Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

U18 sieviešu hokeja izlase PČ otrajā divīzijā debitē ar zaudējumu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

U18 sieviešu hokeja izlase PČ otrajā divīzijā debitē ar zaudējumu
Latvijas U18 izlase. Foto: LHF

Šodien debiju pasaules čempionāta otrajā divīzijā piedzīvoja Latvijas U18 sieviešu hokeja izlase, kas ar 2:5 piekāpās Nīderlandei. Abus vārtus iemeta Linda Rulle. Jau rīt Latvija turpinās turnīru pret Kazahstānu.

• Latvijas U18 sieviešu hokeja izlase otrās divīzijas čempionātā Turcijas pilsētā Stambulā spēlē B apakšgrupā kopā ar Kazahstānas un Nīderlandes izlasēm.

• Šodien tā sāka turnīru ar maču pret Nīderlandes hokejistēm, piedzīvojot zaudējumu ar 2:5. Katrā no periodiem Nīderlandes hokejistes izcēlās, kamēr latvietes vārtus guva pirmajā un otrajā periodā.

• Abus vārtus Latvijas U18 izlases labā iemeta Linda Rulle. Vispirms pirmā perioda 14. minūtē viņa izlīdzināja rezultātu 1:1, bet otrā perioda 32. minūtē ar precīzu metienu ļāva Latvijai pietuvoties līdz 2:3.

• Kopumā Nīderlandes hokejistes meta krietni vairāk uz Latvijas vārtiem (39:23 metienu attiecība). Vārtsardze Jelizaveta Stadņika atvairīja 34 metienus.

• Arī ar disciplīnas ievērošanu lielākas problēmas bija Nīderlandes hokejistēm, kuras maču pabeidza ar 35 soda minūtēm, kamēr Latvija nopelnīja sešus noraidījumus jeb 12 soda minūtes. 25. minūtē 25 minūšu sodu izpelnījās viena no Nīderlandes spēlētājām.

• Rīt plkst. 16:30 Latvija turnīru turpinās pret Kazahstānu. Jāpiemin, ka U18 valstsvienība šāda veida turnīrā debitē.

• Sākotnēji turnīrs tika plānots šī gada janvārī, taču Covid-19 dēļ to pārcēla uz jūnija beigām, rīkojot to Turcijas pilsētā Stambulā. Turnīrs paredzēts līdz 5. jūlijam.

• Sieviešu izlasi trenē Miks Golubovičs. Tajā sapulcētas hokejistes no tādiem klubiem kā HS ‘’Rīga’’, SHK ‘’Lauvas’’, HK ‘’Kurbads’’, HK ‘’L&L’’, SHK ‘’Tukums’’ un EC ‘’Bergkamen’’.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2022...