Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Vilmanis: "Grūti ieiet spēlē ar vairākumu. Pats arī pāris reizes nočakarējos"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vilmanis: "Grūti ieiet spēlē ar vairākumu. Pats arī pāris reizes nočakarējos"
Sandis Vilmanis. Foto: IIHF

Bez gūtiem vārtiem un ar smagu zaudējumu – tā pasaules čempionātu sākusi Latvijas junioru hokeja izlase, kas pirmajā spēlē ar 0:6 atzina mājinieku zviedru pārākumu. Sandis Vilmanis, viens no komandas uzbrukuma līderiem, neveiksmes iemeslus meklēja spēles disciplīnā un neizmantotajā vairākumā.

Latvijas izlase jau pirmajās sekundēs tika pie piecu minūšu vairākuma, kas palika neizmantots, kamēr Zviedrijas hokejisti vairākumā iemeta savus pirmos trīs vārtus un nokārtoja trīs punktus turnīra tabulā.

"Neteiktu, ka bija pilnībā slikta spēle. Pievīla disciplīna. Bija arī vieglie noraidījumi, pat nepierasts, ka tādus dod – mazliet pieskaries, un viņš jau krīt, notēlo. Zviedriem patīk parādīt pārkāpumu, viņiem patīk izprovocēt, būt tam, kurš komandai nopelna vairākumu. Visvairāk pievīla tieši disciplīna, jo pieci pret pieci spēlējām diezgan solīdi," vērtēja Sandis Vilmanis, kurš pirms pārcelšanās uz Kanādu trīs sezonas spēlēja tieši Zviedrijā.

"Es pats arī pāris reizes nočakarējos. Ir grūti ieiet spēlē ar vairākumu. Pēc idejas ir jāmet iekšā, bet ļoti nepierasti uzreiz tikt pie piecu minūšu vairākuma. Kaut kur ripa pārlēca pāri nūjai, nesanāca atdot, un tas salikās kopā," neizmantoto iespēju pašā spēles ievadā iegūt vadības grožus komentēja Vilmanis.

Vilmanis kopā ar Niku Feņenko izvēlēti kā kapteiņa Dana Ločmeļa asistenti. Viņš norādīja, ka arī pēc pirmā perioda, kas beidzās ar 0:2, noskaņojums ģērbtuvēs un uz soliņa bijis kaujiniecisks. Turpinājumā decibeli sarukuši. "Jāmēģina uzmundrināt džeki. Varbūt arī es īsti neizpildīju savu darbu. Nākamajā spēlē pie tā vairāk jāpiedomā," teica Vilmanis.

Spēlējot Ontārio Hokeja līgā, Vilmanis ikdienā pieradis pie mazāka laukuma nekā Gēteborgā. Lai gan pielāgošanās neprasīja ilgu laiku, ievadā vajadzējis ieskrieties, norādīja uzbrucējs. "Nezinu kāpēc, bet pirmajā periodā kājas nevilka. Pēc tam pieradu. Arī pie tā, ka zviedri ļoti nāca virsū. Viņi ir labi slidotāji, tāpēc var atļauties. Tad jau sāka veidoties momenti."

Latvijas juniori atklāšanas spēlē palika bez vārtiem. Nākamā iespēja tikt pie turnīra pirmajiem vārtiem būs jau trešdienas vakarā, pulksten 20:30 spēkojoties pret Kanādu. Kanādas galvenais treneris ir Alans Letangs – 48 gadus vecais speciālists, kurš ikdienā vada Vilmaņa pārstāvēto Sārnijas "Sting". Vilmanis ar 30 spēlēs iekrātajiem 28 punktiem ir otrais rezultatīvākais komandā.

"Jau pirms braukšanas uz izlasi parunājām. Viņš mēģināja iestāstīt, lai neiemetu, lai neielieku bortā. Teicu, lai pastāsta savai komandai, ka galvas jātur augšā, citādi noķeršu," smaidīja Vilmanis. "Kanādieši dos virsū. Viņi varbūt ir pat spēcīgāki par zviedriem. Jāmēģina noķert uz viņu kļūdām."

  +1 [+] [-]

, 2023-12-27 08:28, pirms 9 mēnešiem
Visu spēli nočakarēji!

  -1 [+] [-]

, 2023-12-27 08:49, pirms 9 mēnešiem
Tikai mieru.Vārtus būs jāgūst pret vāciešiem.Viss pārējais ir pupu mizas.

     [+] [-]

, 2023-12-27 10:32, pirms 9 mēnešiem
Vilmanis bija tas, kurš salūzt clutch-time?

     [+] [-]

, 2023-12-27 11:09, pirms 9 mēnešiem
Sliktam dejotājam pau .i maisa. Nekur šī vecā patiesība nav zudusi.

     [+] [-]

, 2023-12-27 11:37, pirms 9 mēnešiem
Ar zviedriem skrieties ir pašnāvība, tas vienkārši ir pašnāvība. Teorētiski, varēja spēlēt uz pretuzbrukumiem, ar prastu atmešanos.