Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Merzļikins paliek bez Šveices zelta

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Merzļikins paliek bez Šveices zelta
Elvis Merzļikins
Foto: hclugano.ch

Šveices čempionāta finālā zaudējumu piedzīvoja Elvis Merzļikins un "Lugano", kas sērijā ar 1-4 atzina ar astoto numuru izsētās Bernes komandas pārākumu. Noslēdzošajā mačā (2:3) izšķirošie vārti tika ielaisti 52. minūtē, kad pieredzējušais Dereks Rojs mazākumā realizēja izgājienu vienatnē pret latvieti.

"Lugano", kas pēdējos divus zaudējumus piedzīvoja pagarinājumā, sāka aktīvi, un piektajā minūtē tas nesa rezultātu - pretuzbrukumu izmantoja Žiljēns Voklērs, kurš meta no distances un trāpīja tuvajā stūrī. Tūdaļ sekoja momentu gūzma, bet Tonijam Mortensonam un viņa partneriem neizdevās dubultot pārsvaru.

Nožēlot neizmantotās iespējas nācās otrās trešdaļas 35. sekundē, kad Endrū Ebets no līdzīgas pozīcijas arī izmantoja pretuzbrukumu, metott tālajā stūrī. Pēc nepilnām četrām minūtēm Korijs Konakers reabilitējās par nerealizēto momentu pirmajā trešdaļā, kad izgājienā trīs pret vienu viņš netrāpīja pa ripu, un panāca 2:1. Viņš tika pie metiena no neērtā satvēriena un trāpīja virs Elvja Merzļikina pleca.

Berni arī pavadīja veiksme. Uzbrukumam pieslēdzās aizsargs Alesandro Kjesa, kurš nekavējoties saņēma piespēli, bet trāpīja pa stabiņu. Vārtu konstrukcija viesus izglāba arī skaitliskā mazākuma laikā. Tomēr "Lugano" panāca savu - 45. minūtē rezultātu līdzsvaroja Luka Facini. Aizsargs no zilās līnijas tīšam raidīja ripu pret apmali, lai tā izlēktu vārtu priekšā, un nepieskatītais Facini no tuvas distances meta zem pārliktņa.

Laukuma saimniekiem tika dota iespēja izraut uzvaru - 50 sekundes vairākumā pieci pret trim. Taču mēģinājums izspēlēt kombināciju līdz metienam tukšos vārtos beidzās ar neveiksmi, jo pietrūka pēdējās piespēles. Vēl ļaunāk - kad uz ledus bija atgriezies ceturtais hokejists, pieredzējušais Dereks Rojs starp zilo un sarkano līniju atbruņoja sāncensi, nonāca vienatnē pret Merzļikinu un ar asu kustību meta devītniekā.

"Bern" izdevās izturēt pēdējo minūšu spiedienu (Merzļikins vārtus atstāja nepilnas divas minūtes līdz beigām) un izcīnīt uzvaru ar 3:2, sērijā triumfējot ar rezultātu 4-1. Elvis Merzļikins, kura vārdu "Lugano" līdzjutēji skandēja vēl ilgi pēc mača beigām un arī brīdī, kad notika apbalvošana, bija komandas līderis izslēgšanas spēļu garumā.

Rēdliham vārti, Balcers finālu sāk ar uzvaru

Norvēģijas finālu ar sauso uzvaru sāka "Stavanger", kas savā laukumā ar 1:0 pieveica "Lorenskog". Uzvaras vārti tika gūti 53. minūtē. Rūdolfs Balcers spēlēja uzvarētāju trešajā virknējumā, bet Maksims Ponomarenko veidoja zaudētāju trešo aizsargu pāri.

Slovākijas finālu neveiksmīgi sāka "Banska Bystrica", kas viesos ar 1:3 piekāpās "Nitra". Izšķirošais izrāviens tika izdarīts beidzamajā trešdaļā, kad tika gūti divi bezatbildes vārti. Georgijs Pujacs darbojās otrajā aizsargu maiņā, bet Lauris Bajaruns bija pieteikts ceturtajā virknējumā.

Čehijā par izdzīvošanu turpina cīnīties "Karlovy Vary", kas savā laukumā ar 4:2 pieveica "Jihlava". Mājinieki 23. minūtē nonāca iedzinējos, bet atspēlēšanos ievadīja Jēkaba Rēdliha rezultatīvais metiens 121 sekundi vēlāk. Viņš spēlēja ceturtajā maiņā.

1 2 39 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2016-04-12 23:41, pirms 8 gadiem
Lugano visu spēli spiež, ļoti daudz momentu, arī Štepaneks glāba. Vairākumā viens izdomā apvadīt uz savas zilās līnijas, kļūdās, izgājiens 1:1 uz Elvis neizglābj Pirms tam tieši bija viens izcils moments, 5:3 vairākumā.

Elvim pāris dienas lai iedod brīvdienu, un tad uz izlasi. Šogad beidzas līgums, ceru, ka dabūs entry-level līgumu ar Kolombusu.

  +5 [+] [-]

, 2016-04-12 23:41, pirms 8 gadiem
Nu nekas Elvim viss vel prieksa, gan jau vel dzive bus finali, kurus vares vinet! Ka ari lai nebutu tiesi vins aizvilka komandu lidz finalam! Gaidam izlasee

  +2 [+] [-]

, 2016-04-12 23:44, pirms 8 gadiem
Kur var šitā nospēlēt uz zilās. Žēl.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-12 23:49, pirms 8 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Lugano visu spēli spiež, ļoti daudz momentu, arī Štepaneks glāba. Vairākumā viens izdomā apvadīt uz savas zilās līnijas, kļūdās, izgājiens 1:1 uz Elvis neizglābj Pirms tam tieši bija viens izcils moments, 5:3 vairākumā.

Elvim pāris dienas lai iedod brīvdienu, un tad uz izlasi. Šogad beidzas līgums, ceru, ka dabūs entry-level līgumu ar Kolombusu.
Nedomāju ka izlasē viņš būs ātrāk kā uz mačiem ar Vāciju!

Tāpat nešaubos ka viņš vēl paliks Šveicē kādus pāris gadus!

  -2 [+] [-]

, 2016-04-12 23:55, pirms 8 gadiem
žēl gan tagat velviens gads Šveicē jo Jackets negribēs viņu

     [+] [-]

, 2016-04-13 00:04, pirms 8 gadiem
sandis444444 rakstīja: Nedomāju ka izlasē viņš būs ātrāk kā uz mačiem ar Vāciju!

Tāpat nešaubos ka viņš vēl paliks Šveicē kādus pāris gadus!
Es gan nebutu tik dross. Maksimali viens gads Sveice.

     [+] [-]

, 2016-04-13 00:05, pirms 8 gadiem
Emka953 rakstīja: žēl gan tagat velviens gads Šveicē jo Jackets negribēs viņu
Tu doma vinam vajag Jackets? Cik zinu vins nekur netaisas doties no lugano nakoso
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2016-04-13 00:17, pirms 8 gadiem
Merzļikins ir stabils pirmais numurs, bet izlases vadība mūsu šveiciešus nemīl. Nez kā iznāks ar NHL, lai gan potenciāls ir lielāks kā Gudim,

  +2 [+] [-]

, 2016-04-13 00:24, pirms 8 gadiem
Nikns Jenots rakstīja: Vissdrīzākais ka aizbrauks uz Maskavu ar izlasi, bet noteikti kā tikai trešais numurs. Varbūt ieliks uz kādu vienu spēli, bet neticas ka Beresņevs riskēs, tomēr mums ir Masaļskis, kurš var visas spēles nospēlēt stabili. Gudļevskis ir stabils otrais numurs, bet nav tik stabils kā Edžus!
Merzļikins tomēr spēlē zemāka līmeņa līgā!
Gudļevskis nebūs, kamēr Tampa neizkritīs no PO.

     [+] [-]

, 2016-04-13 00:27, pirms 8 gadiem
sandis444444 rakstīja: Nedomāju ka izlasē viņš būs ātrāk kā uz mačiem ar Vāciju!

Tāpat nešaubos ka viņš vēl paliks Šveicē kādus pāris gadus!
Lai pirmdien sāk treniņus, tas jau arī ir pirms Vācijas. Nav jau obligāti jāliek vārtos uz spēli pret Vāciju.

Kāpēc tāda pārliecība? Ja dod līgumu, jābrauc! Šveicē, it īpaši pēc šādas sezonas, gaidīs atpakaļ vienmēr
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2016-04-13 00:31, pirms 8 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Gudļevskis nebūs, kamēr Tampa neizkritīs no PO.
ne ahl ne nhl viņi nav playoff
Labrīt

  +4 [+] [-]

, 2016-04-13 00:32, pirms 8 gadiem
pupiukrejums rakstīja: ne ahl ne nhl viņi nav playoff
Labrīt
Tampa nav, tiešām?
Arlabunakti

     [+] [-]

, 2016-04-13 00:34, pirms 8 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Lai pirmdien sāk treniņus, tas jau arī ir pirms Vācijas. Nav jau obligāti jāliek vārtos uz spēli pret Vāciju.

Kāpēc tāda pārliecība? Ja dod līgumu, jābrauc! Šveicē, it īpaši pēc šādas sezonas, gaidīs atpakaļ vienmēr
Skaidrs ka viņam būtu jāspēlē pret Vāciju, kad tad lai viņu pārbauda? Pēdējās spēlēs ar Šveici? Tur jau v/sargu līnījai vajadzētu būt skaidrai!

     [+] [-]

, 2016-04-13 00:45, pirms 8 gadiem
sandis444444 rakstīja: Skaidrs ka viņam būtu jāspēlē pret Vāciju, kad tad lai viņu pārbauda? Pēdējās spēlēs ar Šveici? Tur jau v/sargu līnījai vajadzētu būt skaidrai!
Ir palikuši četri vārtsargi, viens liekais. Domā, ka Kalniņš varētu nokost šveiciešus, vai Masalu? Man jau liekas, ka vārtsargu līnija ir skaidra.

     [+] [-]

, 2016-04-13 02:17, pirms 8 gadiem

  -3 [+] [-]

, 2016-04-13 07:55, pirms 8 gadiem
VAI jūs atceraties par Masaļska gaitām ,pagājušo sezonu Šveicē.Vēl te runājat par Šveices līmeni.Špengler Kausa uzvarētāji pēdējos trīs gadus ir kas.

     [+] [-]

, 2016-04-13 08:18, pirms 8 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Ir palikuši četri vārtsargi, viens liekais. Domā, ka Kalniņš varētu nokost šveiciešus, vai Masalu? Man jau liekas, ka vārtsargu līnija ir skaidra.
Nevajag neko kost. Ļoti vienkārša situācija - kāds no šveiciešiem saprot, ka lielā spēlēšana šogad viņam nedraud (kādam tāpat būs jābūt 3. vārtsargam) un nolemj labāk gatavoties gaidāmajai sezonai, par ko vienojas ar komandas vadību. Un viss.

Nesaku, ka tā būs vai ka šveicieši negribot spēlēt izlasē, vienkārši kā prasts variants. Un nebūt ne rets, ja paskatāmies dažādus gadījumus iz pagātnes.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-13 09:47, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nevajag neko kost. Ļoti vienkārša situācija - kāds no šveiciešiem saprot, ka lielā spēlēšana šogad viņam nedraud (kādam tāpat būs jābūt 3. vārtsargam) un nolemj labāk gatavoties gaidāmajai sezonai, par ko vienojas ar komandas vadību. Un viss.

Nesaku, ka tā būs vai ka šveicieši negribot spēlēt izlasē, vienkārši kā prasts variants. Un nebūt ne rets, ja paskatāmies dažādus gadījumus iz pagātnes.
Pagātnē trešie vārtsargi vienmēr bija klodāni, zinkovi, masalski, raitumi un kalniņi, kam jau pats brauciens uz Pč tai viņu karjeras posmā bija sapnis. Savulaki pastāvēja versija, ka atbraucot Skudram un Irbem, trešā loma draudēja Naumovam, kuram treša loma tiešām varēja nelikties interesanta

  +1 [+] [-]

, 2016-04-13 10:34, pirms 8 gadiem
Ilgvars2 rakstīja: VAI jūs atceraties par Masaļska gaitām ,pagājušo sezonu Šveicē.Vēl te runājat par Šveices līmeni.Špengler Kausa uzvarētāji pēdējos trīs gadus ir kas.
Atceros Masaļska gaitas NLA, nostāvēja sliktāk gan par Merzļikinu, gan Punnenovu.

     [+] [-]

, 2016-04-13 10:43, pirms 8 gadiem
FansH rakstīja: http://www.sihf.ch/de/game-center/game/#/20161105078359
Pēc video redzams, ka vismaz pēdēja spēlē Elvis nekads glābējs nebija. Domāju, ka divas no trim ielaistajām ripām bija jāķer.

     [+] [-]

, 2016-04-13 10:47, pirms 8 gadiem
Spēks ir komandas ,kopējā sadarbībā.Uzbrucējs palīdz aizsargam,tas atkal vārtsargam un otrādi.Nedrīkst ļaut brīvus metienus pa vārtiem un viss būs okei.Lai čaļiem veicās .

  -2 [+] [-]

, 2016-04-13 10:49, pirms 8 gadiem
MachimoI rakstīja: Atceros Masaļska gaitas NLA, nostāvēja sliktāk gan par Merzļikinu, gan Punnenovu.
Ai, nu viena sezona...

     [+] [-]

, 2016-04-13 10:51, pirms 8 gadiem
Ilgvars2 rakstīja: Špengler Kausa uzvarētāji pēdējos trīs gadus ir kas.
2013. Genève-Servette HC
2014. Genève-Servette HC
2015. Team Canada

     [+] [-]

, 2016-04-13 11:05, pirms 8 gadiem
Abrags rakstīja: 2013. Genève-Servette HC
2014. Genève-Servette HC
2015. Team Canada
papildinājums:
Team Canada - Eiropā spēlējošie kanādieši

  -1 [+] [-]

, 2016-04-13 11:17, pirms 8 gadiem
Banss rakstīja: Pagātnē trešie vārtsargi vienmēr bija klodāni, zinkovi, masalski, raitumi un kalniņi, kam jau pats brauciens uz Pč tai viņu karjeras posmā bija sapnis. Savulaki pastāvēja versija, ka atbraucot Skudram un Irbem, trešā loma draudēja Naumovam, kuram treša loma tiešām varēja nelikties interesanta
Protams, viss ir individuāli un daudz kas atkarīgs no tā kādi spēku samēri un vietas reitingā būs. Ja būs nosacīts pirmais numurs un divi vienādi vārtsargi, tas ir viens, bet, ja būs tā, ka viens izteikts pirmais numurs un trešais tikai treniņos strādā... tad interese par braucienu uz PČ var zust.

     [+] [-]

, 2016-04-13 11:21, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Protams, viss ir individuāli un daudz kas atkarīgs no tā kādi spēku samēri un vietas reitingā būs. Ja būs nosacīts pirmais numurs un divi vienādi vārtsargi, tas ir viens, bet, ja būs tā, ka viens izteikts pirmais numurs un trešais tikai treniņos strādā... tad interese par braucienu uz PČ var zust.
šajā gadā, pieņemu, ka kāds no jaunajiem šveiciešiem tiešām varētu negribēt būt trešais, bet visādi citādi, nekad līdz šim neatceros gadījumu, kad kāds būtu atteicis būt trešais, ja neskaita Masaļska ultimātu Kurrem 2004. gadā Prāgā

     [+] [-]

, 2016-04-13 11:36, pirms 8 gadiem
Ne jau vārtsargi uzvar spēles,bet komanda kopā.Zvaigž'ņu spēlēs labiem vārtsargiem samet pa desmit goliem,jo nav aizsardzības.Man liekas ka visi jaunie grib tikt un parādīt sevi no labās puses,atdeve būtu lielāka kā večiem.Vienīgais mīnus veču pieredze.Piecus labus ar pieredzi večus un jaunie no 20-25 g .,varbūt notiks brīnums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-04-13 11:55, pirms 8 gadiem
Nevienam no jaunajiem nenāktu par sliktu apostīt gaisu, lai arī kurš būtu trešais. Tieši ņemot vērā abu vecumu. Un vēl jau nezin kā čempis izvērtīsies. Es pieņemu, ka tas otrias/trešais vienalga būs visai nosacīti.

     [+] [-]

, 2016-04-13 12:10, pirms 8 gadiem
Ilgvars2 rakstīja: Ne jau vārtsargi uzvar spēles,bet komanda kopā.Zvaigž'ņu spēlēs labiem vārtsargiem samet pa desmit goliem,jo nav aizsardzības.Man liekas ka visi jaunie grib tikt un parādīt sevi no labās puses,atdeve būtu lielāka kā večiem.Vienīgais mīnus veču pieredze.Piecus labus ar pieredzi večus un jaunie no 20-25 g .,varbūt notiks brīnums.
Vārtsargs ir puse no komandas. Lugano bez Merzļikina lieliskā snieguma jau sen būtu brīvdienās. Un ar zvaigžņu spēlēm ir stulbi salīdzināt,jo tur neviens arī vārtsargi nespēlē ar max atdevi, tas ir šovs.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-13 12:15, pirms 8 gadiem
backstab rakstīja: Pēc video redzams, ka vismaz pēdēja spēlē Elvis nekads glābējs nebija. Domāju, ka divas no trim ielaistajām ripām bija jāķer.
Būtībā ir jāķer visas.

  +2 [+] [-]

, 2016-04-13 12:27, pirms 8 gadiem
Banss rakstīja: šajā gadā, pieņemu, ka kāds no jaunajiem šveiciešiem tiešām varētu negribēt būt trešais
Ivars jau ir publiski izteicies, ka cīnīsies un mēģinās sevi pierādīt izlases nometnē. Domāju, ka viņš diez vai būtu tas, kurš negribētu braukt kā trešais.

Ar tiem trešajiem jau arī visādi gadās. Gudļevski Helsinkos taču visi vēl atceras.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-13 12:35, pirms 8 gadiem
zzk rakstīja: Ivars jau ir publiski izteicies, ka cīnīsies un mēģinās sevi pierādīt izlases nometnē. Domāju, ka viņš diez vai būtu tas, kurš negribētu braukt kā trešais.

Ar tiem trešajiem jau arī visādi gadās. Gudļevski Helsinkos taču visi vēl atceras.
Tava versija ir daudz reālaka, kā manis izteiktais pieņēmums.
1 2 39 komentāri