Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Marenim un diviem komandas biedriem piespriež naudas sodu par kakla sargiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Marenim un diviem komandas biedriem piespriež naudas sodu par kakla sargiem
Rihards Marenis. Foto: aftonbladet.se

Zviedrijas pēc spēka otrās hokeja līgas kluba "Nybro Vikings" latviešu uzbrucējs Rihards Marenis un divi viņa komandas biedri saņēmuši 5000 zviedru kronu jeb 423,5 eiro naudas sodu par kakla sargu nevilkšanu vai nepareizu izmantošanu.

Pasaules hokejā kopš pagājušās nedēļas nogales, kad traģiski bojā gāja Anglijā spēlējošais amerikāņu uzbrucējs Ādams Džonsons, pastiprinājušās runas par kakla sargu nepieciešamību. Zviedrijā visos līmeņos tie obligāti jāvalkā kopš 1996. gada.

Vakar "Nybro Vikings", kas uz brīdi bija iekarojusi pat pirmo vietu, savā laukumā ar 1:3 piekāpās "Kalmar". Šodien līga paziņojusi, ka Rihards Marenis, kanādiešu uzbrucējs Alekss Tongs un zviedru vārtsargs Tekss Viljamsons laukumā devušies bez kakla sargiem. Par to katram piespriests 423,5 eiro naudas sods.

Video ar Mareņa pārkāpumu

Visi trīs iebilduši disciplinārajai komitejai, norādot, ka kakla sargs bijis uzvilkts, bet tas noslīdējis zemāk. "Kakla sargs ir svarīga daļa no mana ekipējuma, un to lietoju visu spēļu laikā. Komandā esam runājuši par to, cik tas ir svarīgi, tāpat bijusi lekcija no menedžmenta," pauda Viljamsons. Neskatoties uz spēlētāju argumentiem, viņiem piespriests sods par ekipējuma nepareizu izmantošanu.

"Mēs visi zinām, kas notika, un par to runā arī komandās. Tas ir vienīgais kakla sargs, kas ir manā īpašumā. Ar to šosezon esmu aizvadījis 13 spēles. Tad sanāk, ka visos 13 mačos biju bez kakla sarga," soda dīvainību centās pamatot Viljamsons.

Zviedrs ir sašutis arī par soda apjomu. "Mums ir vienādi sodi kā augstākajā līgā, bet tur vidējā alga ir četras reizes lielāka. Mani visvairāk kaitina, ka neesmu neko pārkāpis. Tu vienkārši esi stulbs, ja spēlē bez kakla sarga," teica Viljamsons.

Izmantotie resursi:
https://hockeynews.se/articles/30898/
https://www.aftonbladet.se/sportbla...