika ar precīzu vienu no diviem bullīšiem.

• Rubīns debijā uz ledus pavadīja 23:39 minūtes, kas bija lielākais spēles laiks ''MoDo'' rindās. Latviešu aizsargam divi metieni pa vārtiem, no kuriem viens precīzs, divi spēka paņēmieni un pozitīvs +/- rādītājs plus viens.

• Dzierkals ''Skelleftea'' rindās nospēlēja 15:03 minūtes, izpildīdams vienu metienu. Uzbrucējam arī viens spēka paņēmiens un neitrāls +/- rādītājs.

Šveice-2

• ''Swiss League'' atklāšanas cīņā Riharda Puides un Darela Dukura pārstāvētā ''Bellinzona Rockets'' ar 3:4 savā laukumā piekāpās ''Basel''.

• Puide otrā perioda vidū, gūstot vārtus mazākumā, izvirzīja vadībā laukuma saimniekus. Atlikušajā spēles daļā latviešu pārstāvētā komanda panāca pat divu vārtu pārsvaru, tomēr ielaida trīs bezatbildes vārtus, ciešot neveiksmi.

• Rihards Puide spēlēja 18:59 minūtes, divreiz meta pa vārtiem, bloķēja pretinieku metienu, zaudēja abos iemetienos un nopelnīja +/- rādītāju plus viens.

• Darels Dukurs 14:29 minūšu laikā uzvarēja vienā no septiņiem iemetieniem, kā arī izpildīja vienu metienu pa vārtiem.

Izmantotie resursi:
https://www.shl.se/

  +3 [+] [-]

, 2023-09-14 22:32, pirms 10 mēnešiem
Un cik skaisti ielika!
Slēpts komentārs: Newcastle United
Slēpts komentārs: Spārni un vējš

  +2 [+] [-]

, 2023-09-14 23:01, pirms 10 mēnešiem
Galīgi nesūdīga puška tālajā ģevelē!

  +4 [+] [-]

, 2023-09-14 23:23, pirms 10 mēnešiem
Rubīna vārtu guvums - https://youtu.be/HRoF5SeU8KA

     [+] [-]

, 2023-09-14 23:24, pirms 10 mēnešiem
SHL ir noteikti otra spēcīgākā līga pasaulē. Varbūt NL. Vienmēr baudāms hokejs ,kad skatos SHL. No khl nekas nav vairs pāri palicis. krievijas nhl drafti ,kas kaut ko rāda khl neko vairs nespēj parādīt ,kad pārlido pāri okeānam, kamēr zviedru prospekti no SHL ātri vien parāda ,ka ir spējīgi nhl līmenim.

     [+] [-]

, 2023-09-15 06:06, pirms 10 mēnešiem
Trippigakillen rakstīja: SHL ir noteikti otra spēcīgākā līga pasaulē. Varbūt NL. Vienmēr baudāms hokejs ,kad skatos SHL. No khl nekas nav vairs pāri palicis. krievijas nhl drafti ,kas kaut ko rāda khl neko vairs nespēj parādīt ,kad pārlido pāri okeānam, kamēr zviedru prospekti no SHL ātri vien parāda ,ka ir spējīgi nhl līmenim.
Tā arī ir
Visi top līmeņa ārzemnieki tagad no KHL pārcēlušies uz Eiropas līgām, KHL palikuši tikai krievi, baltkrievi, kazahi un daži AHL līmeņa ziemeļamerikāņi
Nu un jānis kalniņš, kurš neizturētu konkurenci par tikšanu Latvijas izlasē pat paplašinātā sastāvā. KHL līmenis ar ārzemnieku aiziešanu stipri nokrities

  +1 [+] [-]

, 2023-09-15 07:26, pirms 10 mēnešiem
Riharda Puides gols https://youtu.be/rxA3VWawPIc

  -3 [+] [-]

, 2023-09-15 07:38, pirms 10 mēnešiem
Paskatījos, kā Tambijeva Admiral kapā par uzvaru Omskā, paskatījos zaļo derbiju Ufa pret Kazaņu, pēc tam uzslēdzu zviedru līgu. Sliktāks KHL hokejs toč nav. Varbūt ir mazāk augstākā līmeņa leģionāri, bet tāpat tur labi vārdi vadošajās komandās netrūkst.

  +1 [+] [-]

, 2023-09-15 08:25, pirms 10 mēnešiem
Spārni un vējš rakstīja: Zviedru līga vājāka par KHL
ŠO IZPRINTĒ UN IEBĀZI SAVĀ RESNAJĀ DI...

     [+] [-]

, 2023-09-15 08:55, pirms 10 mēnešiem
CalgaryFlames1 rakstīja: Riharda Puides gols https://youtu.be/rxA3VWawPIc
Tā paskatoties vienkārši tu neko nepateiksi. Viss parādās spēlētāju statistikās pēc pārējām no līgas uz līgu. Man liekas ,ka tagad vairāk paraksta pat no Čehijas līgas uz NHL nekā no Krievijas

     [+] [-]

, 2023-09-15 09:26, pirms 10 mēnešiem
Krizz14 rakstīja: Tā paskatoties vienkārši tu neko nepateiksi. Viss parādās spēlētāju statistikās pēc pārējām no līgas uz līgu. Man liekas ,ka tagad vairāk paraksta pat no Čehijas līgas uz NHL nekā no Krievijas
Tas nu gan naav rādītājs! Ar NHL entry level līgumus lielākoties slēdz perspektīvie, kamēr komandās toni tomēr nosaka pieredzējuši spēlētāji, bieži vien tie, kas ir atgriezušies/ieradušies no ZAmerikas.
Drīzāk, ČL rezultāti parāda spēku samērus - bet arī tur stāsts ir tikai par līgu augšgalu klubiem.

  -1 [+] [-]

, 2023-09-15 10:32, pirms 10 mēnešiem
Timma labāks!

     [+] [-]

, 2023-09-15 11:35, pirms 10 mēnešiem
Trippigakillen rakstīja: SHL ir noteikti otra spēcīgākā līga pasaulē. Varbūt NL. Vienmēr baudāms hokejs ,kad skatos SHL. No khl nekas nav vairs pāri palicis. krievijas nhl drafti ,kas kaut ko rāda khl neko vairs nespēj parādīt ,kad pārlido pāri okeānam, kamēr zviedru prospekti no SHL ātri vien parāda ,ka ir spējīgi nhl līmenim.
Trešā. Otrā ir AHL. Meistarības un talanta ziņā priekša jebkurai Eiropas līgai. Tās līgas mīnuss ir biežas kadru maiņas un tāpēc ļoti individuālā spēle.

     [+] [-]

, 2023-09-15 11:56, pirms 10 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Trešā. Otrā ir AHL. Meistarības un talanta ziņā priekša jebkurai Eiropas līgai. Tās līgas mīnuss ir biežas kadru maiņas un tāpēc ļoti individuālā spēle.
Nebūs. Pirmkārt, tā ir ļoti jauna līga un pamatā jau tas, ka spēlē tie, kuriem vēl neatrodas vieta NHL klubā. Otrkārt, ja tā būtu otrā līga pasaulē, tad to jau sen būtu sapratuši vadošo Eiropas izlašu trnereri, un mēs redzētu veselas maiņas ar AHL špīleriem SWE, FIN izlasēs... pretēji tam, parasti tie ir atsevišķi kadri, nevis masas. Laikam jau tavs uzskats ir pamatīgs izņēmums, un vairākums arvien uzskata, ka zviedru un šveiciešu līga tomēr ir par mata tiesu liekama virs AHL. Top4 līga droši vien, tam varētu piekrist. Intreseanti, ko teiks Rubīns un Balcers, izspēlējušies minētajās līgās, par līgu spēkiem.

     [+] [-]

, 2023-09-15 12:32, pirms 10 mēnešiem
Rubīns pēc spēles: "“Zināju, ka SHL būs ļoti ātrs hokejs. Noteikti jutos kā septītajā sērijas spēlē, negaidīju, ka tā varētu būt. Spēlētāji šeit strādā ļoti smagi, viņi visu laiku slido un tas man nedaudz ir jaunums, bet joprojām mācos. Kopumā ir labs hokejs un man tas patīk.”

https://www.sportazinas.com/rubins-...

  +1 [+] [-]

, 2023-09-15 14:28, pirms 10 mēnešiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Nebūs. Pirmkārt, tā ir ļoti jauna līga un pamatā jau tas, ka spēlē tie, kuriem vēl neatrodas vieta NHL klubā. Otrkārt, ja tā būtu otrā līga pasaulē, tad to jau sen būtu sapratuši vadošo Eiropas izlašu trnereri, un mēs redzētu veselas maiņas ar AHL špīleriem SWE, FIN izlasēs... pretēji tam, parasti tie ir atsevišķi kadri, nevis masas. Laikam jau tavs uzskats ir pamatīgs izņēmums, un vairākums arvien uzskata, ka zviedru un šveiciešu līga tomēr ir par mata tiesu liekama virs AHL. Top4 līga droši vien, tam varētu piekrist. Intreseanti, ko teiks Rubīns un Balcers, izspēlējušies minētajās līgās, par līgu spēkiem.
Atļaušos iebilst. Pirmkārt, AHL nav nemaz tik jauna līga. Pērn vecākā komanda vidēji bija gandrīz 27 gadi, jaunākā - 22. 6 gadi. Vidējais grozās ap 24. Tas ir 2-3 gadus mazāk, kā attiecīgi AHL un NL, taču tas noteikti nav, piemēram, Mestis ar vidējo vecumu 22-23. Un NL tad jau drīzāk ir veca līga, ja vairākās līderkomandās pērn vidējais vecums bija gandrīz 30 gadi. Otrkārt, AHL nespēlē tikai tie, kas netiek NHL. Tur spēlē arī saucamie liftenieki - tādi paši, kā Balcers, Šilovs utt. vai jaunie, kas vēl nav 100% gatavi NHL, taču talanta ziņā ir virs lielas daļas Eiropā palikušie. Rēķini, ka arī lielākā daļa mūsu NHL spēlmaņu ir krietni paspēlējuši AHL (runāju kopumā, ne tikai šī brīža). Treškārt - algas. Lai arī tās ir augušas, tāpat liela daļa izvēlas ilgi nesēdēt AHL, jo Eiropā var piedāvāt lielāku algu. Ceturtkārt, kāpēc zviedriem nav maiņa no AHL? Jo Puskomandu var savakt no NHL un otro no Eiropas komandu līderiem un negaidīt uz AHL, kur play off sākas vēlāk kā NHL. Rezerves ir tik dziļas, ka nav vērts gaidīt. Piektkārt, lai arī AHL ir jaunāka, tā ir arīievērojami fiziskāka līga - tie 24 gadīgie džeki ir vidēji 3-4 cm garāki un tikpat kg smagāki, kā SHL un NL. Spēles stils ir gaļasmašīna. Saliec kopā jaunības maksimālismu, plus mīnus līdzīgu meistarību ar jaudīgāku fizisko un iegūsi labāku līgu. Starp citu to, ka AHL ir jaudīgāka (ne spēcīgi, bet ir) par Eiropu apliecina arī tas, labs AHL vai AHL-NHL liftenieks bez problēmām atradīs darbu Eiropas top līgās. Es nerunāju par tādiem, kā Egle, kas AHL bija 3.-4. maiņa vai vispār rezervē. Paskaties uz to pašu Tralmaku - ar savām traumām uz kopējā fona viņs bija viduvējība, bet atrada labaku darbu, kā liela daļa "kruto kadru" no izlases.

     [+] [-]

, 2023-09-15 15:51, pirms 10 mēnešiem
Huļi Ābols 3. virknējumā?

     [+] [-]

, 2023-09-15 15:53, pirms 10 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Atļaušos iebilst. Pirmkārt, AHL nav nemaz tik jauna līga. Pērn vecākā komanda vidēji bija gandrīz 27 gadi, jaunākā - 22. 6 gadi. Vidējais grozās ap 24. Tas ir 2-3 gadus mazāk, kā attiecīgi AHL un NL, taču tas noteikti nav, piemēram, Mestis ar vidējo vecumu 22-23. Un NL tad jau drīzāk ir veca līga, ja vairākās līderkomandās pērn vidējais vecums bija gandrīz 30 gadi. Otrkārt, AHL nespēlē tikai tie, kas netiek NHL. Tur spēlē arī saucamie liftenieki - tādi paši, kā Balcers, Šilovs utt. vai jaunie, kas vēl nav 100% gatavi NHL, taču talanta ziņā ir virs lielas daļas Eiropā palikušie. Rēķini, ka arī lielākā daļa mūsu NHL spēlmaņu ir krietni paspēlējuši AHL (runāju kopumā, ne tikai šī brīža). Treškārt - algas. Lai arī tās ir augušas, tāpat liela daļa izvēlas ilgi nesēdēt AHL, jo Eiropā var piedāvāt lielāku algu. Ceturtkārt, kāpēc zviedriem nav maiņa no AHL? Jo Puskomandu var savakt no NHL un otro no Eiropas komandu līderiem un negaidīt uz AHL, kur play off sākas vēlāk kā NHL. Rezerves ir tik dziļas, ka nav vērts gaidīt. Piektkārt, lai arī AHL ir jaunāka, tā ir arīievērojami fiziskāka līga - tie 24 gadīgie džeki ir vidēji 3-4 cm garāki un tikpat kg smagāki, kā SHL un NL. Spēles stils ir gaļasmašīna. Saliec kopā jaunības maksimālismu, plus mīnus līdzīgu meistarību ar jaudīgāku fizisko un iegūsi labāku līgu. Starp citu to, ka AHL ir jaudīgāka (ne spēcīgi, bet ir) par Eiropu apliecina arī tas, labs AHL vai AHL-NHL liftenieks bez problēmām atradīs darbu Eiropas top līgās. Es nerunāju par tādiem, kā Egle, kas AHL bija 3.-4. maiņa vai vispār rezervē. Paskaties uz to pašu Tralmaku - ar savām traumām uz kopējā fona viņs bija viduvējība, bet atrada labaku darbu, kā liela daļa "kruto kadru" no izlases.
Es minēšu, ka patiesība ir kaut kur pa vidu un pilnīgi objektīvu rezultātu šeit iegūt nav iespējams.
Viena piebilde no manas puses uz Tavu apgalvojumu: ... labs AHL vai AHL-NHL liftenieks bez problēmām atradīs darbu Eiropas top līgās. .... Bet vai tad SHL pirmo (vai pat pirmo divu) maiņu spēlētājs arī bez problēmām neatrastu vietu AHL? Tikai viņi, protams, to izvēlās retos gadījumos (kad vēlas mēģināt izsisties uz NHL), jo SHL viņi saņem vairāk (ne jeb kā minimums ne mazāk kā viņiem piedāvātu AHL).