Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Feņenko divreiz asistē un nopelna +3, Švanenbergam gols, Laviņam 5+10 noraidījums

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Feņenko divreiz asistē un nopelna +3, Švanenbergam gols, Laviņam 5+10 noraidījums
Niks Feņenko. Foto: William Rondeau

Aizvadītajā naktī uz hokeja laukumiem otrpus okeānam kāpa vairāki latviešu hokejisti. Nakts gaitā tika piedzīvoti gan zaudējumi, gan izcīnītas uzvaras. Pašmāju sportisti neiztika arī bez rezultativitātes punktiem.

Kvebekas junioru hokeja līgā (QMJHL) uzvaru šonakt izcīnīja Niks Feņenko un viņa pārstāvētā Beikomo ''Drakkar''. Vienība ar 4:3 pieveica Monktonas ''Wildcats''. Feņenko mača gaitā atdeva divas rezultatīvas piespēles un nopelnīja labāko lietderības rādītāju spēlē +3. Latvieša kontā arī viens metiens pa vārtiem. Jāpiemin, ka viņš asistēja uzvaras vārtus.

Amerikas hokeja līgā (AHL) uzvaru izcīnīja Kristāna Rubīna Belvilas ''Senators'', kas ar 3:2 triumfēja pār Filadelfijas ''Phantoms''. Latviešu aizsargs mača gaitā nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Artūra Šilova Abotsfordas ''Canucks'' ar 5:3 apspēlēja ''Firebirds'' hokejistus. Latviešu vārtsargs šoreiz palika rezervē, ļaujot savam kolēģim Kolinam Delijam kļūt par nakts varoni.

• Vārtus ECHL guva latviešu uzbrucējs Jānis Švanenbergs, kura pārstāvētā Aidaho ''Steelheads'' ar 4:1 uzveica Rapidsitijas ''Rush''. Švanenberga kontā arī divas soda minūtes un +1.

• Pašmāju vārtu vīrs Mareks Mitens palika ārpus pieteikuma Adirondakas ''Thunder'' zaudējumā ar 3:4 pagarinājumā pret Truārivjēras ''Lions''

ASV hokeja līgā (USHL) uzvaru izcīnīja Martina Laviņa Sīdarrapidsas ''RoughRiders'', kas ar 4:0 uz pauzes atstāja Demuānas ''Buccaneers''. Laviņš mača gaitā saplēsās ar pretinieku spēlētāju Henriju Bārtlu, tiekot pie nesportiskā 5+10 minūšu noraidījuma. Laviņš izpildīja arī vienu metienu pa vārtiem un nopelnīja +1. Pretējā pusē esošie Ģirts Silkalns un Dāvis Borozinskis arī netika pie punktiem. Silkalnam trīs metieni pa vārtiem un -1, kamēr Borozinskim neitrāls +/- rādītājs un viens metiens vārtu rāmī.

Kārļa Mežsarga Traisitijas ''Storm'' ar 0:4 tikmēr kapitulēja Fārgo ''Force'' hokejistiem. Latviešu cietoksnis mača gaitā tika galā ar 31 no 35 metieniem.

Klāva Veinberga Linkolnas ''Stars'' vienu vārtu spēlē pieveica Omahas ''Lancers''. Šī bija viena no retajām cīņām, kas noslēdzās ar nullītēm Veinberga statistikas ailītēs.

Rietumu hokeja līgā (WHL) ar 1:5 pret Kalgari ''Hitmen'' kapitulēja Bogdans Hodass un viņa Medisīnhatas ''Tigers''. Hodass mača gaitā izpildīja četrus metienus pa vārtiem, nopelnīja vienu divu minūšu noraidījumu un -1.

Izmantotie resursi:
https://theqmjhl.ca
https://theahl.com
https://www.echl.com/en
https://ushl.com/index.aspx
https://whl.ca