Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Gudļevskis uzvar Ķēniņu, Rihards Bukarts vēl nedebitē

Agris Suveizda

Gudļevskis uzvar Ķēniņu, Rihards Bukarts vēl nedebitē
Kristers Gudļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Amerikas Hokeja līgā latviešu spēlētāju duelī Kristera Gudļevska Sirakjūzas "Crunch" izbraukumā ar rezultatīvu 7:3 pārspēja Ronalda Ķēniņa Jutikas "Comets".

Amerikas Hokeja līgā Jutikas "Comets" bija vadībā ar 2:0 un vēlāk panāca 3:3, tomēr pēdējā trešdaļā ielaida četrus vārtus un savā laukumā ar 3:7 piekāpās Sirakjūzas "Crunch". Uzvarētāju vārtus sargāja Kristers Gudļevskis, kurš atvairīja 25 no 28 metieniem, bet mājiniekam Ronaldam Ķēniņam negatīvs lietderības koeficients -2 un viens metiens pa vārtiem. 25 gadus vecais uzbrucējs šosezon 37 spēlēs sakrājis 20 (4+16) punktus un negatīvu lietderības koeficientu -2, bet 23 gadus vecais Gudļevskis tikpat spēlēs atvairījis 90,6% metienu un vidēji ielaidis 2,85 ripas.

Gan divu (2:0), gan vienu (3:2) vienu vārtu vadību nenosargāja Teodora Bļugera "Penguins", kas savā laukumā ar 3:5 piekāpās Portlendas "Pirates". Bļugers pa vārtiem nemeta un nebija laukumā nevienos vārtos, savukārt Portlendas rindās vēl nebija jaunpienācēja Riharda Bukarta, kurš līdzšinējo sezonu pavadīja Rietumu hokeja līgā. No NCAA pārnākušais Bļugers AHL aizvadīja ceturto spēli un pagaidām ir bez punktiem.

Pagaidām savu divīziju labākajos četriniekos, kas teorētiski dod iespēju piedalīties Kaldera kausa izcīņā, atrodas gan Ziemeļu divīzijas pārstāves "Comets" (70 spēles, 81 punkts, 57,9% punktu, 3. vieta) un "Crunch" (71, 75, 52,8%, 4.), gan Atlantijas okeāna divīzijas pārstāves "Penguins" (70, 87, 62,1%, 2.) un "Pirates" (70, 83, 59,3%, 4.). Tomēr "Crunch" šobrīd neatrodas nominālajā izslēgšanas spēļu zonā, jo tai ir sliktāks iegūto punktu procents nekā Atlantijas okeāna piektās vietas īpašniecei (52,8% pret 59,3%).

Savienoto valstu hokeja līgā uzvaru svinēja Čikāgas "Steel", kas savā laukumā ar 3:2 apspēlēja "Lancers". Haralds Egle atzīmējās ar trim metieniem pa vārtiem un neitrālu lietderības koeficientu, bet Kārlis Čukste nopelnīja divu minūšu sodu un negatīvu lietderības koeficientu -1. Čikāga ar 55 punktiem 57 spēlēs Austrumu konferencē ieņem astoto vietu deviņu komandu konkurencē. Egle šosezon 49 spēlēs sakrājis 31 (5+26) punktu, bet Čukstem 41 spēlē 14 (4+10) punkti.

Izmantotie resursi:
TheAHL.com
| The American Hockey League

TheAHL.com
| The American Hockey League

USHL Stats

Slēpts komentārs: Gayrope

  +7 [+] [-]

, 2016-04-04 13:06, pirms 9 gadiem
Gayrope rakstīja: Gudļevskim jābūt PČ. Pretēji, mums nav stabila otrā numura. Masaļskim būs smagi vienam visas spēles vienam nospēlēt. Tomēr Gudļevskis ir otrs labākais vārtusargs Latvijas hokejā, un mums viņs vajadzīgs čempionātā.
Bukarti mums neinteresē!
Mums interesē visi, kas pierāda ka ir gatavi spēlēt izlasē, arī Bukarts, ja viņa patreizējā forma un meistarība atbilst spēlēšanai izlasē un viņš ir labāks par citiem kandidātiem.
Un vispār jau tu aizmirsi par Merzļikinu, kuram arī ir liels nopelns komandas iekļūšanai NLA finālā un kurš ir kļuvis par stabilu 1. nr HC Lugano komandā
Slēpts komentārs: Gayrope

  +3 [+] [-]

, 2016-04-04 14:13, pirms 9 gadiem
Gayrope rakstīja: Nē nu savā ziņā arī piekrītu tev. Merzļikins nav slikts, bet diezvai viņš spēs konkurēt ar Masaļski vai Gudļevski, tomēr cita līmeņa un pieredzes vārtusargi!
Kas tie par tādiem absurdiem salīdzinājumiem, ka Merzļikins ir sliktāks par Gudiju un Gudijs sliktāks par Masalu utt. Viņi visi 3 ir pietiekami augsta līmeņa vārtsargi, taču Masaļskis atšķirībā no abiem iepriekš minētjamie, ir arī ļoti pieredzējis. Gudijs ir stabils NHL 2./3. līmeņa vārtsargs, savukārt Merzļikins ir šī brīža labākais NLA varočiks, savukārt NLA ir stabili TOP5 līga Pasaulē. Pasakot, ka kāds no viņiem ir labāks vai sliktāks, parādi tikai savu nekompetenci.

  +2 [+] [-]

, 2016-04-04 14:28, pirms 9 gadiem
Emilio rakstīja: Kas tie par tādiem absurdiem salīdzinājumiem, ka Merzļikins ir sliktāks par Gudiju un Gudijs sliktāks par Masalu utt. Viņi visi 3 ir pietiekami augsta līmeņa vārtsargi, taču Masaļskis atšķirībā no abiem iepriekš minētjamie, ir arī ļoti pieredzējis. Gudijs ir stabils NHL 2./3. līmeņa vārtsargs, savukārt Merzļikins ir šī brīža labākais NLA varočiks, savukārt NLA ir stabili TOP5 līga Pasaulē. Pasakot, ka kāds no viņiem ir labāks vai sliktāks, parādi tikai savu nekompetenci.
Nu par NHL 2./3. līmeņa vārtsargu tu pārspīle. Reāli viņš ir AHL vidusmēra vārtsargs.

  -2 [+] [-]

, 2016-04-04 15:56, pirms 9 gadiem
Edgarl rakstīja: Nu par NHL 2./3. līmeņa vārtsargu tu pārspīle. Reāli viņš ir AHL vidusmēra vārtsargs.
Nu beidz - nav jau tik traki ar Gudiju. Viņš ir ļoti labi pierādījis, ka viennozīmīgi nav NHL kluba 1.nr., taču kā rezerves vāročiks pāris mačus sezonā var nospēlēt un neizgāzties. Un tas nav maz, ņemot vērā, ka vakanto vietu NHL vārtos ir, tik cik ir...
Kas attiecas uz AHL statistiku, tad tas nav objektīvs rādītājs. AHL pa vārtiem izdara daudz vairāk metienu un aizsardzības IQ līmenis AHL ir krietni zemāks, līdz ar to varočikiem AHL savā ir pat grūtāk spēlēt, nekā NHL. Jā, NHL metieni ir kvalitatīvāki un precīzāki, taču nav tāda gaļasmašīna un spiediens uz vārtsargu.

  +2 [+] [-]

, 2016-04-04 16:15, pirms 9 gadiem
Emilio rakstīja: Nu beidz - nav jau tik traki ar Gudiju. Viņš ir ļoti labi pierādījis, ka viennozīmīgi nav NHL kluba 1.nr., taču kā rezerves vāročiks pāris mačus sezonā var nospēlēt un neizgāzties. Un tas nav maz, ņemot vērā, ka vakanto vietu NHL vārtos ir, tik cik ir...
Kas attiecas uz AHL statistiku, tad tas nav objektīvs rādītājs. AHL pa vārtiem izdara daudz vairāk metienu un aizsardzības IQ līmenis AHL ir krietni zemāks, līdz ar to varočikiem AHL savā ir pat grūtāk spēlēt, nekā NHL. Jā, NHL metieni ir kvalitatīvāki un precīzāki, taču nav tāda gaļasmašīna un spiediens uz vārtsargu.
Piedošanu, bet tā ir vēlamā uzdošana par esošo... Tas, ka kāds var nospēlēt kādu atsevišķu maču un neizgāzties... nu tas ir rādītājs, bet tas nepadara vārtsargu par 2./3. numuru.

NHL Gudļevskis 3 gados ir aizvadījis divas pilnas spēles un 40 minūtes play-off mačos. Ar šādu ierakstu viņš vispār nav vēl jāsauc par NHL vārtsagu (un neviens to šeit nedarītu, ja vien viņš nebūtu no Latvijas, drīzāk pasmietos par tiem, kas mēģina viņu nosaukt par tādu).

Vai viņš ir AHL vidusmērs? Nezinu. Gan jau, ka ir, taču tas nav slikti, jo AHL vidusmēra vārtsargi Eiropā visu laiku sevi ļoti labi pierāda. Vai Gudļevskis var spēlēt NHL? Jā, var, bet noturēties NHL viņam nez vai sanāks.

  -2 [+] [-]

, 2016-04-04 16:32, pirms 9 gadiem
Līmeņrāži.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-04-04 20:05, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Vai viņš ir AHL vidusmērs? Nezinu. Gan jau, ka ir, taču tas nav slikti, jo AHL vidusmēra vārtsargi Eiropā visu laiku sevi ļoti labi pierāda. Vai Gudļevskis var spēlēt NHL? Jā, var, bet noturēties NHL viņam nez vai sanāks.
Patiesībā jau Gudļevskis ir visai sistemātiski zem AHL vidusmēra. Jā, arī šāds līmenis nebūt nav slikts un ir iespējams spēlēt pietiekami laba līmeņa Eiropas klubos.

Ja mēs skatāmies uz vārtsarga pozīciju izlasē vēsturiski, tad ne vienmēr mums pat 1. vārtsargs ir bijis šādā līmenī. Tagad būtībā pat 3. un 4. vārtsargs ir laba līmeņa profesionālis.