Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Latvijas U18 hokejistes PČ 2. divīzijas cīņā sagrauj Kazahstānu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Latvijas U18 hokejistes PČ 2. divīzijas cīņā sagrauj Kazahstānu
Latvijas U18 izlases hokejistes aizsardzībā. Foto: Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu - TBHF

Stambulā notiekošajā IIHF pasaules U18 meistarsacīkšu 2. divīzijas turnīrā sievietēm pirmo panākumu izcīnīja Latvijas meiteņu hokeja izlase, kas sakāva (5:1) Kazahstānas U18 valstsvienību.

• Pēc vakar piedzīvotās neveiksmes (2:5) pret vienaudzēm no Nīderlandes latvietēm šodien obligāti bija nepieciešama uzvara, lai turpinātu cīņu par augstākajām vietām.

• Noraidījumiem bagāto cīņu latvietes uzsāka ar trim izturētiem skaitliskiem mazākumiem pēc kārtas. 13. minūtē Evelīna Kolīte Latvijas komandu izvirzīja priekšgalā (1:0). 16. minūtē Šarlote Štāle dubultoja latviešu pārsvaru (2:0), savukārt vēl pēc 35 sekundēm Linda Rulle panāca 3:0.

• Otrās trešdaļas ievadā Kira Kruholskaja Kazahstānai vienus vārtus atguva (1:3). 29. minūtē Evelīna Kolīte ar savu otro rezultatīvo metienu ļāva Latvijai panākt 4:1. Spēles gala rezultātu (5:1) jau 38. minūtē skaitliskajā vairākumā uzstādīja Linda Rulle, kurai arī šis bija otrais precīzais metiens.

• Kazahstānas jaunās hokejistes šodien izdarīja par pieciem metieniem pa vārtiem vairāk (34-29), latviešu cietoksnī teicami darbojoties vārtsardzei Jeļizavetai Stadņikai.

• Komandas nopelnīja kopumā 28 soda minūtes, 12 no tām izpelnoties latvietēm.

• Rīt turnīra B apakšgrupā savā starpā spēkiem mērosies Nīderlandes un Kazahstānas jaunietes. Pēc apakšgrupu fāzes komandas tiks sadalītas trijās grupās, kas spēkosies par 1.-3., 4.-6. un 7.-9. pozīcijām.

• Sākotnēji turnīrs tika plānots šī gada janvārī, taču Covid-19 dēļ to pārcēla uz jūnija beigām, rīkojot to Turcijas pilsētā Stambulā. Turnīrs paredzēts līdz 5. jūlijam.

• Sieviešu izlasi trenē Miks Golubovičs. Tajā sapulcētas hokejistes no tādiem klubiem kā HS ‘’Rīga’’, SHK ‘’Lauvas’’, HK ‘’Kurbads’’, HK ‘’L&L’’, SHK ‘’Tukums’’ un EC ‘’Bergkamen’’.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2022...