Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Džeriņam vārti, Ķēniņam uzvara pār Punnenovu, Merzļikinam atspēlēšanās no 0:3

Rolands Eliņš

Džeriņam vārti, Ķēniņam uzvara pār Punnenovu, Merzļikinam atspēlēšanās no 0:3
Andris Džeriņš
Foto: mountfieldhk.cz

Rezultatīvi Čehijas čempionātā turpina spēlēt Andris Džeriņš, kamēr Šveices augstākajā līgā uzvaras guva Ronalda Ķēniņa un Elvja Merzļikina komandas.

Čehijas čempionātā Andris Džeriņš izcēlies ar vārtu guvumu, palīdzot „Mountfield” ar 5:1 sasist „Ocelari”. Džeriņš guva mača pēdējos vārtus, trāpot 59. minūtē. Latviešu uzbrucējam arī divas soda minūtes un pozitīvs lietderības koeficients +1, bet šodien gūtie vārti viņam bija devītie sezonā.

Vācijā Arvīda Reķa pārstāvētā „Panther” ar 6:5 papildlaikā pieveica „Munchen”. Uzvaras vārtus guva nesen Rīgas „Dinamo” atstājušais Džastins Šags, kurš līdz ar to noformēja sev „hat-trick”. Reķis spēlēja otrajā aizsargu pārī un ar punktiem neizcēlās. Bet Herberts Vasiļjevs un „Pinguine” ar 1:3 piekāpās „Tigers”, pārtraucot savu trīs uzvaru sēriju.

Šveices Nacionālajā līgā Ronalda Ķēniņa pārstāvētā „Lions” ar 2:1 pieveica „Tigers” ar Ivaru Punnenovu vārtos. Latvijas vārtsargs atvairīja 32 no 34 pretinieku metieniem, ar ko gan izrādījās par maz uzvarai. Bet Ķēniņš nospēlēja 16:48 minūtes, kurās izdarīja vienu metienu pa vārtiem, un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu. Uzvara papildlaikā tikmēr Elvim Merzļikinam, kurš atvairīja 36 no 39 metieniem mačā pret „Davos”. Merzļikina pārstāvētā „Lugano” bija pārāka ar 4:3, turklāt spēles gaitā prata atspēlēties no 0:3.

Šveices otrajā līgā satikās Marka Lazareva un Toma Andersona komandas, kuru cīņā ar 5:2 uzvarēja Andersona pārstāvētā „Thurgau”. Lazarevs maču pabeidza ar -2 lietderības koeficientu, bet Andersons izcēlās ar gūtiem vārtiem un divām soda minūtēm. Andersons precīzi meta otrā perioda sākumā, tobrīd panākot 3:0, bet vēlāk tie izrādījās uzvaru nesošie vārti.

Āzijas līgā rezultatīva piespēle Sergejam Pečuram, kurš palīdzēja „Sakhalin” ar 4:2 pieveikt „Daemyung”. Savukārt EBEL ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlies Zintis Nauris Zuševics, palīdzot Grācas „99ers” ar 5:2 pārspēt „Villach”. Zuševics iepriekšējās 210 EBEL spēlēs bija guvis 22 punktus, bet visā līdzšinējā sezonā izdarījis tikai vienu rezultatīvu piespēli.

Krievijas Augstākajā līgā rezultatīva piespēle Kirilam Tambijevam, kurš palīdzēja Sanktpēterburgas „Dinamo” ar 2:0 pieveikt „Khimik”. „Yermak” ar Artūru Ozoliņu sastāvā 2:3 pēcspēles metienos piekāpās „Nizhny Tagil”. Ozoliņš punktus neguva un bullīšu sērijā nepiedalījās. Bet Aleksejam Širokovam un „Almetyevsk” pavisam minimāls 0:1 zaudējums pret „Bars”.

Slovākijā Artūra Salija pārstāvētā „Martin” ar 1:2 piekāpās „Dukla”, bet „Nove Zamky” ar Martinu Lavrovu ierindā piekāpās „Zvolen” ar 0:1. Šajās mazrezultatīvajās spēlēs Latvijas hokejisti ar punktu guvumiem neizcēlās.

„Ligue Magnus” turnīrā Francijā „Lyon” ar 3:2 pieveica „Bordeaux”, un Miks Lipsbergs uzvarētāju rindās izdarīja rezultatīvu piespēli. Artūrs Mickevičs savukārt punktus neguva, bet Lionas komanda saglabājusi pirmo vietu kopvērtējumā. Uzvaru šodien gan izcīnīja arī tās tuvākā sekotāja „Gap”, ar 6:1 sakaujot „Epinal”. Rezultatīva piespēle „Gap” sastāvā Kristapam Bazevičam, bet „Nice” ar Lauri Bajarunu un Ričardu Birziņu sastāvā pieveica Māra Jasa pārstāvēto „Amiens”.

     [+] [-]

, 2017-01-09 06:32, pirms 8 gadiem
Džeriņš acīmredzami atdzīvojies, izraujoties no dinamo skavām.