Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Bulānam un Silkalnam 1+1, Veinbergs divreiz asistē, Rubīnam punkts pret Toronto

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Bulānam un Silkalnam 1+1, Veinbergs divreiz asistē, Rubīnam punkts pret Toronto
Pēteris Bulāns. Foto: lequotidien.com

Otrpus okeānam uz ledus šonakt kāpa vairāki jaunie latviešu hokejisti. Kārtējo reizi nakts neiztika ne bez uzvarām, ne zaudējumiem, ne arī rezultativitātes punktiem.

Kvebekas junioru hokeja līgā uzvaru izcīnīja Pētera Bulāna pārstāvētā Šikotimi ''Saguenéens'', kas ar 3:2 uzveica Rimouski ''Océanic''. Aizsargs mača gaitā realizēja vienu no diviem metieniem, atdeva vienu rezultatīvu piespēli un nopelnīja pozitīvu lietderības rādītāju +1. Bulāns desmit mačos ticis pie pieciem (2+3) rezultativitātes punktiem.

Nika Feņenko Beikomo ''Drakkar'' ar 4:5 pagarinājumā piekāpās Akadī-Bathērstas ''Titan''. Pie punktiem tika arī Feņenko, kurš izcēlās ar rezultatīvu piespēli. Latvieša kontā arī četras soda minūtes, viens spēka paņēmiens, viens metiens pa vārtiem un -1. Feņenko šis bija jau 14. rezultativitātes punkts (3+11) 18 šosezon aizvadītajās cīņās.

• Sauso zaudējumu piedzīvoja Ēriks Mateiko un viņa Sentdžonsas ''Sea Dogs'', kas ar 0:4 kapitulēja Keipbretonas ''Eagles'' hokejistiem. Mateiko spēli noslēdza ar neitrālu +/- rādītāju un vienu bīstamu metienu vārtu rāmī.

ASV hokeja līgā (USHL) pie graujoša panākuma tika Demuānas ''Buccaneers''. Ģirta Silkalna un Dāvja Borozinska pārstāvētais klubs ar 7:2 pārmācīja Omahas ''Lancers''. Silkalns atzīmējās ar 1+1, kā arī pozitīvu lietderības rādītāju +2 un četriem metieniem vārtu rāmī. Borozinskim toties rezultatīva piespēle, divu minūšu noraidījums un +2.

Klāva Veinberga Linkolnas ''Stars'' paralēli ar 5:3 apspēlēja Sūsitijas ''Musketeers''. Latvieša kontā divas rezultatīvas piespēles un viens metiens pa vārtiem.

Martina Laviņa Sīdarrapidsas ''RoughRiders'' ar 2:7 kapitulēja Grīnbejas ''Gamblers'' hokejistiem. Laviņš iepriekšējā mačā nopelnīja 5+10 minūšu noraidījumu un šo spēli izlaida.

Amerikas hokeja līgā (AHL) zaudējumu pret savu bijušo klubu Toronto ''Marlies'' piedzīvoja Kristiāns Rubīns, kura pārstāvētā Belvilas ''Senators'' piekāpās ar 2:5. Latvietis gan atzīmējās ar rezultatīvu piespēli un metienu pa vārtiem.

Artūra Šilova Abotsfordas ''Canucks'' ar 1:3 piekāpās ''Firebirds'' hokejistiem. Šilovs aizvadīja ne pārāk veiksmīgu spēli, atvairot vien 13 no 15 metieniem nepilnu 59 minūšu laikā.

Eduards Tralmaks un Raivis Ansons tikmēr palika ārpus savu komandu pieteikumiem šonakt aizvadītajās AHL spēlēs.

ECHL ietvaros pie graujoša panākuma tika Jāņa Švanenberga Aidaho ''Steelheads'', kas ar 5:0 atstāja sausā Rapidsitijas ''Rush''. Latviešu uzbrucējs mača gaitā atdeva vienu rezultatīvu piespēli, izpildīja četrus metieus pa vārtiem un nopelnīja divu minūšu noraidījumu.

• Zaudējumu Rietumu hokeja līgā (WHL) piedzīvoja Bogdana Hodasa Medisīnhatas ''Tigers'', kas ar 2:3 piekāpās Letbridžas ''Hurricanes''. Hodass mača gaitā izpildīja vienu metienu vārtu rāmī.

Izmantotie resursi:
https://theqmjhl.ca
https://ushl.com
https://theahl.com
https://www.echl.com
https://whl.ca