Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Latvijas sieviešu U-18 hokeja izlases treneris: ''Meitenes PČ ieradušās motivētas''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvijas sieviešu U-18 hokeja izlases treneris: ''Meitenes PČ ieradušās motivētas''
Foto: LHF

LETA. Latvijas sieviešu U-18 hokeja izlases galvenais treneris Miks Golubovičs pēc pirmajiem diviem mačiem pasaules čempionātā, norāda, ka komanda uz turnīru ieradusies motivēta un ar lielisku lielisku pašatdevi.

Jau ziņots, ka debijas mačā pasaules čempionāta otrajā divīzijā Latvijas U-18 meitenes sāka ar zaudējumu 2:5 (1:2, 1:2, 0:1) Nīderlandei, bet otrdien otrajā mačā ar rezultātu 5:1 (3:0, 2:1, 0:0) izcīnīja panākumu pār vienaudzēm no Kazahstānas.

"Pret Kazahstānu pirmajā periodā izdevās iemest vārtus un nospēlēt labi uz pretuzbrukumiem, taču šo 20 minūšu nogrieznī valdīja neliels haoss, pēc pirmā panākuma Latvijas Hokeja federācijas (LHF) mājaslapā citēts Golubovičs. "Vārtsardze Jeļizaveta Stadņika nospēlēja lieliski, dodot pārliecības sajūtu. Otrajā periodā meitenes izgāja ar mērķtiecīgu domu. Atlikušajā laikā mēs pilnībā kontrolējām spēlēs gaitu un spēlējām kompakti."

"Šis ir pirmo darbu un pirmo augļu pasaules čempionāts. Mūsu atrašanās šajā turnīrā ir smags darbs no sieviešu kluba vadītājiem un treneriem, kuri ar savu entuziasmu dod iespēju meitenēm spēlēt hokeju," piebilst Latvijas sieviešu U-18 hokeja izlases galvenais treneris. "Taču tas nenotiek tāpat vien! Latvijas U-18 meiteņu izlase šeit ir ieradusies motivēta. Brīžos, kad šķiet, ka pretinieces ir lielākas un spēcīgākas, mūsu izlases hokejistes demonstrē lielisku pašatdevi. Tas dod rezultātu. Uzvarējām Kazahstānu, jo spējām uzpiest savu spēli."

Trešdien vēl tiks aizvadītas pēdējās grupu spēles, bet pēc tam meistarsacīkstes turpināsies ar spēlēm par vietām.

U-18 pasaules čempionāta otrajā divīzijā piedalās deviņas komandas, kuras sadalītas trīs apakšgrupās.

Mačs par zelta medaļām, bronzu un pārējām pozīcijām tiks izspēlēts 5.jūlijā.

Goluboviča vadībā Latvijas sieviešu izlasei tas ir pirmais U-18 pasaules čempionāts vēsturē.

Golubovičam turnīrā palīdz treneri Laila Dekmeijere-Trigubova un Vladislavs Koniševs, kā arī vārtsargu treneris Denijs Romanovskis. Fiziskās sagatavotības trenere ir Diāna Ņikitina.

Latvijas izlases sastāvs startam pasaules čempionāta otrajā divīzijā:

vārtsardzes - Nikola Seleviča (Hokeja skola "Rīga" (HS "Rīga")), Jeļizaveta Stadņika ("Lauvas");

aizsardzes - Marta Valante ("Kurbads"), Madara Saulīte ("Laima"), Ksenija Kezika, Luīze Zemesarāja (abas - "L&L"), Sindija Medisone ("Tukums"), Amanda Eihmane ("Lauvas"), Emīlija Jakovļeva (HS "Rīga");

uzbrucējas - Linda Rulle (Bergkāmenas "Baren", Vācija), Šarlote Štāle, Milana Laletina, Madara Roberta Zuševiča, Katrīna Paula Ozola (visas - HS "Rīga"), Evelīna Kolīte ("Laima"), Hanna Štrause ("Kurbads"), Lea Venckus, Valērija Lukjanska (abas - "Lauvas"), Emīlija Kaže ("L&L").