Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Latvijas U18 hokejistes PČ 2. divīzijas cīņā sagrauj Kazahstānu

Latvijas U18 hokejistes PČ 2. divīzijas cīņā sagrauj Kazahstānu
Latvijas U18 izlases hokejistes aizsardzībā. Foto: Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu - TBHF

Stambulā notiekošajā IIHF pasaules U18 meistarsacīkšu 2. divīzijas turnīrā sievietēm pirmo panākumu izcīnīja Latvijas meiteņu hokeja izlase, kas sakāva (5:1) Kazahstānas U18 valstsvienību.

• Pēc vakar piedzīvotās neveiksmes (2:5) pret vienaudzēm no Nīderlandes latvietēm šodien obligāti bija nepieciešama uzvara, lai turpinātu cīņu par augstākajām vietām.

• Noraidījumiem bagāto cīņu latvietes uzsāka ar trim izturētiem skaitliskiem mazākumiem pēc kārtas. 13. minūtē Evelīna Kolīte Latvijas komandu izvirzīja priekšgalā (1:0). 16. minūtē Šarlote Štāle dubultoja latviešu pārsvaru (2:0), savukārt vēl pēc 35 sekundēm Linda Rulle panāca 3:0.

• Otrās trešdaļas ievadā Kira Kruholskaja Kazahstānai vienus vārtus atguva (1:3). 29. minūtē Evelīna Kolīte ar savu otro rezultatīvo metienu ļāva Latvijai panākt 4:1. Spēles gala rezultātu (5:1) jau 38. minūtē skaitliskajā vairākumā uzstādīja Linda Rulle, kurai arī šis bija otrais precīzais metiens.

• Kazahstānas jaunās hokejistes šodien izdarīja par pieciem metieniem pa vārtiem vairāk (34-29), latviešu cietoksnī teicami darbojoties vārtsardzei Jeļizavetai Stadņikai.

• Komandas nopelnīja kopumā 28 soda minūtes, 12 no tām izpelnoties latvietēm.

• Rīt turnīra B apakšgrupā savā starpā spēkiem mērosies Nīderlandes un Kazahstānas jaunietes. Pēc apakšgrupu fāzes komandas tiks sadalītas trijās grupās, kas spēkosies par 1.-3., 4.-6. un 7.-9. pozīcijām.

• Sākotnēji turnīrs tika plānots šī gada janvārī, taču Covid-19 dēļ to pārcēla uz jūnija beigām, rīkojot to Turcijas pilsētā Stambulā. Turnīrs paredzēts līdz 5. jūlijam.

• Sieviešu izlasi trenē Miks Golubovičs. Tajā sapulcētas hokejistes no tādiem klubiem kā HS ‘’Rīga’’, SHK ‘’Lauvas’’, HK ‘’Kurbads’’, HK ‘’L&L’’, SHK ‘’Tukums’’ un EC ‘’Bergkamen’’.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2022...


Andris Džeriņš. Foto: Guntis Lazdāns/LHF
66

Uz PČ nedosies Džeriņš un Marenis, šodien pirmo treniņu aizvadīs Ābols

Latvijas Hokeja federācija (LHF) pavēstījusi, ka gatavošanos 2024. gada pasaules čempionātam neturpina pieredzējušie uzbrucēji Andris Džeriņš un Rihards Marenis. Pirmais treniņš pie izlases šodien paredzēts Rodrigo Ābolam.
Trīs vārtu autors Rihards Bukarts. Foto: Guntis Lazdāns/LHF
43

Rihardam Bukartam hat-trick, Latvija svētkos ar 8:0 saplosa norvēģus

Latvijas vīriešu hokeja izlase pārtrauca nepilnu 132 minūšu ilgu sauso un piecu zaudējumu sēriju un pēdējā pārbaudes spēlē ar rezultātu 8:0 "Arēnā Rīga" sagrāva Norvēģijas valstsvienību, ar uzviju revanšējoties par vakardienas zaudējumu pagarinājumā ar 0:1.
Rūdolfs Balcers. Foto: AFP/Scanpix

Balceram pēc ceļgala savainojuma operāciju nevajadzēs

2024. gada pasaules čempionātā Latvijas izlasei nevarēs palīdzēt uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kurš Šveices finālsērijas piektajā spēlē iedzīvojās ceļgala saišu savainojumā. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com Balcers atklāja, ka operācija nebūs nepieciešama un rehabilitācija plānota sešu nedēļu garumā.