Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Jevpalovam un Golovkovam pa 1+1 Kvebekas junioru līgas mačos

Jevpalovam un Golovkovam pa 1+1 Kvebekas junioru līgas mačos
Georgs Golovkovs
Foto: Journal L'Express

Rezultatīvas spēles šonakt Ziemeļamerikas hokeja laukumos aizvadījuši vairāki Latvijas hokejisti. Kvebekas junioru hokeja līgā (QMJHL) pa 1+1 nopelnīja Ņikita Jevpalovs un Georgs Golovkovs, pie punktiem citu turnīru ietvaros tika arī Edgars Kulda un Sandis Zolmanis.

QMJHL rezultatīvas spēles šonakt aizvadīja abi Latvijas uzbrucēji. Gan Ņikita Jevpalovs, gan Georgs Golovkovs guva vārtus un atdeva pa vienai rezultatīvai piespēlei, sekmējot savu komandu panākumus.

Jevpalovs (38 spēlēs 19+17) otrajā spēlē pēc kārtas guva 1+1 un palīdzēja Blenvilas-Buābriānas "Armada" ar 3:2 pagarinājumā uzveikt Sentdžonas "Sea Dogs". Latvijas uzbrucējs asistēja uzvaras vārtu guvumā, iemeta "Armada" pirmo ripu, izdarīja sešus metienus pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes, uzvarēja astoņos no 14 iemetieniem un izpildīja arī vienu spēka paņēmienu. Jevpalova sniegums tika novērtēts, piešķirot viņam mača trešās zvaigznes godu.

Tikmēr QMJHL pirmgadnieks Golovkovs un Dramondvilas "Voltigeurs" ar 7:3 sakāva Keipbretonas "Screaming Eagles". Arī Golovkovs (38 spēlēs 11+21) tika atzīts par mača trešo zvaigzni. Latvijas hokejista kontā uzvaras vārti, rezultatīva piespēle "Voltigeurs" pirmajā ripā, negatīvs koeficients -1, pieci metieni pa vārtiem un divi uzvarēti iemetieni (no četriem).

Rietumu hokeja līgā (WHL) zaudējumu piedzīvoja Edgars Kulda un Edmontonas "Oil Kings", kas ar 4:5 piekāpās Kūtenajas "Ice". E.Kulda (38 spēlēs 16+14) jau ceturto maču pēc kārtas izcēlās ar vārtu guvumu.

Ziemeļamerikas hokeja līgas (NAHL) mačā divus vārtus guva Sandis Zolmanis (20 spēlēs 7+9), sekmējot Sū "Eagles" uzvaru pār "Fighting Falcons" (5:2). Zolmaņa kontā arī seši metieni pa vārtiem (visvairāk komandā) un četras soda minūtes. Mačam netika pieteikti abi pārējie latvieši "Eagles" sastāvā – Bruno Birzītis (29 spēlēs 8+8) un Kristofers Bindulis (35 spēlēs 0+6).

Izmantotie resursi:
QMJHL Network
WHL Network
| North American Hockey League | NAHL

  +1 [+] [-]

, 2014-01-13 10:19, pirms 11 gadiem
Keipbretonas "Screaming Eagles" labs nosaukums
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-01-13 13:16, pirms 11 gadiem
Sermulītis rakstīja: Kulda ar Jevpalovu iet pēc jauniem līgumiem !
Pēc jauniem līgumiem ar ko? Savās junioru komandās viņi nepaliks, par vecu. ZA viņi nevienam augstāk par ECHL arī vajadzīgi nav. Statistika krietni par vāju lai AHL izkapātu vietu.
Eiropā kādam varbūt noderēs. Varbūt RD Jevpalovu, Lipsbergu vai Kuldu paņem. Visādi citādi, būs grūti atrast nopietnu komandu.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-13 14:51, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Pēc jauniem līgumiem ar ko? Savās junioru komandās viņi nepaliks, par vecu. ZA viņi nevienam augstāk par ECHL arī vajadzīgi nav. Statistika krietni par vāju lai AHL izkapātu vietu.
Eiropā kādam varbūt noderēs. Varbūt RD Jevpalovu, Lipsbergu vai Kuldu paņem. Visādi citādi, būs grūti atrast nopietnu komandu.
Tikai nevajag norakstīt pēc laika. Domāju, ka šiem džekiem potenciāls un talants ir lielāks, nekā, teiksim, tādam Meijam vai Upītim. Domāju, ka viņiem nav neiespējami sasniegt, piemēram, Dārziņa līmeni. Savukārt, RD šeit varētu krietni pasmelties, ņemot vērā, ka Saša Ņiživijs, Cipulis jaunāki nekļūst.

Katrā ziņā - būs interesanti pasekot, ko šis 94. - 95. gadā dzimušo "amerikāņu" bars darīs turpmāk.