Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš: "Puiši bija monstri"

Vītoliņš: "Puiši bija monstri"
Harijs Vītoliņš. Foto: LHF

Latvijas izlases hokejisti 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā bija monstri, komandu pēc iegūtās ceļazīmes slavēja tās galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Latvijas valstsvienība svētdien “Arēnā Rīga” atlases noslēdzošajā mačā ar 2:1 apspēlēja Franciju un ieguva ceļazīmi uz Pekinas olimpiskajām spēlēm, kas notiks februārī. Mūsējie uzvarēja visās trijās kvalifikācijas spēlēs.

“Apsveicu visus ar ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm. Spēle bija grūta, bet tā kā uzvarējām, laikam izdarījām visu pareizi. Puiši malači, beigu fāze bija vienkārši kaut kas fantastisks – teju divas minūtes nostāvēja četri pret seši. Visa komanda cīnījās vienoti. Kā redzējām – vienā spēlē iemet vieni, otrā otri. Kā jau teicu sākumā, ierodoties uz izlasi, neesam savos klubos, un katram būs savs spēles laiks. Puiši bija monstri. Varējām arī vairāk iemest, tāpat arī ielaist, arī Ivars [Punnenovs] pievilka,” pauda Vītoliņš.

“Visiem bija viens mērķis – tikt uz olimpiskajām spēles. Katra komanda gatavojās, bet mēs bijām stiprāki. Šis ir tikai pirmais solis. Tomēr šis nav gala mērķis, šis ir tikai sākums. Nākamais posms ir pareizi sagatavoties olimpiskajām spēlēm,” uzsvēra Latvijas izlases galvenais treneris. “Redzējām, kā bija Phjončhanā – vācieši tika līdz finālam. Nekas nav neiespējams.”

Runājot par sarežģīto svētdienas mača izskaņu, Vītoliņš ar humoru piebilda, ka tas nav Latvijas izlases stilā – šādās reizēs uzvarēt mierīgā stilā.

“Jūs redzējāt – puiši bloķēja metienus. Pretiniekiem spēlējot ar sešiem hokejistiem, neizdevās aizmest pat līdz vārtiem. Aizsardzība bija kā mūris. Mēs visi nervozējām. Domāju, tie, kuri bija uz ledus, bija mazāk nervozi, jo viņi koncentrējās stāvēšanai metienu līnijās. Puiši ļoti labi nospēlēja mazākumā, mēs esam malači,” uzteica Vītoliņš.

Šobrīd Vītoliņš ir bez darba klubā, bet pēc spēles ar Franciju viņš uzsvēra, ka izlase būs prioritāte, pat ja sezonas laikā izdosies atrast darbavietu. “Šobrīd gribu mazliet atpūsties un izbaudīt to, ko esam paveikuši. It kā vajadzētu apvienot [izlasi ar klubu]. Trenerim ir jābūt hokejā visu laiku. Latvijas izlasei nav tik daudz turnīru, lai nestrādātu ar klubu. Viennozīmīgi, valstsvienība būs prioritāte, un viss tiks pieskaņots tai.”

Vītoliņš arī atzīmēja, ka uz Pekinas olimpiskajām spēlēm izlases sastāvs tiks vākts no tā brīža labākajiem hokejistiem, nevis notiks vērtēšana pēc tā, kurš komandai palīdzēja vai nepalīdzēja kvalifikācijas turnīrā. Treneris uzskata, ka Latvijai tik un tā ir pietiekami augsts klases hokejisti, ja arī Pekinā nevarēs palīdzēt spēlētāji no Nacionālās hokeja līgas.

“Izlasē gribētos redzēt vairāk visus mūsu labākos spēlētājus. Mums ir jāpiedalās turnīros, lai varētu aicināt arī gados jaunākus hokejistus. Mums ir jaunie, kuri spēlē labā līmenī. Gribētos viņus iesaistīt, lai viņi būtu konkurētspējīgi ar tiem, kuri tagad ir izlasē,” akcentē treneris.

Par kvalifikācijas turnīra vērtīgāko spēlētāju un labāko vārtsargu tika nosaukts Ivars Punnenovs, kurš arī bija ļoti priecīgs par iegūto ceļazīmi uz Pekinu. “Milzīgs paldies skatītājiem, kuri bija ne tikai arēnā, bet arī pie TV ekrāniem. Šodien atbalstu jutām īpaši daudz, bija pilna arēna. Paldies čaļiem un treneriem, īpaši aizsargiem – viņi bloķēja metienus, kurus es varbūt nebūtu paņēmis. Šo turnīru uzvarējām ar pašaizliedzīgu spēli aizsardzībā.”

Savukārt Francijas izlases galvenais treneri Filips Bozons norādīja, ka svētdienas cīņa pret Latviju bijusi sarežģīta un sīva.

“Zinājām, ka Latvija spēlēs ātri, tāpēc sākumā centāmies mazināt viņu tempu. Domāju, mums tas izdevās. Pat pie 2:0 savu puišu acīs redzēju, ka viņi negrib padoties. Iemetām vienus vārtus un atguvām arī enerģiju, bet laikam arī veiksme šoreiz nebija mūsu pusē,” atzina Bozons.

Olimpiskā kvalifikācijas turnīra tabula

VValstsSUUPZPZ+/-P
1.Latvija3300017:19
2.Francija320018:56
3.Ungārija310025:153
4.Itālija300031:100

Olimpiskā kvalifikācijas turnīra spēļu grafiks

DatumsLaiksSpēleRez.
26.0815:30Francija - Ungārija5:3
26.0819:30Itālija - Latvija0:6
27.0816:00Francija - Itālija2:0
27.0820:00Latvija - Ungārija9:0
29.0813:00Ungārija - Itālija2:1
29.0817:00Latvija - Francija2:1

  +3 [+] [-]

, 2021-08-29 20:42, pirms 3 gadiem
Puiki izdarīja to kas bija jaizdara
Slēpts komentārs: pernambucan0

     [+] [-]

, 2021-08-29 21:09, pirms 3 gadiem
Tas jaķeras klāt ar krievu hokeja metodēm un jelībam lai to labotu , Xaŗka ?
Slēpts komentārs: Raimonds Ļitviņenko

     [+] [-]

, 2021-08-29 21:28, pirms 3 gadiem
Raimonds Ļitviņenko rakstīja: OS būs fiasko, jo tik nepārliecinoša spēle neko labu nedos!! Francija šajā turnīrā demonstrēja izcilu sniegumu!
Būs arī ziemas paralimpiāde tur franči neizgāzīsies ...

  -1 [+] [-]

, 2021-08-29 21:39, pirms 3 gadiem
pernambucan0 rakstīja: Harka milodčiks! Paldies arī čaļiem! Teicami, ka atkratījāmies, ar Bobi ceļazīme būtu secen ķešai! Viennozīmīgi!
To mēs nezinām kā būtu ja būtu, bet, manuprāt, šādai ar latviešu treneri izcīnītai cełazīmei ir daudz lielāka pievienotā vērtība un prestižs

  +1 [+] [-]

, 2021-08-29 21:45, pirms 3 gadiem
Raimonds Ļitviņenko rakstīja: OS būs fiasko, jo tik nepārliecinoša spēle neko labu nedos!! Francija šajā turnīrā demonstrēja izcilu sniegumu!
Latvijai sasniegums jau ir nokłūt uz OS
Un nav teikts, ka arī tur neuztaisīs kādu pārsteigumu

  +1 [+] [-]

, 2021-08-29 22:09, pirms 3 gadiem
Raimonds Ļitviņenko rakstīja: OS būs fiasko, jo tik nepārliecinoša spēle neko labu nedos!! Francija šajā turnīrā demonstrēja izcilu sniegumu!
Fiasko ir tava eksistence.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-29 22:23, pirms 3 gadiem
Skaidrs ka monstri! Kā nekā pats Bobs šos ir trenējis!

     [+] [-]

, 2021-08-29 22:30, pirms 3 gadiem
Jā labi esam reāli nekāds fināls nespīd,ko Vītoliņš teica Apollo Max ir ceturtdaļfināls tas max, ko var cerēt.

     [+] [-]

, 2021-08-29 22:59, pirms 3 gadiem
Paldies Harim,un pārējiem treneriem !
Kko esam izdarījuši ,tālāk kā vnm - vajag vienu izcilu spēli 1/4 finālā olimpiādē ! Varbūt šoreiz 😇

     [+] [-]

, 2021-08-30 01:16, pirms 3 gadiem
Tumanovs rakstīja: To mēs nezinām kā būtu ja būtu, bet, manuprāt, šādai ar latviešu treneri izcīnītai cełazīmei ir daudz lielāka pievienotā vērtība un prestižs
Viennozīmīgi! Cits smeķis uzvarām! Izlasei pie grožiem laist svešinieku, tas ir noziegums!