Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Tambijevs: "Neesam Krievija - esam maza valsts ar maz spēlētājiem"

Agris Suveizda

Tambijevs: "Neesam Krievija - esam maza valsts ar maz spēlētājiem"
Leonīds Tambijevs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Latvijas U-20 hokeja izlases galvenais treneris Leonīds Tambijevs pēc zaudējuma Čehijai (2:4) atzina, ka kopumā ar spēlētājiem ir apmierināts - viņi cīnījās, kā varēja. Tāpat Tambijevs portālam Championat.com runāja par iemesliem, kādēļ Latvijas hokejisti objektīvi nevar kā līdzīgs ar līdzīgu cīnīties ar lielajām pasaules izlasēm.

"Spēle bija laba, atkal mums nedaudz pietrūka. Kopumā ar spēlētājiem esmu apmierināts, jo viņi cīnījās, kā varēja. Spēlētajiem pēc otrā perioda teicu, lai turpina līst vārtu priekšā, lai met vairāk pa vārtiem. Trešajā periodā mēs pagurām, savukārt čehi pielika. Mums vairs nebija, kur pielikt," sacīja Leonīds Tambijevs.

Līdzīgu komentāru Tambijevs sniedza arī portālam Championat.com, kā arī runāja par savstarpējām spēlēm ar pasaules lielajām izlasēm: "Latvija pēdējo piecu pasaules čempionātu laikā nevienu spēli nav uzvarējusi pret pirmā astoņnieka komandām. Saprotams, ka gribas uzvarēt. Bet nevaram spēlēt kā līdzīgs ar līdzīgu daudzu iemeslu dēļ. Puiši cenšas, bet mēs visā zaudējam pavisam nedaudz - kustībā, slidošanā, meistarībā, spēlētāju atlasē."

"Mums ir maza valsts un maz spēlētāju. Neesam Krievija. Mums gribētos cīnīties par medaļām, taču tam ir nepieciešama infrastruktūra, valsts atbalsts un, pats galvenais, spēlētāji. Lai mums būtu liela spēlētāju izvēle. Iedomājieties, no astoņiem aizsargiem, kas man bija, septiņus atlasīju uz pasaules čempionātu. Galvu daudz nelauzīju. No 16 uzbrucējiem vajadzēja izvēlēties 13. Viens pārbaudēs salūza, tā kā mums vispār palika 15. Mums ir grūti," Tambijevs turpināja.

"Mums ir jāuzvar viena spēle. Visdrīzāk, ka šī spēle būs pret Vācijas komandu," portālā R-Sport citēts Latvijas pieaugušo izlases galvenais treneris Teds Nolans, kurš arī devās līdzi U-20 komandai. "Situācija atkārtojas, kāda tā bija šā gada čempionātā Kalgari, kad pēdējā spēlē uzvarējām Dāniju. Tad mēs palikām, bet Dānija izkrita zemāk. Domāju, ka šogad būs tāpat.

"Varam lepoties ar šo spēli [pret Zviedriju (1:5)], tāpēc, ka mūsu puiši izlika sevi līdz pat beigām un labi nospēlēja pret ļoti spēcīgu komandu," Nolans turpināja. "Spēle aizsardzībā ir viena no jauno hokejistu problēmām, un tas ir tas, ko vajadzētu uzlabot."

Latvijas U-20 izlase pasaules čempionātā Ufā zaudējusi visās četrās cīņās. Vispirms Latvija piekāpās Somijai (1:5) un tad zaudēja arī Šveicei (2:7), Zviedrijai (1:5) un Čehijai (2:4).

Izmantotie resursi:
Latvijas Hokeja federācija
Р-Спорт. Все главные новости спорта
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат.com

1 2 3 95 komentāri

  +6 [+] [-]

, 2012-12-30 19:06, pirms 12 gadiem
Un spēlētāji ar Tevi?

Interesanti kāds pamats Nolanam apgalvot,ka LV noteikti uzvarēs Vāciju?

  +4 [+] [-]

, 2012-12-30 19:09, pirms 12 gadiem
Priecē, ka uzlabojas sniegums, cerams, pret Vāciju būsim vislabākajā kondīcijā un spēsim saglabāt vietu A grupā. Lai veicas!

  +5 [+] [-]

, 2012-12-30 19:14, pirms 12 gadiem
ne jau spēlētājos vaina ka esam tādi kādi esam. Vienkārši visa mūsu sistēma ir nostājusies savā vietā un tas ir objektīvi: Somija , Zviedrija, Čehija un Šveice ir labāka arī pieaugušo izlasēs. Mums var līdzēt tikai veiksme , lai apsteigtu šīs izlases...

  +8 [+] [-]

, 2012-12-30 19:17, pirms 12 gadiem
Man jau šķiet, ka Tambiks šoreiz pats šo spēli pazaudēja. Tas bija acīm redzams, ka puikām pēdējam 10 minūtēm spēka nepietika, aizsardzība plīsa pa vīlēm, netikām vairs līdzi. Varēja tak paņemt 30 sek. pārtraukumu lai atvelk elpu.
Katrā gadījumā šī jau bija gandrīz ņemama spēle. Čehi tīri individuāli neizskatijās diži pārāki par mūsējiem, tik vien, ka fiziski spēcīgāki.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-12-30 19:21, pirms 12 gadiem
pūce rakstīja: ne jau spēlētājos vaina ka esam tādi kādi esam. Vienkārši visa mūsu sistēma ir nostājusies savā vietā un tas ir objektīvi: Somija , Zviedrija, Čehija un Šveice ir labāka arī pieaugušo izlasēs. Mums var līdzēt tikai veiksme , lai apsteigtu šīs izlases...
Principā pie tās sistēmas - tiem spēlētāju resursiem, kas mums ir esam sasnieguši mūsu spēju griestus junioru hokejā. 9 vieta ir maksimums ko no Latvijas hokeja var izspiest pie tiem 2000 junioriem, kas Latvijā spēlē hokeju.

  +2 [+] [-]

, 2012-12-30 19:24, pirms 12 gadiem
Neesmu hokeja eksperts, bet vai tiešām šie bija visi labākie mūsu hokejisti (bez Girgensona) un vai tiešām tik maksimāli labi nospēlējām, ka var būt apmierināts? Šeit pat ekspertam nevajadzēja būt, jo varēja redzēt, ka čaļi brīžiem nezin ko darīt, kā tikt no zonas ārā, kā iesākt uzbrukumu utt. Vai tas Tambijevam likās normāli un uzskata, ka tas bija mūsu spēju maksimums?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-12-30 19:27, pirms 12 gadiem
pūce rakstīja: ne jau spēlētājos vaina ka esam tādi kādi esam. Vienkārši visa mūsu sistēma ir nostājusies savā vietā un tas ir objektīvi: Somija , Zviedrija, Čehija un Šveice ir labāka arī pieaugušo izlasēs. Mums var līdzēt tikai veiksme , lai apsteigtu šīs izlases...
It kā jau varētu tev piekrist, bet tas ir pieaugušā hokejā. Nu šeit visādi gadās un spēlētāji daži nav tik sūdīgi (rādot sniegumu savos klubos) kā tas ir izlasē. Vairāk sliecos, ka šajā izlasē treneris ir sūdīgs un, ja ne uzvaras, tad saturīgāka spēle varēja būt.

  +4 [+] [-]

, 2012-12-30 19:29, pirms 12 gadiem
Gudriniek,ko tad tu gribeji,lai vins saka? To, ka LV izlasei viss ir galigaa pa...laa un ka viniem nav nekadu variantu pret vaciju.padomaa tacu ar galvu...Ja treneri netices savu speletaju spejam,tad kurs tices....
NAMEJS 9999 rakstīja: Un spēlētāji ar Tevi?

Interesanti kāds pamats Nolanam apgalvot,ka LV noteikti uzvarēs Vāciju?

     [+] [-]

, 2012-12-30 19:41, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: Principā pie tās sistēmas - tiem spēlētāju resursiem, kas mums ir esam sasnieguši mūsu spēju griestus junioru hokejā. 9 vieta ir maksimums ko no Latvijas hokeja var izspiest pie tiem 2000 junioriem, kas Latvijā spēlē hokeju.
Pilnīgi piekrītu, Kā arī jau izskanējušam viedoklim, ka neko daudz nemainītu mūsu jauno hokejistu prasmes pat tad, ja mēs junioru vecumā piesaistītu trenerus no Ziemeļamerikas un jaunu tradīciju ieviešana........Principā mūsu jauno censoņu treniņi nav nemaz tik sliktā kvalitātē, kā šeit dažš labs raksta,........ ļoti daudz kas ir atkarīgs no paša jaunieša, un ja tai attiecīgajā momentā hokejsts pie attiecīgās situācijas nobīstas un nespēj pieņemt pareizo lēmumu par kaut vai to pašu slapshotu, tad tas tomēr ir lielā mērā atkarīgs viņa meistarības.
Klasisks piemērs kur nākas piesaukt kvantitāti, no lielāka bara ir lielākas iespējas atrast drosmīgāku jeb labāk advancētāku jaunieti, kas šādā situācijā rīkotos savādāk......<- izklausās lil bit sviestaini, bet patiesība

  +3 [+] [-]

, 2012-12-30 19:43, pirms 12 gadiem
Mani kopumā mazliet pārsteidza mūsu uzbrukuma nevarība.

To, ka aizsardzībā viss būs slikti, varēja saprast jau pirms PČ un tas uz vietas tikai vēlreiz pierādījās.
Toties uzbrukumā vairāk varēja gaidīt no Amerikas uzbrucējiem un pieaugušo līgas BAČ uzbrucējiem. "Amerikāņi" sāka "pamosties" tikai uz beigām, bet BAČ uzbrukums parāda, ka tāds hokejs tiešām ir novecojis un vairs neiet cauri arī tad, ja Tu esi viens no labākajiem savā klubā...

  +8 [+] [-]

, 2012-12-30 19:46, pirms 12 gadiem
JSAD rakstīja: It kā jau varētu tev piekrist, bet tas ir pieaugušā hokejā. Nu šeit visādi gadās un spēlētāji daži nav tik sūdīgi (rādot sniegumu savos klubos) kā tas ir izlasē. Vairāk sliecos, ka šajā izlasē treneris ir sūdīgs un, ja ne uzvaras, tad saturīgāka spēle varēja būt.
Vispār jau ir tā, ka junioru hokejā spēlēt pret lielvalstīm ir dauuudz grūtāk kā pie večiem. U20 PČ analogs veču līmenī ir varbūt vienīgi Olimpiskās spēles. Taču arī tas nav gluži tā pat, jo OS var savākt izlasi kaut no 20 dažāda gada gājuma labākajiem spēlētājiem un stāties pretī lielvalstīm, bet u20 vecuma grupā var spēlēt tikai 16-19 gadnieki, kas nozīmē, ka mazajām valstīm kā Latvija ir daudz grūtāk savākt komandu, kas var sacensties ar Zviedriju, Čehiju, Šveici u.c. valstīm kurās spēlētāju resurss šajā 16-19 gadnieki vecuma grupā ir pat 20 - 30 reizes lielāks. Par kanādu vispār nerunājot, tur šis resurss ir vairāk kā 250 reižu lielāks.
Ne katrs puika, kurš sāk hokeja gaitas var kļūt par hokejistu, vidēji viens no 100 bērniem kļūst par augsta līmeņa profesionālu hokejistu, kas nozīmē, ka pie tā resursa, kas mums ir nav pat iespējams pa visu valsti atrast šos 23 spēlētājus kuriem ir potenciāls ar hokeju pelnīt naudu.
Šī principā ir pirmā komanda kurā ja ne 100%, tad vismaz 80-90% spēlētājiem ir šis potenciāls hokejā atrast savu vietu un pelnīt naudu ar hokeju. Līdz šim vienmēr ir bijis tā, ka vismaz 50% u20 izlases spēlētāju pēc u20 čempionāta vai nu vispār pamet hokeju vai spēlē pusamatieros.
Šī izlase ir ''slavena'' ar to, ka lielākajai daļai spēlētāju ir hokeja potenciāls. Baltkrievijas čempionāts vai KHL/NHL, tas ir cits jautājums, bet līdz šim vienmēr ir bijis tā, ka u20 izlasēs liela daļa ja ne pat lielākā daļa spēlētāju ir hokejam nederīgi.
Un otra lieta ir tā, ka šis nav šīs izlases gads, šīs izlases līderiem ir 18 nevis 19 gadi. Viņu īstais laiks būs nākamsezon.

  +4 [+] [-]

, 2012-12-30 19:50, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: Vispār jau ir tā, ka junioru hokejā spēlēt pret lielvalstīm ir dauuudz grūtāk kā pie večiem. U20 PČ analogs veču līmenī ir varbūt vienīgi Olimpiskās spēles. Taču arī tas nav gluži tā pat, jo OS var savākt izlasi kaut no 20 dažāda gada gājuma labākajiem spēlētājiem un stāties pretī lielvalstīm, bet u20 vecuma grupā var spēlēt tikai 16-19 gadnieki, kas nozīmē, ka mazajām valstīm kā Latvija ir daudz grūtāk savākt komandu, kas var sacensties ar Zviedriju, Čehiju, Šveici u.c. valstīm kurās spēlētāju resurss šajā 16-19 gadnieki vecuma grupā ir pat 20 - 30 reizes lielāks. Par kanādu vispār nerunājot, tur šis resurss ir vairāk kā 250 reižu lielāks.
Ne katrs puika, kurš sāk hokeja gaitas var kļūt par hokejistu, vidēji viens no 100 bērniem kļūst par augsta līmeņa profesionālu hokejistu, kas nozīmē, ka pie tā resursa, kas mums ir nav pat iespējams pa visu valsti atrast šos 23 spēlētājus kuriem ir potenciāls ar hokeju pelnīt naudu.
Šī principā ir pirmā komanda kurā ja ne 100%, tad vismaz 80-90% spēlētājiem ir šis potenciāls hokejā atrast savu vietu un pelnīt naudu ar hokeju. Līdz šim vienmēr ir bijis tā, ka vismaz 50% u20 izlases spēlētāju pēc u20 čempionāta vai nu vispār pamet hokeju vai spēlē pusamatieros.
Šī izlase ir ''slavena'' ar to, ka lielākajai daļai spēlētāju ir hokeja potenciāls. Baltkrievijas čempionāts vai KHL/NHL, tas ir cits jautājums, bet līdz šim vienmēr ir bijis tā, ka u20 izlasēs liela daļa ja ne pat lielākā daļa spēlētāju ir hokejam nederīgi.
Un otra lieta ir tā, ka šis nav šīs izlases gads, šīs izlases līderiem ir 18 nevis 19 gadi. Viņu īstais laiks būs nākamsezon.
Vo to es saprotu atbildi. Tomēr, ja tu saki ir potenciāls, vai tev neliekas, ka Tambijevs drīzāk nevelk, nekā mūsu hokejisti?

  +8 [+] [-]

, 2012-12-30 20:09, pirms 12 gadiem
JSAD rakstīja: Vo to es saprotu atbildi. Tomēr, ja tu saki ir potenciāls, vai tev neliekas, ka Tambijevs drīzāk nevelk, nekā mūsu hokejisti?
Jā, sava daļa vainas jāuzņemas arī Tambijevam. Ik īpaši šodien, kad līdz spēles beigām bija palikušas 10 minūtes varēja redzēt, ka aizsardzība jūk un brūk, jo puikām vairs nav spēka. Vajadzēja paņemt pārtraukumu, bet tas netika darīts. Varēja kaut vai puikām iemācīt to viltību ko pielieto RD, kad pie lielas slodzes uz iemetienu stājas malējais un apzināti kavē laiku.
Tā pat ne bez Tambika vainas izlasē nav Kļaviņš, kurš noteikti būtu viens no līderiem.
Taču kopumā jāsaka, ka tā ir hokeja realitāte, ka mēs šajā līmenī vispirms smagi aizstāvamies un tikai tad domājam par uzbrukumu.
Pirmkārt kā jau teicu ļoti lielu lomu spēlē tas, ka mums vairāk kā puse komandas ir dzimusi 94 gadā, bet piemēram čehiem gandrīz visi dzimuši 93 gadā. Turklāt mums tie jaunie puikas ir tieši šie potenciālie līderi. Mums vairāk kā puse komandas ir par gadu jaunākie kā šodienas pretinieki čehi. Viena gada laikā jaunie hokejisti progresē ļoti ievērojami. Pieņemu, ka ja šī izlase nostiprināsies elitē un nākamgad mums atkal iekritīs spēle ar čehiem, tad mēs pret viņu 94 gadu būsim jau daudz ievērojamāks spēks un nebūs spēles lielākā daļa jaaizvada no aizsardzibas.
Mēs esam šī čempionāta jaunākā komanda pēc vecuma, ļoti daudzi no šī sastāva varēs spēlēt arī nākamsezon, kad viņi jau būs klasi augstāka līmeņa spēlētāji. Turpretī tādi čehi nākamsezon būs plus mīnus tādi paši kā šogad.

  +3 [+] [-]

, 2012-12-30 20:34, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Un spēlētāji ar Tevi?

Interesanti kāds pamats Nolanam apgalvot,ka LV noteikti uzvarēs Vāciju?
Nu, nu, viņš saka ka Jāuzvar, nevis uzvarēs, un kas tad tavuprāt viņam jāsaka.....ka zaudēs?

  -3 [+] [-]

, 2012-12-30 20:43, pirms 12 gadiem
jurkoo rakstīja: Nu, nu, viņš saka ka Jāuzvar, nevis uzvarēs, un kas tad tavuprāt viņam jāsaka.....ka zaudēs?
Lasīt proti?
..,..Tad mēs palikām, bet Dānija izkrita zemāk. Domāju, ka šogad būs tāpat.......

Nē,jāsaka ka zaudēs nav, bet varbūt labāk vispār neko neteikt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-12-30 21:23, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: Jā, sava daļa vainas jāuzņemas arī Tambijevam. Ik īpaši šodien, kad līdz spēles beigām bija palikušas 10 minūtes varēja redzēt, ka aizsardzība jūk un brūk, jo puikām vairs nav spēka. Vajadzēja paņemt pārtraukumu, bet tas netika darīts. Varēja kaut vai puikām iemācīt to viltību ko pielieto RD, kad pie lielas slodzes uz iemetienu stājas malējais un apzināti kavē laiku.
Tā pat ne bez Tambika vainas izlasē nav Kļaviņš, kurš noteikti būtu viens no līderiem.
Taču kopumā jāsaka, ka tā ir hokeja realitāte, ka mēs šajā līmenī vispirms smagi aizstāvamies un tikai tad domājam par uzbrukumu.
Pirmkārt kā jau teicu ļoti lielu lomu spēlē tas, ka mums vairāk kā puse komandas ir dzimusi 94 gadā, bet piemēram čehiem gandrīz visi dzimuši 93 gadā. Turklāt mums tie jaunie puikas ir tieši šie potenciālie līderi. Mums vairāk kā puse komandas ir par gadu jaunākie kā šodienas pretinieki čehi. Viena gada laikā jaunie hokejisti progresē ļoti ievērojami. Pieņemu, ka ja šī izlase nostiprināsies elitē un nākamgad mums atkal iekritīs spēle ar čehiem, tad mēs pret viņu 94 gadu būsim jau daudz ievērojamāks spēks un nebūs spēles lielākā daļa jaaizvada no aizsardzibas.
Mēs esam šī čempionāta jaunākā komanda pēc vecuma, ļoti daudzi no šī sastāva varēs spēlēt arī nākamsezon, kad viņi jau būs klasi augstāka līmeņa spēlētāji. Turpretī tādi čehi nākamsezon būs plus mīnus tādi paši kā šogad.
Pilnīgi piekrītu! Un priecē arī fakts, ka mūsu izlases, ja zaudē, tad nav vairs tik liela rezultāta starpība kā agrāk Tas arī ir solītis uz priekšu!

  +2 [+] [-]

, 2012-12-30 21:40, pirms 12 gadiem
Nedaudz pietrūka , turās puiši !

  +2 [+] [-]

, 2012-12-30 21:52, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Lasīt proti?
..,..Tad mēs palikām, bet Dānija izkrita zemāk. Domāju, ka šogad būs tāpat.......

Nē,jāsaka ka zaudēs nav, bet varbūt labāk vispār neko neteikt.
Kāpēc, ir skaidrs mērķis, uzvara un tikai, es domāju ka to saprot visi, gan spēlētāji, treneri u.t.t
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-12-30 22:19, pirms 12 gadiem
sanaca ka parasti,un bus labi ,ja ten vel sanaks,ka parasti..lai jau pietiek speka,un izdodas notureties elite,veiksmi!

  +1 [+] [-]

, 2012-12-30 22:23, pirms 12 gadiem
Kpc jākunkst par to kā mums nav,par to,ka neesam tik vareni kā lielvalstis?! Jāstrādā ar to,kas mums ir ar 100% atdevi un būs rezultāts!

  +1 [+] [-]

, 2012-12-30 22:28, pirms 12 gadiem
suds un pieci ar zaudejumiem,bet kadi tie pirmie zadji bija,drausmigi!!! vienas kludas,lidzi netiek,speka spele zaude,tada sajuta,ka speleja kadi padsmit gadigi chalji nevis jau 20gadigi jauniesi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-12-30 22:29, pirms 12 gadiem
Ja būtu mazliet objektīvāks, varētu izvēlēties vairāk kā no 8 aizsargiem, uzbrucēji arī bija pieejami vairāk. Izlase nav privāta bodīte. Kad to sapratīs, varbūt, šis tas mainīsies. Savādāk šī ņaudēšana sāk piegriezties. Jau klasiķi dziedāja " mēs esam tik maz, cik mēs esam un vairāk mēs nevaram būt". Pieļauju, ka Ļoņa nezin, kas to dziedāja Tomēr, uztaisi kārtīgu nometni ar max daudziem labākajiem un pieejamajiem, paseko tam, kas notiek apkārt, ne tikai Rīgā un Juniorā. Būs daudz atklāsmju, nebūs gatavu kadru, bet ar cilvēkiem IR JĀSTRĀDĀ, tad būs rezultāts.

  +4 [+] [-]

, 2012-12-30 22:29, pirms 12 gadiem
Latvija ari maz ir treneru , tapec tu strada par izlases un jauniešu komandas treneri , jo mums nav no ka izveleties

  +3 [+] [-]

, 2012-12-30 22:31, pirms 12 gadiem
Attaisnojas kā nu varēdams! Tambijevs sev reputāciju ir sabojājis pamatīgi...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-12-30 22:32, pirms 12 gadiem
Ne..rs, neesam ne maza valsts, ne ari trukst mums labu speletaju...
1 2 3 95 komentāri